Opinie i oceny klientów

Opinie i oceny klientów

Jeszcze nikt nie zamieścił opinii
Bestseller
White Labs WLP672 Lactobacillus Brevis Zobacz większe
White Labs WLP672 Lactobacillus Brevis
White Labs WLP672 Lactobacillus Brevis White Labs WLP672 Lactobacillus Brevis

White Labs WLP672 Lactobacillus Brevis

  • Data ważności: 2024-11-24

Nowy produkt

White Labs WLP672 Lactobacillus Brevis PurePitch® Next Generation - popularny w piwowarstwie szczep bakterii kwasu mlekowego do zakwaszania piwa metodą kettlemash. Zwykle wytwarza więcej kwasu mlekowego niż lactobacillus delbrueckii. Idealne do piw kwaśnych z niską goryczką.

Więcej szczegółów

Ostatnie egzemplarze

1 Przedmiot

Ostatnie egzemplarze!

Szukasz zamiennika tego produktu?

Najniższa cena produktu z dnia

Obecna cena jest najniższa w ciągu ostatnich 30 dni

84,89 zł brutto

brutto

Bezpieczne płatności dzięki ochronie SSL

Cechy produktu

Do piwBerliner Weisse
Do piwLambic
Do piwFlanders
Do piwPiwa kwaśne
RodzajBakterie
ProducentWhite Labs
Tolerancja na alkohol10%
Rodzaj SzczepuLactobacillus
TypPłynne

White Labs WLP672 Lactobacillus Brevis PurePitch® Next Generation - popularny w piwowarstwie szczep bakterii kwasu mlekowego do zakwaszania piwa metodą kettlemash. Zwykle wytwarza więcej kwasu mlekowego niż lactobacillus delbrueckii. Idealne do piw kwaśnych z niską goryczką.

Dzięki opatentowanej oddychającej jednokierunkowo folii technologia PurePitch® Next Generation oferuje stałe stężenie 7,5 miliona komórek/ml, a drożdże są w stanie zachować doskonałą kondycję przy wysokiej żywotności i wydajności nawet po 7 miesiącach od zapakowania. Dodając 1 saszetkę PurePitch® Next Generation do 19 l brzeczki, osiągniesz komercyjnie zalecaną ilość komórek drożdżowych, bez konieczności przygotowywania startera. Zaszczep swoją brzeczkę jak profesjonaliści i zapewnij swoim piwom niezawodną fermentację!

CECHY PRODUKTU:

Zastosowanie surowca: Berliner Weisse, Flanders Red Ale, Lambic, Wild Specialty Beer, Gose

Temperatura fermentacji: 21-42°C

Flokulacja: niska

Odfermentowanie: bd

Tolerancja na alkohol: Zmienna

Dozowanie: Podobnie jak drożdże piwne, im więcej komórek w fermentacji, tym szybciej będzie przebiegał proces zakwaszania. Zaleca się użyć jedną saszetkę PurePitch Next Generation na 20L brzeczki. Zwykle zapewnia to znaczny spadek pH w ciągu 24 godzin i maksymalny spadek w ciągu 48 godzin przy optymalnych temperaturach szczepu.

White Labs WLP672 Lactobacillus Brevis IBU tolerance
White Labs WLP672 Lactobacillus Brevis Temperature tolerance

SKŁADNIKI:

Bakterie Lactobacillius
Słód jęczmienny, aminokwasy, minerały

PRODUCENT:

White Labs, Inc.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I WARUNKI PRZECHOWYWANIA:

Bakterie należy przechowywać w lodówce (w zakresie temp. 2-4°C), zalecane daty przydatności dla optymalnej wydajności to 5-7 miesięcy od daty produkcji. Data na opakowaniu. 

1.Wyjąć z lodówki co najmniej 2h przed użyciem i pozostawić do osiągnięcia temperatury pokojowej.
2.Wymieszaj potrząsając, zdezynfekuj opakowanie, odkręć nakrętkę i dodaj do sterylnej brzeczki wystudzonej do około 38°C, zakwaszanie powinno trwać około 24-48H, kontroluj poziom kwasowości. 
Zaleca się używać w brzeczce poniżej 5-10 IBU oraz z temepraturą poniżej 40°C.

ZAWARTOĆ NETTO:

70ml

Inni klienci kupili również

Odpowiedniki produktu

  • 99,00 zł
    Do piw - Piwa kwaśne
    Rodzaj - Bakterie
    Producent - Lallemand
    Rodzaj Szczepu - Lactobacillus
    Typ - Suche

    WildBrew Sour Pitch jest gotową do użycia, wysokowydajną i czystą bakterią kwasu mlekowego specjalnie dobraną ze względu na jej zdolność do produkcji szerokiej gamy piw kwaśnych. WildBrew Sour Pitch zapewnia czysty i zrównoważony profil smaku cytrusów typowy zarówno dla tradycyjnych, jak i nowoczesnych stylów kwaśnego piwa. 

    99,00 zł
    Więcej
  • 79,90 zł Oczekiwanie na dostawę
    Do piw - Berliner Weisse
    Do piw - Lambic
    Do piw - Flanders
    Do piw - Piwa kwaśne
    Rodzaj - Bakterie
    Producent - White Labs
    Tolerancja na alkohol - 10%
    Rodzaj Szczepu - Lactobacillus
    Typ - Płynne

    White Labs WLP677 Lactobacillus Delbrueckii Bacteria PurePitch® Next Generation - bakterie kwasu mlekowego wytwarzają umiarkowany poziom kwasowości i kwaśnych smaków występujących w Lambicach, Berliner Weisse oraz Gueuze. Posiada nieco większą tolerację na IBU niż WLP672.

    79,90 zł
    Do koszyka
    Więcej
    Oczekiwanie na dostawę
Yellow Drop icon Go top