Opinie i oceny klientów

Opinie i oceny klientów

Jeszcze nikt nie zamieścił opinii
Bestseller
Słód Monachijski Ciemny 1kg Bestmalz Zobacz większe
Słód Monachijski Ciemny 1kg Bestmalz

Słód Monachijski Ciemny 1kg Bestmalz

    Nowy produkt

    Słód Monachijski w przyjemny sposób uwypukla słodowy smak i nadaje bursztynowego koloru gotowemu piwu. Nawet niewielka ilość w zasypie nadaje piwu typową nutę słodową.

    Więcej szczegółów

    Duża dostępność

    364 Przedmioty

    Szukasz zamiennika tego produktu?

    6,00 zł brutto

    brutto

    Bezpieczne płatności dzięki ochronie SSL

    Cechy produktu

    Waga1kg
    Kraj pochodzeniaNiemcy
    RodzajPodstawowe
    Barwa słodu21-35 EBC
    SłodowniaBestmalz
    % Zasypu100
    Barwa słodu28

    Słód Monachijski w przyjemny sposób uwypukla słodowy smak i nadaje bursztynowego koloru gotowemu piwu. Nawet niewielka ilość w zasypie nadaje piwu typową nutę słodową. Dlatego słód monachisjki idealnie nadaje się do wzbogacania ciała piw. Wyższy poziom białka w tym słodzie, polepsza pianę. Słód Monachijski jest zgodny z wytycznymi czystości niemieckiego Reinheitsgebot

    CECHY PRODUKTU:

    Użycie do 100% zasypu

    Barwa EBC: 21-35

    Zastosowanie surowca: słód podstawowy, wszystkie rodzaje piw.

    Słód: Nieśrutowany
    (Wybierz Tak w opcjach produktu dla dodania usługi śrutowania 0,80zł za 1 kg)

    SKŁAD PRODUKTU:

    100% słód monachijski ciemny

    Informacja o alergenach: 
    Słód jęczmienny zawiera gluten.

    PRODUCENT:

    Bestmaltz, Niemcy

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I WARUNKI PRZECHOWYWANIA:

    Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu;
    Słód przed użyciem powinien być rozdrobniony (ześrutowany).

    ZAWARTOŚĆ NETTO:

    1kg

    Napisz swoją opinię jako pierwszy ! Oceń

    Odpowiedniki produktu

    • 6,00 zł
      Waga - 1kg
      Kraj pochodzenia - Belgia
      Rodzaj - Podstawowe
      Barwa słodu - 21-28 EBC
      Słodownia - Castlemalting
      % Zasypu - 60
      Barwa słodu - 25

      Polecany do produkcji piw ciemnych i mocnych oraz Pale Ale, Amber, Bock, Brown ale. W małych ilościach w połączeniu ze słodem pilzneńskim nadaje się do produkcji lekkich piw jasnych o słodowym smaku i zapachu.

      6,00 zł
      Więcej
    • 5,01 zł
      Waga - 1kg
      Kraj pochodzenia - Polska
      Rodzaj - Podstawowe
      Barwa słodu - 20-24 EBC
      Słodownia - Viking Malt
      % Zasypu - 100
      Barwa słodu - 22

      Temperatury suszenia w zakresie 110 - 120 ° C nadają słodowi aromatyczny, orzechowy charakter. Wysoka temperatura skutkuje wyraźnie zmniejszoną aktywnością enzymów w porównaniu do słodu Pilzneńskiego. Słód monachijski jest idealnym słodem do ciemnych piw, piw festiwalowych i bocków w celu podkreślania słodowości i pełnego smaku.

      5,01 zł
      Więcej
    Yellow Drop icon Go top