Opinie i oceny klientów
Opinie i oceny klientów
Nowy produkt
Klasyczny szczep drożdży wywodzący się z Czech. Idealny do klasycznych piw jasnych dolnej fermentacji o słodowym charakterze. Z tego szczepu powstaje czyste, rześkie piwo, które jest nieco wytrawne ze słodowym finiszem.
Duża dostępność
4 Przedmiot Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Szukasz zamiennika tego produktu?
Do piw | Octoberfest Bier | |
Do piw | Lager | |
Do piw | Porter | |
Do piw | Lager Wiedeński | |
Do piw | Czeski Pils | |
Do piw | Bock | |
Rodzaj | Lager | |
Producent | White Labs | |
Odfermentowanie | Średnie | |
Tolerancja na alkohol | 10% | |
Rodzaj Szczepu | Saccharomyces cerevisiae | |
Typ | Płynne |
Klasyczny szczep drożdży wywodzący się z Czech. Idealny do klasycznych piw jasnych dolnej fermentacji o słodowym charakterze. Z tego szczepu powstaje czyste, rześkie piwo, które jest nieco wytrawne ze słodowym finiszem.
CECHY PRODUKTU:
Zastosowanie surowca: American Lager, Lager, Lager Wiedeński, Bock, Pilsner, Marcowe, Helles, Dopplebock
Temperatura fermentacji: 10-13°C
Flokulacja: średnia/wysoka
Odfermentowanie: 72-77%
Tolerancja na alkohol: 10%
Dozowanie: 1 saszetka na 20L brzeczki o gęstości 12BLG (OG=1.048), dla większych gęstości zalecany jest starter.
SKŁADNIKI:
Drożdże Saccharomyces cerevisiae
Słód jęczmienny, aminokwasy, minerały
PRODUCENT:
White Labs, Inc.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Drożdże należy przechowywać w lodówce (w zakresie temp. 4°C).
1.Wyjąć z lodówki i pozostawić do osiągnięcia temperatury pokojowej (21°C).
2.Wymieszaj potrząsając, zdezynfekuj opakowanie, otwieraj zdezynfekowanymi nożyczkami, dodaj do dobrze napowietrzonej wychłodzonej brzeczki.
ZAWARTOĆ NETTO:
40ml
Szczep typowy dla piw dolnej fermentacji w stylu Czeskim.
Drożdże dolnej fermentacji, płynne. Łagodny owocowy i kwiatowy aromat. stosowany do produkcji piwa Bohemian Pilsner. Pełnia smakowa i wyraźna słodowość piwa.
Klasyczny szczep drożdży dolnej fermentacji American Pilsner. Łagodny profil słodowy. Piwa wytrawne i rześkie z minimalną ilością siarki i diacetylu.
Skorzystaj z naszego innowacyjnego kalkulatora!
Coś jest nie tak.
2 razy kupiłem te drożdże i 2 razy był problem z przygotowaniem startera (w sensie że się nie udało przygotować, bo drożdże nie ruszyły).
Za pierwszym razem pomyślałem przypadek losowy, ale sytuacja się powtórzyła to myślałem, że to może wina przechowywania drożdży w lodówce, ale inne drożdże, które trzymałem w tym samym miejscu normalnie żyją i mają się dobrze.
Dodam tylko, że drożdże były w terminie i dotyczy tylko tego szczepu.