Opinie i oceny klientów

Opinie i oceny klientów

Jeszcze nikt nie zamieścił opinii
Bestseller
Omega Yeast OYL-605 Lactobacillus Blend Zobacz większe
Omega Yeast OYL-605 Lactobacillus Blend
Omega Yeast OYL-605 Lactobacillus Blend Omega Yeast OYL-605 Lactobacillus Blend

Omega Yeast OYL-605 Lactobacillus Blend

    Nowy produkt

    Mieszanka Lactobacillus brevis i plantarum, która daje czysty profil, niezawodna w szerokim zakresie temperatur. Plantarum, wyizolowany we współpracy z Marz Community Brewing, działa skutecznie nawet w niższych temperaturach. Maksymalne zakwaszenie rozwija się zwykle w ciągu 48 godzin bez potrzeby utrzymywania wysokich temperatur.

    Więcej szczegółów

    Chwilowy brak towaru

    Szukasz zamiennika tego produktu?

    44,90 zł brutto

    brutto

    Powiadom mnie kiedy będzie dostępny

    Bezpieczne płatności dzięki ochronie SSL

    Cechy produktu

    Do piwLambic
    Do piwBerliner Weisse
    Do piwPiwa kwaśne
    RodzajBakterie
    ProducentOmega Yeast
    Rodzaj SzczepuLactobacillus
    TypPłynne

    Mieszanka Lactobacillus brevis i plantarum, która daje czysty profil, niezawodna w szerokim zakresie temperatur. Plantarum, wyizolowany we współpracy z Marz Community Brewing, działa skutecznie nawet w niższych temperaturach. Maksymalne zakwaszenie rozwija się zwykle w ciągu 48 godzin bez potrzeby utrzymywania wysokich temperatur. Mieszanka jest bardzo wrażliwa na chmiel, więc upewnij się, że dodajesz ją tylko do niechmielonej brzeczki.

    CECHY PRODUKTU:

    Zastosowanie surowca: Piwa kwaśne, Berliner Weisse, Gose

    Temperatura fermentacji: 20-35°C

    Flokulacja: bd

    Odfermentowanie: bd

    Tolerancja na alkohol: bd

    Dozowanie: 1 saszetka na 19L brzeczki o gęstości 14,7°BLG (OG=1.060)

    SKŁADNIKI:

    Woda, bakterie Lactobacillus, pepton, glukoza, ekstrakt drożdżowy

    Informacja o alergenach: 
    Ekstrakt słodowy zawiera gluten

    PRODUCENT:

    Omega Yeast Labs, LLC

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I WARUNKI PRZECHOWYWANIA:

    Drożdże należy przechowywać w lodówce (w zakresie temp. 2-3°C).

    1.Wyjąć z lodówki 3h przed zadaniem i pozostawić do osiągnięcia temperatury pokojowej.
    2.Wymieszaj potrząsając przez 30s
    3.Zdezynfekuj opakowanie przed otwarciem
    4.Oderwij górną część w wyznaczonym miejscu i dodaj do dobrze napowietrzonej brzeczki.

    ZAWARTOĆ NETTO:

    100ml

    Napisz swoją opinię jako pierwszy ! Oceń

    Odpowiedniki produktu

    • 46,00 zł Oczekiwanie na dostawę
      Do piw - Piwa kwaśne
      Rodzaj - Bakterie
      Producent - The Yeast Bay
      Odfermentowanie - Niskie
      Rodzaj Szczepu - Lactobacillus
      Typ - Płynne

      Mieszanka Lactobacillus składa się z trzech szczepów, jednego szczepu Lactobacillus plantarum i dwóch szczepów Lactobacillus brevis. Jeden ze szczepów L. brevis został wyizolowany z kwaśnego chmielowego blond ale z meksykańskiego browaru rzemieślniczego i wykazuje silną tolerancję chmielu (15-20 IBU).

      46,00 zł
      Do koszyka
      Więcej
      Oczekiwanie na dostawę
    • 38,90 zł
      Do piw - Flanders
      Do piw - Piwa kwaśne
      Do piw - Berliner Weisse
      Do piw - Lambic
      Rodzaj - Bakterie
      Producent - White Labs
      Tolerancja na alkohol - 10%
      Rodzaj Szczepu - Lactobacillus
      Typ - Płynne

      Popularny w piwowarstwie szczep bakterii kwasu mlekowego do zakwaszania piwa. Zwykle wytwarza więcej kwasu mlekowego niż lactobacillus delbrueckii. Idealne do wszelkich piw kwaśnych.

      38,90 zł
      Więcej
    • 38,90 zł
      Do piw - Flanders
      Do piw - Piwa kwaśne
      Do piw - Berliner Weisse
      Do piw - Lambic
      Rodzaj - Bakterie
      Producent - White Labs
      Tolerancja na alkohol - 10%
      Rodzaj Szczepu - Lactobacillus
      Typ - Płynne

      Te bakterie kwasu mlekowego wytwarzają umiarkowany poziom kwasowości i kwaśnych smaków występujących w Lambicach, Berliner Weisse oraz kwaśnych brązowych piwach.

      38,90 zł
      Więcej
    Yellow Drop icon Go top