Opinie i oceny klientów
Opinie i oceny klientów
Nowy produkt
Polecany do produkcji piw ciemnych i mocnych oraz Pale Ale, Amber, Bock, Brown ale. W małych ilościach w połączeniu ze słodem pilzneńskim nadaje się do produkcji lekkich piw jasnych o słodowym smaku i zapachu.
Duża dostępność
122 Przedmiot Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Szukasz zamiennika tego produktu?
Waga | 1kg | |
Kraj pochodzenia | Belgia | |
Rodzaj | Podstawowe | |
Barwa słodu | 21-28 EBC | |
Słodownia | Castlemalting | |
% Zasypu | 60 | |
Barwa słodu | 25 |
Polecany do produkcji piw ciemnych i mocnych oraz Pale Ale, Amber, Bock, Brown ale. W małych ilościach w połączeniu ze słodem pilzneńskim nadaje się do produkcji lekkich piw jasnych o słodowym smaku i zapachu. Dodany do zasypu nadaje złotej barwy oraz pełni smakowej gotowemu piwu bez naruszenia stabilności piany.
CECHY PRODUKTU:
Użycie: 60% zasypu
Barwa EBC: 21-28
Zastosowanie surowca: Pale Ale, Amber, Bock, Brown Ale.
Słód: Nieśrutowany
(Wybierz Tak w opcjach produktu dla dodania usługi śrutowania 0,80zł za 1 kg)
SKŁAD PRODUKTU:
100% słód monachijski ciemny
Informacja dla alergików:
Słód jęczmienny zawiera gluten.
PRODUCENT:
Castlemalting, Belgia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu;
Słód przed użyciem powinien być rozdrobniony (ześrutowany).
ZAWARTOŚĆ NETTO:
1kg
Słód Monachijski w przyjemny sposób uwypukla słodowy smak i nadaje bursztynowego koloru gotowemu piwu. Nawet niewielka ilość w zasypie nadaje piwu typową nutę słodową.
Temperatury suszenia w zakresie 110 - 120 ° C nadają słodowi aromatyczny, orzechowy charakter. Wysoka temperatura skutkuje wyraźnie zmniejszoną aktywnością enzymów w porównaniu do słodu Pilzneńskiego. Słód monachijski jest idealnym słodem do ciemnych piw, piw festiwalowych i bocków w celu podkreślania słodowości i pełnego smaku.
Skorzystaj z naszego innowacyjnego kalkulatora!