Opinie i oceny klientów

Opinie i oceny klientów

Jeszcze nikt nie zamieścił opinii
The Yeast Bay WLP4050 Hornindal Kveik Zobacz większe
The Yeast Bay WLP4050 Hornindal Kveik
The Yeast Bay WLP4050 Hornindal Kveik The Yeast Bay WLP4050 Hornindal Kveik

The Yeast Bay WLP4050 Hornindal Kveik

    Nowy produkt

    Wyjątkowy szczep Saccharomyces cerevisiae wyizolowany z materiału źródłowego zebranego na terenie gospodarstwa Terje Raftevold. Wykazuje piękny bukiet owoców pestkowych i estrów tropikalnych w szerokim zakresie temperatur. Może być stosowany do wielu stylów, dobrze pasuje do każdego piwa chmielowego.

    Więcej szczegółów

    Chwilowy brak towaru

    Szukasz zamiennika tego produktu?

    46,00 zł brutto

    brutto

    Powiadom mnie kiedy będzie dostępny

    Bezpieczne płatności dzięki ochronie SSL

    Cechy produktu

    Do piwPale Ale
    Do piwAPA
    Do piwIPA
    RodzajAle
    ProducentThe Yeast Bay
    OdfermentowanieWysokie
    Tolerancja na alkohol13%
    Rodzaj SzczepuSaccharomyces cerevisiae
    TypPłynne

    Wyjątkowy szczep Saccharomyces cerevisiae wyizolowany z materiału źródłowego zebranego na terenie gospodarstwa Terje Raftevold. Wykazuje piękny bukiet owoców pestkowych i estrów tropikalnych w szerokim zakresie temperatur. Może być stosowany do wielu stylów, dobrze pasuje do każdego piwa chmielowego.

    CECHY PRODUKTU:

    Zastosowanie surowca: Kveik APA, AIPA, Pale Ale

    Temperatura fermentacji: 27-35°C

    Flokulacja: niska/średnia

    Odfermentowanie: 77-81%

    Tolerancja na alkohol: 13%

    Dozowanie: 1 fiolka na 20L brzeczki o gęstości 17BLG (OG=1.070), dla większych gęstości zalecany jest starter.

    SKŁADNIKI:

    Drożdże Saccharomyces cerevisiae,
    Słód jęczmienny, aminokwasy, minerały

    PRODUCENT:

    White Labs, Inc.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I WARUNKI PRZECHOWYWANIA:

    Drożdże należy przechowywać w lodówce (w zakresie temp. 4°C).

    1.Wyjąć z lodówki i pozostawić do osiągnięcia temperatury pokojowej (21°C).
    2.Wymieszaj potrząsając, zdezynfekuj opakowanie, otwieraj zdezynfekowanymi nożyczkami, dodaj do dobrze napowietrzonej wychłodzonej brzeczki.

    ZAWARTOĆ NETTO:

    35ml

    Napisz swoją opinię jako pierwszy ! Oceń

    Odpowiedniki produktu

    • 24,00 zł
      Do piw - Farmhouse
      Rodzaj - Ale
      Producent - Fermentum Mobile
      Odfermentowanie - Wysokie
      Odfermentowanie - Średnie
      Tolerancja na alkohol - 10%
      Rodzaj Szczepu - Saccharomyces cerevisiae
      Typ - Płynne

      Tradycyjny norweski szczep pochodzący z miejscowości Voss. Pozyskany dzięki uprzejmości Sigmunda Gjernesa. Daje piwa bogate w aromaty owocowe.

      24,00 zł
      Więcej
    • 46,00 zł Oczekiwanie na dostawę
      Do piw - Pale Ale
      Do piw - APA
      Do piw - Farmhouse
      Do piw - IPA
      Rodzaj - Ale
      Producent - The Yeast Bay
      Odfermentowanie - Wysokie
      Tolerancja na alkohol - 13%
      Rodzaj Szczepu - Saccharomyces cerevisiae
      Typ - Płynne

      Pojedynczy szczep Saccharomyces cerevisiae, został wyizolowany z materiału zebranego od Pettera Ovrebust. Wykazuje bukiet estrów melonowych i kantalupowych w szerokim zakresie temperatur. Ta odmiana doskonale nadaje się do każdego piwa z chmielem lub piwa w stylu farmhouse.

      46,00 zł
      Do koszyka
      Więcej
      Oczekiwanie na dostawę
    • 36,90 zł
      Do piw - APA
      Do piw - Pale Ale
      Do piw - IPA
      Do piw - NEIPA
      Do piw - Saison
      Rodzaj - Ale
      Producent - White Labs
      Odfermentowanie - Średnie
      Tolerancja na alkohol - 12%
      Rodzaj Szczepu - Saccharomyces cerevisiae
      Typ - Płynne

      Szczep kveik został wyizolowany z kultury, która należała do Haralda Opshauga, piwowara wiejskiego w Stranda w Norwegii. Szczep ten został pierwotnie użyty w latach 90. do produkcji kilku piw typu kornol. Posiada czysty profil smakowy i toleruje temperatury do 35°C, kończąc fermentację w ciągu trzech do czterech dni.

      36,90 zł
      Więcej
    • 38,90 zł Oczekiwanie na dostawę
      Do piw - Pale Ale
      Do piw - American Ale
      Do piw - APA
      Do piw - IPA
      Rodzaj - Ale
      Producent - Omega Yeast
      Odfermentowanie - Wysokie
      Tolerancja na alkohol - 16%
      Rodzaj Szczepu - Saccharomyces cerevisiae
      Typ - Płynne

      Unikalny i wyjątkowy norweski „kveik”, Hornindal, wytwarza tropikalny smak i złożony aromat, który może ujawniać się jako owoc pestkowy, ananas i suszona skórka owocowa, idealnie uzupełnia owocowe aromaty chmielu. Dodaj jeszcze więcej wymiaru chmielowi i zwiększ intensywność estrów dzięki wysokiej temperaturze fermentacji.

      38,90 zł
      Do koszyka
      Więcej
      Oczekiwanie na dostawę
    Yellow Drop icon Go top