Opinie i oceny klientów

Opinie i oceny klientów

Jeszcze nikt nie zamieścił opinii
Bestseller
WildBrew Philly Sour Zobacz większe
WildBrew Philly Sour

WildBrew Philly Sour

  • Data ważności: 2026-05-31

Nowy produkt

WildBrew Philly Sour to wyjątkowy gatunek drożdży Lachancea naturalnie wyselekcjonowany  przez University of the Sciences w Filadelfii, PA, USA. Philly Sour produkuje umiarkowane ilości kwasu mlekowego i etanolu w jednym prostym etapie fermentacji. Te drożdże to doskonały wybór do innowacyjnych, kwaśnych piw sesyjnych o orzeźwiającej kwasowości i nutach owoców pestkowych.

Więcej szczegółów

Duża dostępność

90 Przedmioty

Szukasz zamiennika tego produktu?

Najniższa cena produktu z dnia

Obecna cena jest najniższa w ciągu ostatnich 30 dni

28,91 zł brutto

brutto

Bezpieczne płatności dzięki ochronie SSL

Cechy produktu

Do piwPiwa kwaśne
RodzajBakterie
RodzajDzikie Drożdże
ProducentLallemand
OdfermentowanieWysokie
Tolerancja na alkohol9%
TypSuche

Philly Sour produkuje umiarkowane ilości kwasu mlekowego i etanolu w jednym prostym etapie fermentacji. Te drożdże to doskonały wybór do innowacyjnych, kwaśnych piw sesyjnych o orzeźwiającej kwasowości i nutach owoców pestkowych. Dzięki wysokiemu odfermentowaniu, dużej flokulacji, WildBrew Philly Sour to idealne drożdże do tradycyjnych stylów, takich jak Berliner Weiss, Gose, American Lambic Style, American Wild Ale, a ich odporność na chmiel sprawia, że sprawdzą się również do Sour IPA.

CECHY PRODUKTU:

Zastosowanie surowca: Piwa kwaśne, Berliner Weiss, Gose, American Lambic Style, American Wild Ale, Sour IPA.

Temperatura fermentacji: 20-25°C

Flokulacja: wysoka

Odfermentowanie: wysoka

Tolerancja na alkohol: 9%


Dozowanie: 0,5-1g na 1L

Zakres pH: 3,2-3,5

SKŁADNIKI:

Drożdże (Lachancea)
Czynnik rehydratacyjny (emulgator) E491

PRODUCENT:

LALLEMAND Inc.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I WARUNKI PRZECHOWYWANIA::

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Przed zadaniem drożdży zaleca się sporządzenie kremu drożdżowego: na powierzchnię przegotowanej wody , wystudzonej do temp. ok 23°C wsypać zawartość opakowania. Odstawić pod przykryciem na 15min. Następnie wymieszać. Tak przyrządzoną gestwę drożdżową zadać do fermentora.

ZAWARTOĆ NETTO:

11g

Polecane

Odpowiedniki produktu

  • 84,89 zł Oczekiwanie na dostawę
    Do piw - Berliner Weisse
    Do piw - Lambic
    Do piw - Flanders
    Do piw - Piwa kwaśne
    Rodzaj - Bakterie
    Producent - White Labs
    Tolerancja na alkohol - 10%
    Rodzaj Szczepu - Lactobacillus
    Typ - Płynne
    84,89 zł
    Do koszyka
    Więcej
    Oczekiwanie na dostawę
  • 79,90 zł Oczekiwanie na dostawę
    Do piw - Berliner Weisse
    Do piw - Lambic
    Do piw - Flanders
    Do piw - Piwa kwaśne
    Rodzaj - Bakterie
    Producent - White Labs
    Tolerancja na alkohol - 10%
    Rodzaj Szczepu - Lactobacillus
    Typ - Płynne
    79,90 zł
    Do koszyka
    Więcej
    Oczekiwanie na dostawę
Go top