Opinie i oceny klientów

Opinie i oceny klientów

Jeszcze nikt nie zamieścił opinii
Bestseller
Wyeast 3638 Bavarian Wheat Zobacz większe
Wyeast 3638 Bavarian Wheat
Wyeast 3638 Bavarian Wheat Wyeast 3638 Bavarian Wheat

Wyeast 3638 Bavarian Wheat

    Nowy produkt

    Alternatywa dla standardowego niemieckiego profilu piw pszenicznych. Ten szczep oprócz dominującego charakteru bananów wytwarza estry jabłkowe, gruszkowe i śliwkowe. Estry są ładnie uzupełnione goździkowymi i subtelnymi waniliowymi fenolami. Bilans można manipulować w kierunku wytwarzania estru poprzez zwiększenie temperatury fermentacji, zwiększenie gęstości brzeczki.

    Więcej szczegółów

    Duża dostępność

    3 Przedmioty

    Ostatnie egzemplarze!

    Szukasz zamiennika tego produktu?

    38,50 zł brutto

    brutto

    Bezpieczne płatności dzięki ochronie SSL

    Cechy produktu

    Do piwWeizen
    RodzajPszeniczne
    ProducentWyeast
    OdfermentowanieŚrednie
    Tolerancja na alkohol10%
    Rodzaj SzczepuSaccharomyces cerevisiae
    TypPłynne

    Alternatywa dla standardowego niemieckiego profilu piw pszenicznych. Ten szczep oprócz dominującego charakteru bananów wytwarza estry jabłkowe, gruszkowe i śliwkowe. Estry są ładnie uzupełnione goździkowymi i subtelnymi waniliowymi fenolami. Bilans można manipulować w kierunku wytwarzania estru poprzez zwiększenie temperatury fermentacji, zwiększenie gęstości brzeczki. Zbyt duża ilość zadanych drożdży może spowodować prawie całkowitą utratę charakteru banana. Obniżenie poziomu estru pozwoli na dostrzeżenie wyraźniejszego charakteru goździka. Siarka jest powszechnie wytwarzana, ale rozprasza się wraz z kondycjonowaniem. Ten szczep jest bardzo pylisty i pozostanie w zawiesinie przez dłuższy czas. Tworzą wysoką czapę drożdżową i wymagają 33% wolnej przestrzeni fermentacyjnej.

    CECHY PRODUKTU:

    Zastosowanie surowca: Piwa Pszeniczne

    Temperatura fermentacji: 18-24°C

    Flokulacja: niska

    Odfermentowanie: 70-76%

    Tolerancja na alkohol: 10%

    Dozowanie: 1 saszetka na 19L brzeczki o gęstości 14,7°BLG (OG=1.060)

    SKŁADNIKI:

    Drożdże Saccharomyces cerevisiae
    Pożywka

    PRODUCENT:

    Wyeast Laboratories, Inc.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I WARUNKI PRZECHOWYWANIA:

    Drożdże należy przechowywać w lodówce (w zakresie temp. 1-4°C).

    1.Wyjąć z lodówki i pozostawić do osiągnięcia temperatury pokojowej.
    2.Aktywować poprzez rozbicie wewnętrznej saszetki z pożywką, wymieszać potrząsając.
    3.Pozostawić na 3-5h lub więcej do napuchnięcia saszetki (ten krok można pominąć i dodać drożdże bezpośrednio po aktywacji)
    4.Zdezynfekuj opakowanie, wymieszaj i dodaj do dobrze napowietrzonej brzeczki.

    ZAWARTOĆ NETTO:

    125ml

    Napisz swoją opinię jako pierwszy ! Oceń

    Odpowiedniki produktu

    • 38,50 zł
      Do piw - Weizen
      Rodzaj - Ale
      Rodzaj - Pszeniczne
      Producent - Wyeast
      Odfermentowanie - Średnie
      Tolerancja na alkohol - 10%
      Rodzaj Szczepu - Saccharomyces cerevisiae
      Typ - Płynne

      Blend górnej fermentacji bawarskiego pochodzenia, jest doskonałym wyborem, gdy pożądane jest subtelne piwo pszeniczne w stylu niemieckim. Złożone estry i fenole ze szczepu pszenicy są ładnie zmiękczone i zrównoważone przez neutralny szczep ale.

      38,50 zł
      Więcej
    • 38,90 zł
      Do piw - Weizen
      Rodzaj - Pszeniczne
      Producent - White Labs
      Odfermentowanie - Średnie
      Tolerancja na alkohol - 10%
      Rodzaj Szczepu - Saccharomyces cerevisiae
      Typ - Płynne

      Odmiana ta produkuje klasyczne niemieckie piwo pszeniczne o pikantnym fenolowym przypominającym goździki profilu.

      38,90 zł
      Więcej
    Yellow Drop icon Go top