Opinie i oceny klientów

Opinie i oceny klientów

Jeszcze nikt nie zamieścił opinii
Bestseller
White Labs WLP026 Premium Bitter Ale Zobacz większe
White Labs WLP026 Premium Bitter Ale
White Labs WLP026 Premium Bitter Ale White Labs WLP026 Premium Bitter Ale

White Labs WLP026 Premium Bitter Ale

  • Data ważności: 2024-01-22

Nowy produkt

White Labs WLP026 Premium Bitter Ale PurePitch® Next Generation - szczep ze Staffordshire w Anglii. Fermentacja daje łagodny, ale złożony estrowy charakter. Fermentuje szybko i wytrawnie, polecany do piw o dużej gęstości. Idealnie sprawdzą się w piwach w stylu angielskim, w tym bitter, mild, ESB, porter, stout i barley wine.

Więcej szczegółów

Duża dostępność

2 Przedmioty

Ostatnie egzemplarze!

Szukasz zamiennika tego produktu?

Najniższa cena produktu z dnia

Obecna cena jest najniższa w ciągu ostatnich 30 dni

84,89 zł brutto

brutto

Bezpieczne płatności dzięki ochronie SSL

Cechy produktu

Do piwPorter
Do piwPale Ale
Do piwBitter
Do piwIPA
Do piwStout
Do piwBarleywine
RodzajAle
ProducentWhite Labs
OdfermentowanieŚrednie
Tolerancja na alkohol10%
Rodzaj SzczepuSaccharomyces cerevisiae
TypPłynne

White Labs WLP026 Premium Bitter Ale PurePitch® Next Generation - szczep ze Staffordshire w Anglii. Fermentacja daje łagodny, ale złożony estrowy charakter. Fermentuje szybko i wytrawnie, polecany do piw o dużej gęstości. Idealnie sprawdzą się w piwach w stylu angielskim, w tym bitter, mild, ESB, porter, stout i barley wine.

Dzięki opatentowanej oddychającej jednokierunkowo folii technologia PurePitch® Next Generation oferuje stałe stężenie 7,5 miliona komórek/ml, a drożdże są w stanie zachować doskonałą kondycję przy wysokiej żywotności i wydajności nawet po 7 miesiącach od zapakowania. Dodając 1 saszetkę PurePitch® Next Generation do 19 l brzeczki, osiągniesz komercyjnie zalecaną ilość komórek drożdżowych, bez konieczności przygotowywania startera. Zaszczep swoją brzeczkę jak profesjonaliści i zapewnij swoim piwom niezawodną fermentację!

CECHY PRODUKTU:

Zastosowanie surowca: Brown Ale, English Bitter, English IPA, Porter, Stout

Temperatura fermentacji: 19-21°C

Flokulacja: średnia

Odfermentowanie: 70-75%

Tolerancja na alkohol: 5-10%

STA1 : Pozytywny 

Dozowanie: 1 saszetka 70ml na 20L brzeczki o gęstości do 17°BLG (OG=1.073), lub dla 25L o gęstości do 15°BLG,  dla większych gęstości zalecany jest starter.

SKŁADNIKI:

Drożdże Saccharomyces cerevisiae,
S
łód jęczmienny, aminokwasy, minerały

PRODUCENT:

White Labs, Inc.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I WARUNKI PRZECHOWYWANIA:

Drożdże należy przechowywać w lodówce (w zakresie temp. 2-4°C), zalecane daty przydatności dla optymalnej wydajności to 5-7 miesięcy od daty produkcji. Data na opakowaniu. 

1.Wyjąć z lodówki co najmniej 2h przed użyciem i pozostawić do osiągnięcia temperatury pokojowej.
2.Wymieszaj potrząsając, zdezynfekuj opakowanie, odkręć nakrętkę i dodaj do dobrze napowietrzonej wychłodzonej brzeczki.

Raz otwartej torebki można użyć ponownie, jeśli pozostaje szczelnie zamknięta w lodówce, do daty przydatności do użycia.

Nie zamrażać!

ZAWARTOĆ NETTO:

70ml

Inni klienci kupili również

Odpowiedniki produktu

  • 69,00 zł Oczekiwanie na dostawę
    Do piw - American Ale
    Do piw - APA
    Do piw - Pale Ale
    Do piw - Scottish Ale
    Do piw - IPA
    Do piw - White IPA
    Do piw - Barleywine
    Rodzaj - Ale
    Producent - Wyeast
    Odfermentowanie - Średnie
    Tolerancja na alkohol - 10%
    Rodzaj Szczepu - Saccharomyces cerevisiae
    Typ - Płynne

    Wspaniały, wszechstronny szczep drożdży stosowany prawie do każdego stylu piwa, używany jako podstawowy przez lokalnego piwowara Denny Conn. Produkują piwa o bogatej pełni smakowej uwydatniając nuty słodowe.

    69,00 zł
    Do koszyka
    Więcej
    Oczekiwanie na dostawę
  • 79,00 zł Oczekiwanie na dostawę
    Do piw - American Ale
    Do piw - APA
    Do piw - IPA
    Do piw - Pale Ale
    Rodzaj - Ale
    Producent - Omega Yeast
    Odfermentowanie - Średnie
    Tolerancja na alkohol - 11%
    Rodzaj Szczepu - Saccharomyces cerevisiae
    Typ - Płynne

    Silnie fermentujący szczep popularnie nazywany „Conan”. Brzoskwiniowe, morelowe i ananasowe nuty są sterydami dla chmielu, uzupełniając aromaty zwłaszcza nowoczesnych chmieli. Przerwa diacetylowa jest zalecana, jeśli jest fermentowany w niższym zakresie temperatur.

    79,00 zł
    Do koszyka
    Więcej
    Oczekiwanie na dostawę
Yellow Drop icon Go top