Opinie i oceny klientów
Opinie i oceny klientów
Nowy produkt
Szczep drożdży pochodzący z północnej Kalifornii, bardziej owocowy niż WLP001, mniejszy stopień odfermentowania niż WLP001 co daje bardziej treściwe piwa.
Chwilowy brak towaru Data dostępności:
0 Przedmiot Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Szukasz zamiennika tego produktu?
Do piw | Stout | |
Do piw | Scottish Ale | |
Do piw | American Ale | |
Do piw | IPA | |
Do piw | Pale Ale | |
Do piw | Barleywine | |
Do piw | Altbier | |
Do piw | Kölsch | |
Do piw | APA | |
Rodzaj | Ale | |
Producent | White Labs | |
Odfermentowanie | Średnie | |
Tolerancja na alkohol | 12% | |
Rodzaj Szczepu | Saccharomyces cerevisiae | |
Typ | Płynne |
Szczep drożdży pochodzący z północnej Kalifornii, bardziej owocowy niż WLP001, mniejszy stopień odfermentowania niż WLP001 co daje bardziej treściwe piwa.
CECHY PRODUKTU:
Zastosowanie surowca: American Ale, Altbier, Barleywine, Brown Ale, Bitter, Stout, IIPA, Kolsch, APA, AIPA.
Temperatura fermentacji: 19-21°C
Flokulacja: średnia/wysoka
Odfermentowanie: 72-78%
Tolerancja na alkohol: 12%
Dozowanie: 1 saszetka na 20L brzeczki o gęstości 12BLG (OG=1.048), dla większych gęstości zalecany jest starter.
SKŁADNIKI:
Drożdże Saccharomyces cerevisiae,
Słód jęczmienny, aminokwasy, minerały
PRODUCENT:
White Labs, Inc.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Drożdże należy przechowywać w lodówce (w zakresie temp. 4°C).
1.Wyjąć z lodówki i pozostawić do osiągnięcia temperatury pokojowej (21°C).
2.Wymieszaj potrząsając, zdezynfekuj opakowanie, otwieraj zdezynfekowanymi nożyczkami, dodaj do dobrze napowietrzonej wychłodzonej brzeczki.
ZAWARTOĆ NETTO:
40ml
Bardzo czysty, wyraźny smak z niską owocowością i łagodnym wytwarzaniem estru. Uniwersalne drożdże do stylów, które pożądają dominującego charakteru słodu i chmielu.
Szczep drożdży górnej fermentacji znany z czystego profilu smakowego fermentowanych piw, o niskim poziomie wytwarzania estrów. Podkreśla chmielowy charakter piwa. Drożdże niezwykle wszechstronne, możliwość zastosowania do prawie każdego piwa typu Ale.
West Coast Ale I, popularnie zwany „Chico”, to niezawodny, wszechstronny i popularny szczep wspaniale uwydatniający słody i chmiele. Często stosowany szczep domowy, jest wysoce odfermentowujący i umiarkowanie flokulujący. Fermentuje szybko i czysto z lekkimi nutami cytrusowymi w temperaturze poniżej 19°C.
Skorzystaj z naszego innowacyjnego kalkulatora!