Opinie i oceny klientów
Opinie i oceny klientów
Nowy produkt
Wcześniej zwany WLP862 Cry Havoc Lager Yeast, szczep ten jest licencjonowany od Charlie Papazian i może fermentować zarówno w temperaturze ale, jak i lager, co pozwala browarnikom produkować różne style piwa.
Duża dostępność
4 Przedmiot Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Szukasz zamiennika tego produktu?
Do piw | Pale Ale | |
Do piw | American Ale | |
Do piw | Altbier | |
Do piw | Lager | |
Do piw | Lager Wiedeński | |
Do piw | Porter | |
Do piw | APA | |
Do piw | Bitter | |
Do piw | Czeski Pils | |
Do piw | Octoberfest Bier | |
Do piw | Bock | |
Do piw | Kölsch | |
Rodzaj | Lager | |
Rodzaj | Ale | |
Producent | White Labs | |
Odfermentowanie | Niskie | |
Tolerancja na alkohol | 10% | |
Rodzaj Szczepu | Saccharomyces cerevisiae | |
Typ | Płynne |
Wcześniej zwany WLP862 Cry Havoc Lager Yeast, szczep ten jest licencjonowany od Charlie Papazian i może fermentować zarówno w temperaturze ale, jak i lager, co pozwala browarnikom produkować różne style piwa. Receptury zawarte w książkach Papaziana „The Complete Joy of Homebrewing”, „The Homebrewer's Companion” i „Microbrewed Adventures” zostały pierwotnie opracowane i warzone z użyciem tych drożdży.
Ale:
• Optymalna temperatura pierwotnej fermentacji typu ale: 68-73 ° F (20-23 ° C)
• Optymalna temperatura leżakowania: 50-55 ° F (10-13 ° C); altbiers można przechowywać w niskiej temperaturze
Lagerowie:
• Optymalna temperatura pierwotnej fermentacji typu lager: 50-55 ° F (10-13 ° C)
• Optymalna temperatura leżakowania: 32-37 ° F (0-3 ° C)
CECHY PRODUKTU:
Zastosowanie surowca: Lager, Ale
Temperatura fermentacji: 13-23°C
Flokulacja: niska
Odfermentowanie: 72-78%
Tolerancja na alkohol: 10%
Dozowanie: 1 saszetka na 20L brzeczki o gęstości 12BLG (OG=1.048), dla większych gęstości zalecany jest starter.
SKŁADNIKI:
Drożdże Saccharomyces cerevisiae
Słód jęczmienny, aminokwasy, minerały
PRODUCENT:
White Labs, Inc.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Drożdże należy przechowywać w lodówce (w zakresie temp. 4°C).
1.Wyjąć z lodówki i pozostawić do osiągnięcia temperatury pokojowej (21°C).
2.Wymieszaj potrząsając, zdezynfekuj opakowanie, otwieraj zdezynfekowanymi nożyczkami, dodaj do dobrze napowietrzonej wychłodzonej brzeczki.
ZAWARTOĆ NETTO:
40ml
Wyjątkowy szczep drożdży dający czysty profil smakowy typowy dla piw typu lager przy temperaturze fermentacji 18-20°C. Produkują piwa z wyraźnie zaakcentowanym smakiem słodu i chmielu. Nie wymagają długiego lagerowania stosowanego dla piw dolnej fermentacji. Polecany do piw typu California Common oraz klasycznych dolnofermentacyjnych styli.
Szczep drożdży polecany do piw w stylu California Common. Podczas fermentacji w 18°C zachowuje cechy lagera, czysty profil niski poziom estrów. Produkuje piwa słodowe. Drożdże nie pracują w niskim zakresie temperatur typowym dla dolnej fermentacji.
Skorzystaj z naszego innowacyjnego kalkulatora!