Opinie i oceny klientów

Opinie i oceny klientów

Jeszcze nikt nie zamieścił opinii
Bestseller
The Yeast Bay WLP4682 Lactobacillus Blend Zobacz większe
The Yeast Bay WLP4682 Lactobacillus Blend
The Yeast Bay WLP4682 Lactobacillus Blend The Yeast Bay WLP4682 Lactobacillus Blend

The Yeast Bay WLP4682 Lactobacillus Blend

    Nowy produkt

    Mieszanka Lactobacillus składa się z trzech szczepów, jednego szczepu Lactobacillus plantarum i dwóch szczepów Lactobacillus brevis. Jeden ze szczepów L. brevis został wyizolowany z kwaśnego chmielowego blond ale z meksykańskiego browaru rzemieślniczego i wykazuje silną tolerancję chmielu (15-20 IBU).

    Więcej szczegółów

    Chwilowy brak towaru

    Szukasz zamiennika tego produktu?

    46,00 zł brutto

    brutto

    Powiadom mnie kiedy będzie dostępny

    Bezpieczne płatności dzięki ochronie SSL

    Cechy produktu

    Do piwPiwa kwaśne
    RodzajBakterie
    ProducentThe Yeast Bay
    OdfermentowanieNiskie
    Rodzaj SzczepuLactobacillus
    TypPłynne

    Mieszanka Lactobacillus składa się z trzech szczepów, jednego szczepu Lactobacillus plantarum i dwóch szczepów Lactobacillus brevis. Jeden ze szczepów L. brevis został wyizolowany z kwaśnego chmielowego blond ale z meksykańskiego browaru rzemieślniczego i wykazuje silną tolerancję chmielu (15-20 IBU).

    CECHY PRODUKTU:

    Zastosowanie surowca: Piwa kwaśne

    Temperatura fermentacji: 20-32°C

    Flokulacja: bd

    Odfermentowanie: <5%

    Tolerancja na alkohol: bd

    Dozowanie: 1 fiolka na 20L brzeczki o gęstości 17BLG (OG=1.070), dla większych gęstości zalecany jest starter.

    SKŁADNIKI:

    Bakterie Lactobacillus
    Słód jęczmienny, aminokwasy, minerały

    PRODUCENT:

    White Labs, Inc.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I WARUNKI PRZECHOWYWANIA:

    Drożdże należy przechowywać w lodówce (w zakresie temp. 4°C).

    1.Wyjąć z lodówki i pozostawić do osiągnięcia temperatury pokojowej (21°C).
    2.Wymieszaj potrząsając, zdezynfekuj opakowanie, otwieraj zdezynfekowanymi nożyczkami, dodaj do dobrze napowietrzonej wychłodzonej brzeczki.

    ZAWARTOĆ NETTO:

    35ml

    Napisz swoją opinię jako pierwszy ! Oceń

    Odpowiedniki produktu

    • 99,00 zł
      Do piw - Piwa kwaśne
      Rodzaj - Bakterie
      Producent - Lallemand
      Rodzaj Szczepu - Lactobacillus
      Typ - Suche

      WildBrew Sour Pitch jest gotową do użycia, wysokowydajną i czystą bakterią kwasu mlekowego specjalnie dobraną ze względu na jej zdolność do produkcji szerokiej gamy piw kwaśnych. WildBrew Sour Pitch zapewnia czysty i zrównoważony profil smaku cytrusów typowy zarówno dla tradycyjnych, jak i nowoczesnych stylów kwaśnego piwa. 

      99,00 zł
      Więcej
    • 38,90 zł
      Do piw - Flanders
      Do piw - Piwa kwaśne
      Do piw - Berliner Weisse
      Do piw - Lambic
      Rodzaj - Bakterie
      Producent - White Labs
      Tolerancja na alkohol - 10%
      Rodzaj Szczepu - Lactobacillus
      Typ - Płynne

      Popularny w piwowarstwie szczep bakterii kwasu mlekowego do zakwaszania piwa. Zwykle wytwarza więcej kwasu mlekowego niż lactobacillus delbrueckii. Idealne do wszelkich piw kwaśnych.

      38,90 zł
      Więcej
    • 38,90 zł
      Do piw - Flanders
      Do piw - Piwa kwaśne
      Do piw - Berliner Weisse
      Do piw - Lambic
      Rodzaj - Bakterie
      Producent - White Labs
      Tolerancja na alkohol - 10%
      Rodzaj Szczepu - Lactobacillus
      Typ - Płynne

      Te bakterie kwasu mlekowego wytwarzają umiarkowany poziom kwasowości i kwaśnych smaków występujących w Lambicach, Berliner Weisse oraz kwaśnych brązowych piwach.

      38,90 zł
      Więcej
    • 44,90 zł Oczekiwanie na dostawę
      Do piw - Lambic
      Do piw - Berliner Weisse
      Do piw - Piwa kwaśne
      Rodzaj - Bakterie
      Producent - Omega Yeast
      Rodzaj Szczepu - Lactobacillus
      Typ - Płynne

      Mieszanka Lactobacillus brevis i plantarum, która daje czysty profil, niezawodna w szerokim zakresie temperatur. Plantarum, wyizolowany we współpracy z Marz Community Brewing, działa skutecznie nawet w niższych temperaturach. Maksymalne zakwaszenie rozwija się zwykle w ciągu 48 godzin bez potrzeby utrzymywania wysokich temperatur.

      44,90 zł
      Do koszyka
      Więcej
      Oczekiwanie na dostawę
    Yellow Drop icon Go top