Opinie i oceny klientów

Opinie i oceny klientów

Jeszcze nikt nie zamieścił opinii
Bestseller
WildBrew SourPitch Zobacz większe
WildBrew SourPitch

WildBrew SourPitch

  • Data ważności: 2021-04-30; 2023-10-31

2021-04-30

Nowy produkt

WildBrew Sour Pitch jest gotową do użycia, wysokowydajną i czystą bakterią kwasu mlekowego specjalnie dobraną ze względu na jej zdolność do produkcji szerokiej gamy piw kwaśnych. WildBrew Sour Pitch zapewnia czysty i zrównoważony profil smaku cytrusów typowy zarówno dla tradycyjnych, jak i nowoczesnych stylów kwaśnego piwa. 

Więcej szczegółów

Duża dostępność

60 Przedmioty

Szukasz zamiennika tego produktu?

99,00 zł brutto

brutto

Bezpieczne płatności dzięki ochronie SSL

Cechy produktu

Do piwPiwa kwaśne
RodzajBakterie
ProducentLallemand
Rodzaj SzczepuLactobacillus
TypSuche

WildBrew Sour Pitch jest gotową do użycia, wysokowydajną i czystą bakterią kwasu mlekowego specjalnie dobraną ze względu na jej zdolność do produkcji szerokiej gamy piw kwaśnych. WildBrew Sour Pitch zapewnia czysty i zrównoważony profil smaku cytrusów typowy zarówno dla tradycyjnych, jak i nowoczesnych stylów kwaśnego piwa.

CECHY PRODUKTU:

Zastosowanie surowca: Piwa kwaśne

Temperatura fermentacji: 30-40°C

Zakres pH: 3,2-3,5

Dozowanie: 1g na 10L

SKŁADNIKI:

Bakterie kwasu mlekowego (Lactobacillus Plantarum)
Maltodekstryna

PRODUCENT:

LALLEMAND Inc.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I WARUNKI PRZECHOWYWANIA::

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Wrzuć bezpośrednio do nienachmielonej brzeczki 1 g / 10 l, upewniając się, że temperatura wynosi 30 - 40 ° C. W celu lepszego rozprowadzenia uwodnij Sour Pitch w mieszance nienachmielonej brzeczki i wody (50/50) w 30°C +/- 5°C.

ZAWARTOĆ NETTO:

10g

Napisz swoją opinię jako pierwszy ! Oceń

Odpowiedniki produktu

  • 38,90 zł
    Do piw - Piwa kwaśne
    Do piw - Berliner Weisse
    Do piw - Lambic
    Do piw - Flanders
    Rodzaj - Bakterie
    Producent - White Labs
    Tolerancja na alkohol - 10%
    Rodzaj Szczepu - Lactobacillus
    Typ - Płynne

    Popularny w piwowarstwie szczep bakterii kwasu mlekowego do zakwaszania piwa. Zwykle wytwarza więcej kwasu mlekowego niż lactobacillus delbrueckii. Idealne do wszelkich piw kwaśnych.

    38,90 zł
    Więcej
  • 38,90 zł
    Do piw - Piwa kwaśne
    Do piw - Berliner Weisse
    Do piw - Lambic
    Do piw - Flanders
    Rodzaj - Bakterie
    Producent - White Labs
    Tolerancja na alkohol - 10%
    Rodzaj Szczepu - Lactobacillus
    Typ - Płynne

    Te bakterie kwasu mlekowego wytwarzają umiarkowany poziom kwasowości i kwaśnych smaków występujących w Lambicach, Berliner Weisse oraz kwaśnych brązowych piwach.

    38,90 zł
    Więcej
  • 44,90 zł Oczekiwanie na dostawę
    Do piw - Berliner Weisse
    Do piw - Piwa kwaśne
    Do piw - Lambic
    Rodzaj - Bakterie
    Producent - Omega Yeast
    Rodzaj Szczepu - Lactobacillus
    Typ - Płynne

    Mieszanka Lactobacillus brevis i plantarum, która daje czysty profil, niezawodna w szerokim zakresie temperatur. Plantarum, wyizolowany we współpracy z Marz Community Brewing, działa skutecznie nawet w niższych temperaturach. Maksymalne zakwaszenie rozwija się zwykle w ciągu 48 godzin bez potrzeby utrzymywania wysokich temperatur.

    44,90 zł
    Do koszyka
    Więcej
    Oczekiwanie na dostawę
Yellow Drop icon Go top