Opinie i oceny klientów

Opinie i oceny klientów

Jeszcze nikt nie zamieścił opinii
Bestseller
White Labs WLP677 Lactobacillus Delbrueckii Bacteria Zobacz większe
White Labs WLP677 Lactobacillus Delbrueckii Bacteria

White Labs WLP677 Lactobacillus Delbrueckii Bacteria

  • Data ważności: 2021-06-10; 2021-06-25

2020-09-12

Nowy produkt

Te bakterie kwasu mlekowego wytwarzają umiarkowany poziom kwasowości i kwaśnych smaków występujących w Lambicach, Berliner Weisse oraz kwaśnych brązowych piwach.

Więcej szczegółów

Duża dostępność

3 Przedmioty

Ostatnie egzemplarze!

Szukasz zamiennika tego produktu?

38,90 zł brutto

brutto

Bezpieczne płatności dzięki ochronie SSL

Cechy produktu

Do piwPiwa kwaśne
Do piwBerliner Weisse
Do piwLambic
Do piwFlanders
RodzajBakterie
ProducentWhite Labs
Tolerancja na alkohol10%
Rodzaj SzczepuLactobacillus
TypPłynne

Te bakterie kwasu mlekowego wytwarzają umiarkowany poziom kwasowości i kwaśnych smaków występujących w Lambicach, Berliner Weisse oraz kwaśnych brązowych piwach.

CECHY PRODUKTU:

Zastosowanie surowca: Lambic, Gose, Flanders, Berliner Weisse

Temperatura fermentacji: 21-24°C

Flokulacja: niska

Odfermentowanie: bd

Tolerancja na alkohol: 10%

Dozowanie: 1 saszetka na 20L brzeczki o gęstości 12BLG (OG=1.048), dla większych gęstości zalecany jest starter.

SKŁADNIKI:

Bakterie Lactobacillius
Słód jęczmienny, aminokwasy, minerały

PRODUCENT:

White Labs, Inc.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I WARUNKI PRZECHOWYWANIA:

Drożdże należy przechowywać w lodówce (w zakresie temp. 4°C).

1.Wyjąć z lodówki i pozostawić do osiągnięcia temperatury pokojowej (21°C).
2.Wymieszaj potrząsając, zdezynfekuj opakowanie, otwieraj zdezynfekowanymi nożyczkami, dodaj do dobrze napowietrzonej wychłodzonej brzeczki.

ZAWARTOĆ NETTO:

35ml

Napisz swoją opinię jako pierwszy ! Oceń

Odpowiedniki produktu

  • 99,00 zł
    Do piw - Piwa kwaśne
    Rodzaj - Bakterie
    Producent - Lallemand
    Rodzaj Szczepu - Lactobacillus
    Typ - Suche

    WildBrew Sour Pitch jest gotową do użycia, wysokowydajną i czystą bakterią kwasu mlekowego specjalnie dobraną ze względu na jej zdolność do produkcji szerokiej gamy piw kwaśnych. WildBrew Sour Pitch zapewnia czysty i zrównoważony profil smaku cytrusów typowy zarówno dla tradycyjnych, jak i nowoczesnych stylów kwaśnego piwa. 

    99,00 zł
    Więcej
  • 46,00 zł Oczekiwanie na dostawę
    Do piw - Piwa kwaśne
    Rodzaj - Bakterie
    Producent - The Yeast Bay
    Odfermentowanie - Niskie
    Rodzaj Szczepu - Lactobacillus
    Typ - Płynne

    Mieszanka Lactobacillus składa się z trzech szczepów, jednego szczepu Lactobacillus plantarum i dwóch szczepów Lactobacillus brevis. Jeden ze szczepów L. brevis został wyizolowany z kwaśnego chmielowego blond ale z meksykańskiego browaru rzemieślniczego i wykazuje silną tolerancję chmielu (15-20 IBU).

    46,00 zł
    Do koszyka
    Więcej
    Oczekiwanie na dostawę
  • 38,90 zł
    Do piw - Piwa kwaśne
    Do piw - Berliner Weisse
    Do piw - Lambic
    Do piw - Flanders
    Rodzaj - Bakterie
    Producent - White Labs
    Tolerancja na alkohol - 10%
    Rodzaj Szczepu - Lactobacillus
    Typ - Płynne

    Popularny w piwowarstwie szczep bakterii kwasu mlekowego do zakwaszania piwa. Zwykle wytwarza więcej kwasu mlekowego niż lactobacillus delbrueckii. Idealne do wszelkich piw kwaśnych.

    38,90 zł
    Więcej
  • 44,90 zł Oczekiwanie na dostawę
    Do piw - Berliner Weisse
    Do piw - Piwa kwaśne
    Do piw - Lambic
    Rodzaj - Bakterie
    Producent - Omega Yeast
    Rodzaj Szczepu - Lactobacillus
    Typ - Płynne

    Mieszanka Lactobacillus brevis i plantarum, która daje czysty profil, niezawodna w szerokim zakresie temperatur. Plantarum, wyizolowany we współpracy z Marz Community Brewing, działa skutecznie nawet w niższych temperaturach. Maksymalne zakwaszenie rozwija się zwykle w ciągu 48 godzin bez potrzeby utrzymywania wysokich temperatur.

    44,90 zł
    Do koszyka
    Więcej
    Oczekiwanie na dostawę
Yellow Drop icon Go top