Opinie i oceny klientów

Opinie i oceny klientów

Jeszcze nikt nie zamieścił opinii
Bestseller
White Labs WLP500 Monastery Ale Zobacz większe
White Labs WLP500 Monastery Ale
White Labs WLP500 Monastery Ale White Labs WLP500 Monastery Ale

White Labs WLP500 Monastery Ale

  • Data ważności: 2021-09-19; 2021-10-17

Nowy produkt

Ta odmiana pochodzi z belgijskiego klasztoru i jest idealna do belgijskich quadrupli, tripli i dubbeli ze względu na wysoką tolerancję na alkohol. Wytwarza charakterystyczne nuty śliwki i wiśni z nutą gumy balonowej. Niższe temperatury fermentacji 18–19°C powodują, że piwa są mniej owocowe i bardziej ziemiste.

Więcej szczegółów

Duża dostępność

2 Przedmioty

Ostatnie egzemplarze!

Szukasz zamiennika tego produktu?

38,90 zł brutto

brutto

Bezpieczne płatności dzięki ochronie SSL

Cechy produktu

Do piwBelgian Pale Ale
Do piwDubbel
Do piwQuadrupel
Do piwAbbey
Do piwTripel
Do piwSaison
RodzajBelgijskie Ale
ProducentWhite Labs
OdfermentowanieŚrednie
OdfermentowanieNiskie
Tolerancja na alkohol15%
Rodzaj SzczepuSaccharomyces cerevisiae
TypPłynne

Ta odmiana pochodzi z belgijskiego klasztoru i jest idealna do belgijskich quadrupli, tripli i dubbeli ze względu na wysoką tolerancję na alkohol. Wytwarza charakterystyczne nuty śliwki i wiśni z nutą gumy balonowej. Niższe temperatury fermentacji 18–19°C powodują, że piwa są mniej owocowe i bardziej ziemiste.

CECHY PRODUKTU:

Zastosowanie surowca: Saison, Tripel, Belgian Blonde, Belgian Dubbel, Belgian Strong Ale, Belgian Table Bier, Biere de Garde

Temperatura fermentacji: 18-22°C

Flokulacja: niska/średnia

Odfermentowanie: 75-80%

Tolerancja na alkohol: 15%

Dozowanie: 1 saszetka na 20L brzeczki o gęstości 12BLG (OG=1.048), dla większych gęstości zalecany jest starter.

SKŁADNIKI:

Drożdże Saccharomyces cerevisiae,
Słód jęczmienny, aminokwasy, minerały

PRODUCENT:

White Labs, Inc.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I WARUNKI PRZECHOWYWANIA:

Drożdże należy przechowywać w lodówce (w zakresie temp. 4°C).

1.Wyjąć z lodówki i pozostawić do osiągnięcia temperatury pokojowej (21°C).
2.Wymieszaj potrząsając, zdezynfekuj opakowanie, otwieraj zdezynfekowanymi nożyczkami, dodaj do dobrze napowietrzonej wychłodzonej brzeczki.

ZAWARTOĆ NETTO:

40ml

Napisz swoją opinię jako pierwszy ! Oceń

Odpowiedniki produktu

  • 14,40 zł 24,00 zł
    Do piw - Tripel
    Do piw - Dubbel
    Do piw - Belgian Pale Ale
    Rodzaj - Belgijskie Ale
    Producent - Fermentum Mobile
    Odfermentowanie - Średnie
    Tolerancja na alkohol - 12%
    Rodzaj Szczepu - Saccharomyces cerevisiae
    Typ - Płynne

    Klasyczny belgijski szczep dający typowe posmaki piw klasztornych. Bardzo ładny balans miedzy owocowymi estrami i przyprawowymi fenolami.

    14,40 zł 24,00 zł
    Więcej
    Obniżka! -40%
  • 38,50 zł
    Do piw - Tripel
    Do piw - Abbey
    Do piw - Dubbel
    Do piw - Quadrupel
    Do piw - Belgian Pale Ale
    Rodzaj - Belgijskie Ale
    Producent - Wyeast
    Odfermentowanie - Średnie
    Tolerancja na alkohol - 12%
    Rodzaj Szczepu - Saccharomyces cerevisiae
    Typ - Płynne

    Klasyczny szczep do produkcji piw belgisjkich typu Dubbel, Tripel oraz innych piw klasztornych. Zapewnia ładną równowagę złożonych estrów owocowych i fenoli, dzięki czemu jest pożądana do stosowania również w innych piwach w stylu belgijskim. Wysoka tolerancja na alkohol.

    38,50 zł
    Więcej
  • 38,90 zł
    Do piw - Dubbel
    Do piw - Saison
    Do piw - Belgian Pale Ale
    Do piw - Tripel
    Do piw - Witbier
    Rodzaj - Belgijskie Ale
    Producent - White Labs
    Odfermentowanie - Wysokie
    Tolerancja na alkohol - 12%
    Rodzaj Szczepu - Saccharomyces cerevisiae
    Typ - Płynne

    Ten bardzo wyrazisty szczep wytwarza fenolowe smaki i aromaty przypominające goździk, ziele angielskie i pieprz. Ma średnią do wysokiej tolerancji na alkohol i jest idealny do wielu klasycznych stylów belgijskich, w tym do saisonów, witbierów, blond i brown ale.

    38,90 zł
    Więcej
Yellow Drop icon Go top