Opinie i oceny klientów

Opinie i oceny klientów

Jeszcze nikt nie zamieścił opinii
Bestseller
White Labs WLP800 Pilsner Lager Zobacz większe
White Labs WLP800 Pilsner Lager
White Labs WLP800 Pilsner Lager White Labs WLP800 Pilsner Lager

White Labs WLP1983 Charlie`s fist bump Yeast

  • Data ważności: 2023-04-01

Nowy produkt

Wcześniej zwany WLP862 Cry Havoc Lager Yeast, szczep ten jest licencjonowany od Charlie Papazian i może fermentować zarówno w temperaturze ale, jak i lager, co pozwala browarnikom produkować różne style piwa.

Więcej szczegółów

Chwilowy brak towaru

Szukasz zamiennika tego produktu?

Najniższa cena produktu z dnia

Obecna cena jest najniższa w ciągu ostatnich 30 dni

64,89 zł brutto

brutto

Powiadom mnie kiedy będzie dostępny

Bezpieczne płatności dzięki ochronie SSL

Cechy produktu

Do piwPale Ale
Do piwAmerican Ale
Do piwAltbier
Do piwLager
Do piwLager Wiedeński
Do piwPorter
Do piwAPA
Do piwBitter
Do piwCzeski Pils
Do piwOctoberfest Bier
Do piwBock
Do piwKölsch
RodzajLager
RodzajAle
ProducentWhite Labs
OdfermentowanieNiskie
Tolerancja na alkohol10%
Rodzaj SzczepuSaccharomyces cerevisiae
TypPłynne

Wcześniej zwany WLP862 Cry Havoc Lager Yeast, szczep ten jest licencjonowany od Charlie Papazian i może fermentować zarówno w temperaturze ale, jak i lager, co pozwala browarnikom produkować różne style piwa. Receptury zawarte w książkach Papaziana „The Complete Joy of Homebrewing”, „The Homebrewer's Companion” i „Microbrewed Adventures” zostały pierwotnie opracowane i warzone z użyciem tych drożdży.

Ale:
• Optymalna temperatura pierwotnej fermentacji typu ale: 68-73 ° F (20-23 ° C)
• Optymalna temperatura leżakowania: 50-55 ° F (10-13 ° C); altbiers można przechowywać w niskiej temperaturze

Lagerowie:
• Optymalna temperatura pierwotnej fermentacji typu lager: 50-55 ° F (10-13 ° C)
• Optymalna temperatura leżakowania: 32-37 ° F (0-3 ° C)

CECHY PRODUKTU:

Zastosowanie surowca: Lager, Ale

Temperatura fermentacji: 13-23°C

Flokulacja: niska

Odfermentowanie: 72-78%

Tolerancja na alkohol: 10%

Dozowanie: 1 saszetka na 20L brzeczki o gęstości 12BLG (OG=1.048), dla większych gęstości zalecany jest starter.

SKŁADNIKI:

Drożdże Saccharomyces cerevisiae
Słód jęczmienny, aminokwasy, minerały

PRODUCENT:

White Labs, Inc.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I WARUNKI PRZECHOWYWANIA:

Drożdże należy przechowywać w lodówce (w zakresie temp. 4°C).

1.Wyjąć z lodówki i pozostawić do osiągnięcia temperatury pokojowej (21°C).
2.Wymieszaj potrząsając, zdezynfekuj opakowanie, otwieraj zdezynfekowanymi nożyczkami, dodaj do dobrze napowietrzonej wychłodzonej brzeczki.

ZAWARTOĆ NETTO:

40ml

Polecane

Odpowiedniki produktu

  • 18,50 zł
    Do piw - Lager
    Rodzaj - Lager
    Rodzaj - Ale
    Producent - Mangrove Jack's
    Odfermentowanie - Wysokie
    Tolerancja na alkohol - 9%
    Rodzaj Szczepu - Saccharomyces cerevisiae
    Typ - Suche
    18,50 zł
    Więcej
  • 69,00 zł Oczekiwanie na dostawę
    Do piw - Lager
    Do piw - Porter
    Rodzaj - Lager
    Producent - Wyeast
    Odfermentowanie - Niskie
    Tolerancja na alkohol - 9%
    Rodzaj Szczepu - Saccharomyces pastorianus
    Typ - Płynne
    69,00 zł
    Do koszyka
    Więcej
    Oczekiwanie na dostawę
Go top