Opinie i oceny klientów

Opinie i oceny klientów

Jeszcze nikt nie zamieścił opinii
Bestseller
White Labs WLE4000 Clarity Ferm Zobacz większe
White Labs WLE4000 Clarity Ferm

White Labs WLE4000 Clarity Ferm

  • Data ważności: 2025-11-30

Nowy produkt

White Labs WLE4000 Clarity Ferm: Wysoce specyficzna endoproteaza, która zapobiega zmętnieniu piwa poprzez hydrolizę aktywnych polipeptydów, w których występuje wiązanie wodorowe powodujące zmętnienie.

Więcej szczegółów

Chwilowy brak towaru

Szukasz zamiennika tego produktu?

Najniższa cena produktu z dnia

Obecna cena jest najniższa w ciągu ostatnich 30 dni

49,90 zł brutto

brutto

Powiadom mnie kiedy będzie dostępny

Bezpieczne płatności dzięki ochronie SSL

Cechy produktu

ProducentWhite Labs
TypPłynne

White Labs WLE4000 Clarity Ferm: Wysoce specyficzna endoproteaza, która zapobiega zmętnieniu piwa poprzez hydrolizę aktywnych polipeptydów, w których występuje wiązanie wodorowe powodujące zmętnienie. Do stosowania na początku fermentacji. Jako efekt uboczny stwierdzono również, że Clarity-Ferm zmniejsza zawartość glutenu w piwie z jęczmienia.

CECHY PRODUKTU:

CO TO JEST CLARITY-FERM?

Jest to enzym zawierający endoproteazę specyficzną dla proliny, pochodzącą z wyselekcjonowanego szczepu Aspergillus niger.

CLARITY FERM JEST PRZEZNACZONY DO DWÓCH CELÓW PIWARSKICH:

 - DO STOSOWANIA W REDUKCJI MĘTNOŚCI:
Ten łatwy w użyciu enzym rozkłada wrażliwe (aktywne zamglenie) polipeptydy, które tworzą zamglenie. Specyfika enzymu sprawia, że żadne inne parametry piwa, takie jak stabilność piany czy barwa nie są zmieniane.

 - DO ZASTOSOWANIA W REDUKCJI GLUTENU:
Enzym ten jest proteazą specyficzną dla proliny. Rozdrabnia białka glutenu, dzięki czemu osoby z wrażliwością na gluten nie reagują niekorzystnie. Przy prawidłowym stosowaniu (10ml na 19L brzeczki) w piwie Clarity Ferm obniża poziom glutenu poniżej 20 ppm. 

SKŁADNIKI:

Endoproteaza (enzymy proteolityczne, proteazy),
Zawiera benzoesan sodu

PRODUCENT:

White Labs, Inc.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I WARUNKI PRZECHOWYWANIA:

Enzym należy przechowywać w lodówce (w zakresie temp. 4-8°C).

Dawkowanie 10ml na 19L piwa.

Dodaj enzym razem z drożdżami a Clarity Ferm wykona swoją pracę podczas fermentacji. Po fermentacji zamglenie zostanie wyeliminowane, gluten zredukowany, a piwo będzie klarowne i przejrzyste.

UWAGA: gęstość brzeczki i ilość użytych słodów ma znaczenie podczas użycia enzymu w celu redukcji glutenu

ZAWARTOĆ NETTO:

10ml

Polecane

Odpowiedniki produktu

  • 27,99 zł
    Do piw - American Ale
    Do piw - APA
    Do piw - IPA
    Rodzaj - Ale
    Producent - Fermentum Mobile
    Odfermentowanie - Średnie
    Tolerancja na alkohol - 11%
    Rodzaj Szczepu - Saccharomyces cerevisiae
    Typ - Płynne
    27,99 zł
    Więcej
  • 69,00 zł Oczekiwanie na dostawę
    Do piw - American Ale
    Do piw - APA
    Do piw - Stout
    Do piw - Barleywine
    Do piw - IPA
    Do piw - Pale Ale
    Do piw - Russian Imperial Stout
    Rodzaj - Ale
    Producent - Wyeast
    Odfermentowanie - Średnie
    Tolerancja na alkohol - 11%
    Rodzaj Szczepu - Saccharomyces cerevisiae
    Typ - Płynne
    69,00 zł
    Do koszyka
    Więcej
    Oczekiwanie na dostawę
  • 59,90 zł
    Do piw - Scottish Ale
    Do piw - American Ale
    Do piw - IPA
    Do piw - Pale Ale
    Do piw - Barleywine
    Do piw - Altbier
    Do piw - Kölsch
    Do piw - APA
    Do piw - Stout
    Rodzaj - Ale
    Producent - White Labs
    Odfermentowanie - Średnie
    Tolerancja na alkohol - 12%
    Rodzaj Szczepu - Saccharomyces cerevisiae
    Typ - Płynne
    59,90 zł
    Więcej
Go top