Opinie i oceny klientów

Opinie i oceny klientów

(5/5)
Bestseller
The Yeast Bay WLP4050 Hornindal Kveik Zobacz większe
The Yeast Bay WLP4050 Hornindal Kveik
The Yeast Bay WLP4050 Hornindal Kveik The Yeast Bay WLP4050 Hornindal Kveik

The Yeast Bay WLP4050 Hornindal Kveik

  • Data ważności: 2021-08-17

Nowy produkt

Wyjątkowy szczep Saccharomyces cerevisiae wyizolowany z materiału źródłowego zebranego na terenie gospodarstwa Terje Raftevold. Wykazuje piękny bukiet owoców pestkowych i estrów tropikalnych w szerokim zakresie temperatur. Może być stosowany do wielu stylów, dobrze pasuje do każdego piwa chmielowego.

Więcej szczegółów

Chwilowy brak towaru

Szukasz zamiennika tego produktu?

46,00 zł brutto

brutto

Powiadom mnie kiedy będzie dostępny

Bezpieczne płatności dzięki ochronie SSL

Cechy produktu

Do piwIPA
Do piwPale Ale
Do piwAPA
RodzajAle
ProducentThe Yeast Bay
OdfermentowanieWysokie
Tolerancja na alkohol13%
Rodzaj SzczepuSaccharomyces cerevisiae
TypPłynne

Wyjątkowy szczep Saccharomyces cerevisiae wyizolowany z materiału źródłowego zebranego na terenie gospodarstwa Terje Raftevold. Wykazuje piękny bukiet owoców pestkowych i estrów tropikalnych w szerokim zakresie temperatur. Może być stosowany do wielu stylów, dobrze pasuje do każdego piwa chmielowego.

CECHY PRODUKTU:

Zastosowanie surowca: Kveik APA, AIPA, Pale Ale

Temperatura fermentacji: 27-35°C

Flokulacja: niska/średnia

Odfermentowanie: 77-81%

Tolerancja na alkohol: 13%

Dozowanie: 1 fiolka na 20L brzeczki o gęstości 17BLG (OG=1.070), dla większych gęstości zalecany jest starter.

SKŁADNIKI:

Drożdże Saccharomyces cerevisiae,
Słód jęczmienny, aminokwasy, minerały

PRODUCENT:

White Labs, Inc.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I WARUNKI PRZECHOWYWANIA:

Drożdże należy przechowywać w lodówce (w zakresie temp. 4°C).

1.Wyjąć z lodówki i pozostawić do osiągnięcia temperatury pokojowej (21°C).
2.Wymieszaj potrząsając, zdezynfekuj opakowanie, otwieraj zdezynfekowanymi nożyczkami, dodaj do dobrze napowietrzonej wychłodzonej brzeczki.

ZAWARTOĆ NETTO:

35ml

(5/5
@ 2021-04-08

Kveik

Uzylem ich do cydru daly super efekty. Cydr jest pijalny po 2 miesiacach fermentacji i nie wymaga nagazowania. Jablka uzyte do cydru to Elise.

Odpowiedniki produktu

  • 24,00 zł Oczekiwanie na dostawę
    Do piw - Farmhouse
    Rodzaj - Ale
    Producent - Fermentum Mobile
    Odfermentowanie - Wysokie
    Odfermentowanie - Średnie
    Tolerancja na alkohol - 10%
    Rodzaj Szczepu - Saccharomyces cerevisiae
    Typ - Płynne

    Tradycyjny norweski szczep pochodzący z miejscowości Voss. Pozyskany dzięki uprzejmości Sigmunda Gjernesa. Daje piwa bogate w aromaty owocowe.

    24,00 zł
    Do koszyka
    Więcej
    Oczekiwanie na dostawę
  • 46,00 zł Oczekiwanie na dostawę
    Do piw - IPA
    Do piw - Pale Ale
    Do piw - APA
    Do piw - Farmhouse
    Rodzaj - Ale
    Producent - The Yeast Bay
    Odfermentowanie - Wysokie
    Tolerancja na alkohol - 13%
    Rodzaj Szczepu - Saccharomyces cerevisiae
    Typ - Płynne

    Pojedynczy szczep Saccharomyces cerevisiae, został wyizolowany z materiału zebranego od Pettera Ovrebust. Wykazuje bukiet estrów melonowych i kantalupowych w szerokim zakresie temperatur. Ta odmiana doskonale nadaje się do każdego piwa z chmielem lub piwa w stylu farmhouse.

    46,00 zł
    Do koszyka
    Więcej
    Oczekiwanie na dostawę
  • 38,90 zł Oczekiwanie na dostawę
    Do piw - Saison
    Do piw - APA
    Do piw - Pale Ale
    Do piw - IPA
    Do piw - NEIPA
    Rodzaj - Ale
    Producent - White Labs
    Odfermentowanie - Średnie
    Tolerancja na alkohol - 12%
    Rodzaj Szczepu - Saccharomyces cerevisiae
    Typ - Płynne

    Szczep kveik został wyizolowany z kultury, która należała do Haralda Opshauga, piwowara wiejskiego w Stranda w Norwegii. Szczep ten został pierwotnie użyty w latach 90. do produkcji kilku piw typu kornol. Posiada czysty profil smakowy i toleruje temperatury do 35°C, kończąc fermentację w ciągu trzech do czterech dni.

    38,90 zł
    Do koszyka
    Więcej
    Oczekiwanie na dostawę
  • 39,90 zł
    Do piw - American Ale
    Do piw - APA
    Do piw - IPA
    Do piw - Pale Ale
    Rodzaj - Ale
    Producent - Omega Yeast
    Odfermentowanie - Wysokie
    Tolerancja na alkohol - 16%
    Rodzaj Szczepu - Saccharomyces cerevisiae
    Typ - Płynne

    Unikalny i wyjątkowy norweski „kveik”, Hornindal, wytwarza tropikalny smak i złożony aromat, który może ujawniać się jako owoc pestkowy, ananas i suszona skórka owocowa, idealnie uzupełnia owocowe aromaty chmielu. Dodaj jeszcze więcej wymiaru chmielowi i zwiększ intensywność estrów dzięki wysokiej temperaturze fermentacji.

    39,90 zł
    Więcej
Yellow Drop icon Go top