Opinie i oceny klientów
Opinie i oceny klientów
Nowy produkt
Wyprodukowany z wysokiej jakości jęczmienia jarego. Starannie palony, aby dodać kawowo-brązowy kolor, aromat podobny do espresso.
Duża dostępność
179 Przedmiot Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Szukasz zamiennika tego produktu?
Waga | 0,5kg | |
Kraj pochodzenia | Niemcy | |
Rodzaj | Palone | |
Barwa słodu | 1050-1250 EBC | |
Słodownia | Weyermann | |
% Zasypu | 5 | |
Barwa słodu | 1150 |
Wyprodukowany z wysokiej jakości jęczmienia jarego. Starannie palony, aby dodać kawowo-brązowy kolor, aromat podobny do espresso. Produkuje ciemne piwo o łagodnym, ale zauważalnym palonym posmaku.
CECHY PRODUKTU:
Użycie do 5% zasypu
Barwa EBC: 1050-1250
Zastosowanie surowca:stouty, portery, inne piwa ciemne
Słód: Nieśrutowany
(Wybierz Tak w opcjach produktu dla dodania usługi śrutowania 0,80zł za 1 kg)
SKŁAD PRODUKTU:
100% słód Carafa typ II
Informacja o alergenach:
Słód jęczmienny zawiera gluten.
PRODUCENT:
Weyermann, Niemcy
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu;
Słód przed użyciem powinien być rozdrobniony (ześrutowany).
ZAWARTOŚĆ NETTO:
0,5kg
Belgijski słód palony dodawany przy produkcji piw ciemnych, Stout, Porter. Nadaje wspaniały smak i aromat palonego słodu.
Wyprodukowany z wysokiej jakości jęczmienia jarego. Słód Black jest wytwarzany z zielonego suszonego słodu, który jest prażony przy użyciu technologii, która zapewnia delikatność i gładkość smaku. Słód nadaje piwu głębię koloru i dodaje intensywnych aromatów czekolady lub kawy.
Słód Barwiący jest wytwarzany przez prażenie słodu pilzneńskiego. Temperatura końcowa wynosi ponad 200 °C. Aktywność amylolityczna słodu barwiącego wynosi zero. Ilość ekstraktu fermentowalnego jest niska.
Skorzystaj z naszego innowacyjnego kalkulatora!