Opinie i oceny klientów

Opinie i oceny klientów

Jeszcze nikt nie zamieścił opinii
Bestseller
White Labs WLP351 Bavarian Weizen Zobacz większe
White Labs WLP351 Bavarian Weizen
White Labs WLP351 Bavarian Weizen White Labs WLP351 Bavarian Weizen

White Labs WLP351 Bavarian Weizen

  • Data ważności: 2025-01-30

Nowy produkt

White Labs WLP351 Bavarian Weizen PurePitch® Next Generation - ten szczep produkuje klasyczne piwo pszeniczne w niemieckim stylu, ze średnio-mocnymi korzennymi nutami fenolowymi, przypominającymi goździki.

Więcej szczegółów

Chwilowy brak towaru

Najniższa cena produktu z dnia

Obecna cena jest najniższa w ciągu ostatnich 30 dni

59,90 zł brutto

brutto

Powiadom mnie kiedy będzie dostępny

Bezpieczne płatności dzięki ochronie SSL

Cechy produktu

Do piwWeizen
RodzajPszeniczne
ProducentWhite Labs
OdfermentowanieŚrednie
Tolerancja na alkohol15%
Rodzaj SzczepuSaccharomyces cerevisiae
TypPłynne

White Labs WLP351 Bavarian Weizen PurePitch® Next Generation - ten szczep produkuje klasyczne piwo pszeniczne w niemieckim stylu, ze średnio-mocnymi korzennymi nutami fenolowymi, przypominającymi goździki. Ilość drożdży i temperatura znacząco wpłyną na smak i aromat tej odmiany. Tradycyjne techniki warzenia sugerują underpitching, aby uzyskać bardziej klasyczne cechy stylu.

Dzięki opatentowanej oddychającej jednokierunkowo folii technologia PurePitch® Next Generation oferuje stałe stężenie 7,5 miliona komórek/ml, a drożdże są w stanie zachować doskonałą kondycję przy wysokiej żywotności i wydajności nawet po 7 miesiącach od zapakowania. Dodając 1 saszetkę PurePitch® Next Generation do 19 l brzeczki, osiągniesz komercyjnie zalecaną ilość komórek drożdżowych, bez konieczności przygotowywania startera. Zaszczep swoją brzeczkę jak profesjonaliści i zapewnij swoim piwom niezawodną fermentację!

CECHY PRODUKTU:

Zastosowanie surowca: Hefeweizen, Weissbier, Weizenbock

Temperatura fermentacji: 19-21°C

Flokulacja: niska

Odfermentowanie: 75-82%

Tolerancja na alkohol: 15+%

STA1 : Pozytywny

Dozowanie: 1 saszetka 70ml na 20L brzeczki o gęstości do 17°BLG (OG=1.073), lub dla 25L o gęstości do 15°BLG,  dla większych gęstości zalecany jest starter.

SKŁADNIKI:

Drożdże Saccharomyces cerevisiae,
Słód jęczmienny, aminokwasy, minerały

PRODUCENT:

White Labs, Inc.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I WARUNKI PRZECHOWYWANIA:

Drożdże należy przechowywać w lodówce (w zakresie temp. 2-4°C), zalecane daty przydatności dla optymalnej wydajności to 5-7 miesięcy od daty produkcji. Data na opakowaniu. 

1.Wyjąć z lodówki co najmniej 2h przed użyciem i pozostawić do osiągnięcia temperatury pokojowej.
2.Wymieszaj potrząsając, zdezynfekuj opakowanie, odkręć nakrętkę i dodaj do dobrze napowietrzonej wychłodzonej brzeczki.

Raz otwartej torebki można użyć ponownie, jeśli pozostaje szczelnie zamknięta w lodówce, do daty przydatności do użycia.

Nie zamrażać!

ZAWARTOĆ NETTO:

70ml

Polecane

Go top