Opinie i oceny klientów

Opinie i oceny klientów

Jeszcze nikt nie zamieścił opinii
Bestseller
White Labs WLP630 Berliner Weisse Blend Zobacz większe
White Labs WLP630 Berliner Weisse Blend
White Labs WLP630 Berliner Weisse Blend White Labs WLP630 Berliner Weisse Blend

White Labs WLP631 Appalachian Tart

  • Data ważności: 2023-09-14

Nowy produkt

White Labs WLP631 Appalachian Tart PurePitch® Next Generation - specjalistyczna mieszanka drożdży Kveik i bakterii Lactobacillus sp. została zaprojektowana w celu stworzenia unikalnej kofermentacji drożdży i bakterii, której efektem jest łagodnie owocowe i cierpkie piwo Fermentacja z użyciem drożdży i bakterii zapewnia szybszy i czystszy profil kwasowości.

Więcej szczegółów

Chwilowy brak towaru

Najniższa cena produktu z dnia

Obecna cena jest najniższa w ciągu ostatnich 30 dni

79,90 zł brutto

brutto

Powiadom mnie kiedy będzie dostępny

Bezpieczne płatności dzięki ochronie SSL

Cechy produktu

Do piwBerliner Weisse
Do piwPiwa kwaśne
Do piwLambic
RodzajBakterie
RodzajAle
ProducentWhite Labs
OdfermentowanieŚrednie
Tolerancja na alkohol10%
Rodzaj SzczepuLactobacillus
Rodzaj SzczepuSaccharomyces cerevisiae
TypPłynne

White Labs WLP631 Appalachian Tart PurePitch® Next Generation - specjalistyczna mieszanka drożdży Kveik i bakterii Lactobacillus sp. została zaprojektowana w celu stworzenia unikalnej kofermentacji drożdży i bakterii, której efektem jest łagodnie owocowe i cierpkie piwo. Fermentacja z użyciem drożdży i bakterii zapewnia szybszy i czystszy profil kwasowości. Mieszanka jest idealna dla stylów piwnych takich jak Berliner weisse, gose lub piw eksperymentalnych.

Blend może być używany w temperaturze 27°C lub wyższej, w temperaturze 32°-38°C, fermentacja może się zakończyć w ciągu 72 godzin.

Zaleca się fermentację brzeczki poniżej 5-7 IBU, aby zapewnić bakterią odpowiednie warunki pracy.

PurePitch® Next Generation oferuje stałe stężenie 7,5 miliona komórek/ml. Dodając 1 saszetkę PurePitch® Next Generation do 19 l brzeczki, osiągniesz komercyjnie zalecaną ilość komórek drożdżowych, bez konieczności przygotowywania startera. Zaszczep swoją brzeczkę jak profesjonaliści i zapewnij swoim piwom niezawodną fermentację!

CECHY PRODUKTU:

Zastosowanie surowca: Gose, Lambic, Berliner Weisse

Temperatura fermentacji: +27°C (Optymalna 32-37°C)

Flokulacja: średnia

Odfermentowanie: 75-85%

Tolerancja na alkohol: 5-10%

STA1 : Negatywny

Dozowanie: 1 saszetka 70ml na 20L brzeczki o gęstości do 17°BLG (OG=1.073), lub dla 25L o gęstości do 15°BLG,  dla większych gęstości zalecany jest starter.

SKŁADNIKI:

Drożdże Saccharomyces cerevisiae,
Bakterie Lacobacillius
Słód jęczmienny, aminokwasy, minerały

PRODUCENT:

White Labs, Inc.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I WARUNKI PRZECHOWYWANIA:

Drożdże należy przechowywać w lodówce (w zakresie temp. 2-4°C), zalecane daty przydatności dla optymalnej wydajności to 5-7 miesięcy od daty produkcji. Data na opakowaniu. 

1.Wyjąć z lodówki co najmniej 2h przed użyciem i pozostawić do osiągnięcia temperatury pokojowej.
2.Wymieszaj potrząsając, zdezynfekuj opakowanie, odkręć nakrętkę i dodaj do dobrze napowietrzonej wychłodzonej brzeczki.

Raz otwartej torebki można użyć ponownie, jeśli pozostaje szczelnie zamknięta w lodówce, do daty przydatności do użycia.

Nie zamrażać!

ZAWARTOĆ NETTO:

70ml

Polecane

Go top