Opinie i oceny klientów

Opinie i oceny klientów

Jeszcze nikt nie zamieścił opinii
Bestseller
White Labs WLP518 Opshaug Kveik Ale Zobacz większe
White Labs WLP518 Opshaug Kveik Ale
White Labs WLP518 Opshaug Kveik Ale White Labs WLP518 Opshaug Kveik Ale

White Labs WLP518 Opshaug Kveik Ale

  • Data ważności: 2024-02-12

Nowy produkt

White Labs WLP518 Opshaug Kveik Ale PurePitch® Next Generation - szczep kveik został wyizolowany z kultury, która należała do Haralda Opshauga, piwowara wiejskiego w Stranda w Norwegii. Szczep ten został pierwotnie użyty w latach 90. do produkcji kilku piw typu kornol. Posiada czysty profil smakowy i toleruje temperatury do 35°C, kończąc fermentację w ciągu trzech do czterech dni.

Więcej szczegółów

Duża dostępność

4 Przedmioty

Szukasz zamiennika tego produktu?

Najniższa cena produktu z dnia

Obecna cena jest najniższa w ciągu ostatnich 30 dni

84,89 zł brutto

brutto

Bezpieczne płatności dzięki ochronie SSL

Cechy produktu

Do piwSaison
Do piwAPA
Do piwPale Ale
Do piwIPA
Do piwNEIPA
RodzajAle
ProducentWhite Labs
OdfermentowanieŚrednie
Tolerancja na alkohol12%
Rodzaj SzczepuSaccharomyces cerevisiae
TypPłynne

White Labs WLP518 Opshaug Kveik Ale PurePitch® Next Generation - szczep kveik został wyizolowany z kultury, która należała do Haralda Opshauga, piwowara wiejskiego w Stranda w Norwegii. Szczep ten został pierwotnie użyty w latach 90. do produkcji kilku piw typu kornol. Posiada czysty profil smakowy i toleruje temperatury do 35°C, kończąc fermentację w ciągu trzech do czterech dni. Cechy tego szczepu sprawiają, że idealnie nadaje się do IPA i jasnych piw.

Dzięki opatentowanej oddychającej jednokierunkowo folii technologia PurePitch® Next Generation oferuje stałe stężenie 7,5 miliona komórek/ml, a drożdże są w stanie zachować doskonałą kondycję przy wysokiej żywotności i wydajności nawet po 7 miesiącach od zapakowania. Dodając 1 saszetkę PurePitch® Next Generation do 19 l brzeczki, osiągniesz komercyjnie zalecaną ilość komórek drożdżowych, bez konieczności przygotowywania startera. Zaszczep swoją brzeczkę jak profesjonaliści i zapewnij swoim piwom niezawodną fermentację!

CECHY PRODUKTU:

Zastosowanie surowca: American IPA, Blonde Ale, Double IPA, Hazy/Juicy IPA, Pale Ale, Porter, Red Ale, Stout

Temperatura fermentacji: 25-35°C

Flokulacja: średnia/wysoka

Odfermentowanie: 69-80%

Tolerancja na alkohol: 15+%

STA1 : Negatywny

Dozowanie: 1 saszetka 70ml na 20L brzeczki o gęstości do 17°BLG (OG=1.073), lub dla 25L o gęstości do 15°BLG,  dla większych gęstości zalecany jest starter.

SKŁADNIKI:

Drożdże Saccharomyces cerevisiae,
Słód jęczmienny, aminokwasy, minerały

PRODUCENT:

White Labs, Inc.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I WARUNKI PRZECHOWYWANIA:

Drożdże należy przechowywać w lodówce (w zakresie temp. 2-4°C), zalecane daty przydatności dla optymalnej wydajności to 5-7 miesięcy od daty produkcji. Data na opakowaniu. 

1.Wyjąć z lodówki co najmniej 2h przed użyciem i pozostawić do osiągnięcia temperatury pokojowej.
2.Wymieszaj potrząsając, zdezynfekuj opakowanie, odkręć nakrętkę i dodaj do dobrze napowietrzonej wychłodzonej brzeczki.

Raz otwartej torebki można użyć ponownie, jeśli pozostaje szczelnie zamknięta w lodówce, do daty przydatności do użycia.

Nie zamrażać!

ZAWARTOĆ NETTO:

70ml

Inni klienci kupili również

Odpowiedniki produktu

  • 89,90 zł
    Do piw - IPA
    Do piw - Pale Ale
    Do piw - APA
    Do piw - Farmhouse
    Rodzaj - Ale
    Producent - The Yeast Bay
    Odfermentowanie - Wysokie
    Tolerancja na alkohol - 13%
    Rodzaj Szczepu - Saccharomyces cerevisiae
    Typ - Płynne

    The Yeast Bay WLP4051 Framgarden Kveik PurePitch® Next Generation - szczep Saccharomyces cerevisiae, został wyizolowany z materiału zebranego od Pettera Ovrebust. Wykazuje bukiet estrów melonowych i kantalupowych w szerokim zakresie temperatur. Ta odmiana doskonale nadaje się do każdego piwa z chmielem lub piwa w stylu farmhouse.

    89,90 zł
    Więcej
  • 79,00 zł Oczekiwanie na dostawę
    Do piw - American Ale
    Do piw - APA
    Do piw - IPA
    Do piw - Pale Ale
    Rodzaj - Ale
    Producent - Omega Yeast
    Odfermentowanie - Wysokie
    Tolerancja na alkohol - 16%
    Rodzaj Szczepu - Saccharomyces cerevisiae
    Typ - Płynne

    Unikalny i wyjątkowy norweski „kveik”, Hornindal, wytwarza tropikalny smak i złożony aromat, który może ujawniać się jako owoc pestkowy, ananas i suszona skórka owocowa, idealnie uzupełnia owocowe aromaty chmielu. Dodaj jeszcze więcej wymiaru chmielowi i zwiększ intensywność estrów dzięki wysokiej temperaturze fermentacji.

    79,00 zł
    Do koszyka
    Więcej
    Oczekiwanie na dostawę
Yellow Drop icon Go top