Opinie i oceny klientów
Opinie i oceny klientów
Nowy produkt
Efekt inspiracji belgijskimi tradycjami piwowarskimi wśród amerykańskich browarów rzemieślniczych. Mieszanka klasycznego szczepu drożdży dla stylu "Farmhouse" oraz dzikich drożdży Brettanomyces. Wytwarzają piwa o delikatnie kwaskowym profilu. Idealne do piw typu Saison, Farmhouse Ale.
Chwilowy brak towaru Data dostępności:
0 Przedmiot Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Szukasz zamiennika tego produktu?
Do piw | Flanders | |
Do piw | Piwa kwaśne | |
Do piw | Farmhouse | |
Do piw | Lambic | |
Do piw | Saison | |
Rodzaj | Dzikie Drożdże | |
Rodzaj | Ale | |
Producent | White Labs | |
Odfermentowanie | Średnie | |
Tolerancja na alkohol | 10% | |
Rodzaj Szczepu | Brettanomyces | |
Rodzaj Szczepu | Saccharomyces cerevisiae | |
Typ | Płynne |
Efekt inspiracji belgijskimi tradycjami piwowarskimi wśród amerykańskich browarów rzemieślniczych. Mieszanka klasycznego szczepu drożdży dla stylu "Farmhouse" oraz dzikich drożdży Brettanomyces. Wytwarzają piwa o delikatnie kwaskowym profilu. Idealne do piw typu Saison, Farmhouse Ale.
CECHY PRODUKTU:
Zastosowanie surowca: Lambic, Flanders, Gose, Saison, Farmhouse
Temperatura fermentacji: 20-22°C
Flokulacja: średnia
Odfermentowanie: 75-82%
Tolerancja na alkohol: 10%
Dozowanie: 1 saszetka na 20L brzeczki o gęstości 12BLG (OG=1.048), dla większych gęstości zalecany jest starter.
SKŁADNIKI:
Drożdże Saccharomyces, Brettanomyces
Słód jęczmienny, aminokwasy, minerały
PRODUCENT:
White Labs, Inc.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Drożdże należy przechowywać w lodówce (w zakresie temp. 4°C).
1.Wyjąć z lodówki i pozostawić do osiągnięcia temperatury pokojowej (21°C).
2.Wymieszaj potrząsając, zdezynfekuj opakowanie, otwieraj zdezynfekowanymi nożyczkami, dodaj do dobrze napowietrzonej wychłodzonej brzeczki.
ZAWARTOĆ NETTO:
35ml
Szczep dedykowany do piw typu Farmhouse, warzonych tradycyjnie na belgijskich wsiach. Bogaty profil estrowy, posmaki owocowo-ziemiste, wytrawne, deliktanie kwaskowe z pieprzową nutą.
Ta mieszanka zawiera dwa izolaty STA1 + Saccharomyces cerevisiae, Lactobacillus brevis i Lactobacillus delbrueckii. Dwa szczepy Saccharomyces łączą się, tworząc wspaniały profil estrowy grejpfruta i skórki pomarańczy, któremu towarzyszy łagodna ziemistość i pikantność, podczas gdy szczepy Lactobacillus wytwarzają zrównoważony profil kwasowy.
Szczep STA1 + Saccharomyces cerevisiae, wyizolowany z unikalnego piwa w stylu farmhouse, pochodzącego z regionu Walonii w Belgii, nadaje piwu lekki ziemisty charakter i funk. Produkuje łagodne lekko pikantne i lekko wędzone związki smakowe. Głęboko odfermentowuje, dając piwa wytrawne i rześkie. Ten szczep wykazuje wysoką aktywność diastatyczną.
Szczep Saccharomyces cerevisiae wyizolowany z tego samego źródła, szczep Wallonian Farmhouse. Nieznacznie mniej odfermentowujący i wykazujący bardziej powściągliwy fenolowy i ekspresyjny estrowy profil. Drożdże te wykazują doskonałą równowagę owocowości i rustykalnego charakteru farmhouse.
Skorzystaj z naszego innowacyjnego kalkulatora!