Opinie i oceny klientów
Opinie i oceny klientów
Nowy produkt
Szczep drożdży polecany do piw w stylu California Common. Podczas fermentacji w 18°C zachowuje cechy lagera, czysty profil niski poziom estrów. Produkuje piwa słodowe. Drożdże nie pracują w niskim zakresie temperatur typowym dla dolnej fermentacji.
Chwilowy brak towaru Data dostępności:
0 Przedmiot Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Szukasz zamiennika tego produktu?
Do piw | Porter | |
Do piw | Lager | |
Rodzaj | Lager | |
Producent | Wyeast | |
Odfermentowanie | Niskie | |
Tolerancja na alkohol | 9% | |
Rodzaj Szczepu | Saccharomyces pastorianus | |
Typ | Płynne |
Szczep drożdży polecany do piw w stylu California Common. Podczas fermentacji w 18°C zachowuje cechy lagera, czysty profil niski poziom estrów. Produkuje piwa słodowe. Drożdże nie pracują w niskim zakresie temperatur typowym dla dolnej fermentacji.
CECHY PRODUKTU:
Zastosowanie surowca: Baltic Porter, California Common, Cream Ale, Premium American Lager
Temperatura fermentacji: 14-20°C
Flokulacja: wysoka
Odfermentowanie: 67-71%
Tolerancja na alkohol: 9%
Dozowanie: 1 saszetka na 19L brzeczki o gęstości 14,7°BLG (OG=1.060)
SKŁADNIKI:
Drożdże Saccharomyces pastronarius
Pożywka
PRODUCENT:
Wyeast Laboratories, Inc.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Drożdże należy przechowywać w lodówce (w zakresie temp. 1-4°C).
1.Wyjąć z lodówki i pozostawić do osiągnięcia temperatury pokojowej.
2.Aktywować poprzez rozbicie wewnętrznej saszetki z pożywką, wymieszać potrząsając.
3.Pozostawić na 3-5h lub więcej do napuchnięcia saszetki (ten krok można pominąć i dodać drożdże bezpośrednio po aktywacji)
4.Zdezynfekuj opakowanie, wymieszaj i dodaj do dobrze napowietrzonej brzeczki.
ZAWARTOĆ NETTO:
125ml
Wyjątkowy szczep drożdży dający czysty profil smakowy typowy dla piw typu lager przy temperaturze fermentacji 18-20°C. Produkują piwa z wyraźnie zaakcentowanym smakiem słodu i chmielu. Nie wymagają długiego lagerowania stosowanego dla piw dolnej fermentacji. Polecany do piw typu California Common oraz klasycznych dolnofermentacyjnych styli.
Szczep drożdży do piw dolnej fermentacji. Produkuje piwa czyste, delikatne o słodowym profilu. Niski poziom diacetylu i siarki.
Skorzystaj z naszego innowacyjnego kalkulatora!