Opinie i oceny klientów

Opinie i oceny klientów

(5/5)
Bestseller
The Yeast Bay WLP4000 Vermont Ale Zobacz większe
The Yeast Bay WLP4000 Vermont Ale
The Yeast Bay WLP4000 Vermont Ale The Yeast Bay WLP4000 Vermont Ale

The Yeast Bay WLP4000 Vermont Ale

  • Data ważności: 2021-08-12

Nowy produkt

Szczep drożdży, który w USA obrósł legendą, nazywany Conan Yeast. Nieoficjalnie wiadomo, że wyizolowano go z podwójnego IPA, pochodzacego z Vermont browaru Alchemist. Bogaty profil estrowy-aromaty brzoskwini i cytrusów- niesamowicie wzbogaca mocno chmielone piwa. Zachowuje przy tym wyraźne smaki pochodzące od słodu - ciasteczkowo zbożowe.

Więcej szczegółów

Duża dostępność

19 Przedmioty

Szukasz zamiennika tego produktu?

46,00 zł brutto

brutto

Bezpieczne płatności dzięki ochronie SSL

Cechy produktu

Do piwIPA
Do piwNEIPA
Do piwAmerican Ale
Do piwAPA
Do piwPale Ale
RodzajAle
ProducentThe Yeast Bay
OdfermentowanieWysokie
Tolerancja na alkohol11%
Rodzaj SzczepuSaccharomyces cerevisiae
TypPłynne

Szczep drożdży, który w USA obrósł legendą, nazywany Conan Yeast. Nieoficjalnie wiadomo, że wyizolowano go z podwójnego IPA, pochodzacego z Vermont browaru Alchemist. Bogaty profil estrowy-aromaty brzoskwini i cytrusów- niesamowicie wzbogaca mocno chmielone piwa. Zachowuje przy tym wyraźne smaki pochodzące od słodu - ciasteczkowo zbożowe.

CECHY PRODUKTU:

Zastosowanie surowca: IPA, APA, IIPA

Temperatura fermentacji: 18-22°C

Flokulacja: niska/średnia

Odfermentowanie: 78-82%

Tolerancja na alkohol: 11%

Dozowanie: 1 fiolka na 20L brzeczki o gęstości 17BLG (OG=1.070), dla większych gęstości zalecany jest starter.

SKŁADNIKI:

Drożdże Saccharomyces cerevisiae,
Słód jęczmienny, aminokwasy, minerały

PRODUCENT:

White Labs, Inc.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I WARUNKI PRZECHOWYWANIA:

Drożdże należy przechowywać w lodówce (w zakresie temp. 4°C).

1.Wyjąć z lodówki i pozostawić do osiągnięcia temperatury pokojowej (21°C).
2.Wymieszaj potrząsając, zdezynfekuj opakowanie, otwieraj zdezynfekowanymi nożyczkami, dodaj do dobrze napowietrzonej wychłodzonej brzeczki.

ZAWARTOĆ NETTO:

35ml

(5/5
@ 2021-04-08

Vermont IPA

Drozdze, ktore umiejetnie uzyte daja doskonale efekty w polaczeniu z chmielami aromatycznymi.

Odpowiedniki produktu

  • 16,90 zł
    Do piw - NEIPA
    Rodzaj - Ale
    Producent - Lallemand
    Odfermentowanie - Wysokie
    Tolerancja na alkohol - 9%
    Rodzaj Szczepu - Saccharomyces cerevisiae
    Typ - Suche

    NEW ENGLAND American East Coast Ale Ale to odmiana górnej fermentacji wyselekcjonowana specjalnie ze względu na jej zdolność do tworzenia unikalnego owocowego profilu estru pożądanego w stylach piwa East Coast. Typowa fermentacja z użyciem LalBrewTM New England przyniesie estry tropikalne i owocowe, takie jak brzoskwinia.

    16,90 zł
    Więcej
  • 38,90 zł
    Do piw - IPA
    Do piw - NEIPA
    Do piw - American Ale
    Do piw - APA
    Do piw - Pale Ale
    Rodzaj - Ale
    Producent - White Labs
    Odfermentowanie - Średnie
    Tolerancja na alkohol - 12%
    Rodzaj Szczepu - Saccharomyces cerevisiae
    Typ - Płynne

    Doskonały szczep dla piw w stylu New England IPA/Vermont IPA. Wytwarza deliktanie estrowy/owocowy profil i zostawia sporą ilość cukrów resztkowych, dzięki czemu piwo jest niezwykle gładkie i delikatne. Dobrze uwydatnia profil słodowy i podkreśla owocowe aromaty chmielu. Dzięki niskiej flokulacji piwa długo zachowują mętność pożądaną dla stylu.

    38,90 zł
    Więcej
  • 38,90 zł
    Do piw - IPA
    Do piw - NEIPA
    Do piw - American Ale
    Do piw - APA
    Do piw - Pale Ale
    Rodzaj - Ale
    Producent - White Labs
    Odfermentowanie - Średnie
    Tolerancja na alkohol - 12%
    Rodzaj Szczepu - Saccharomyces cerevisiae
    Typ - Płynne

    Doskonały szczep do piw typu NEIPA. Ten szczep drożdży jest idealny do produkcji piw o mglistej konsystencji i tropikalnych estrach. Nadaje się do produkcji piw wytrawnych a jednocześnie soczystych z wyraźnymi aromatami mango i ananasa.

    38,90 zł
    Więcej
Yellow Drop icon Go top