Opinie i oceny klientów
Opinie i oceny klientów
Nowy produkt
Dlaczego Pastry Sour podbija serca tylu amatorów, a w szczególności amatorek piwa? Odkryj tą tajemnicę warząc Mango Secrets. Piwo naturalnie zakwaszane kulturami lactobacillus, z dodatkiem pulpy mango i laktozy. Słodko kwaśna tajemnica orzeźwienia.
Duża dostępność
36 Przedmiot Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Szukasz zamiennika tego produktu?
Rodzaj | Zestawy ze słodu | |
Chmielenie na zimno | Tak | |
Zawartość alkoholu | 4,1 - 6 % | |
Zakres Goryczki IBU | 0 - 20 - słaba goryczka | |
Goryczka IBU | 9 | |
Alkohol % | 5,5% | |
Fermentacja | Górna | |
Zestaw na: | 20L | |
Zestaw na: | 10L | |
Style | Kwaśne | |
Style | Nowofalowe | |
Style | Owocowe | |
Style | Australijskie |
Dlaczego Pastry Sour podbija serca tylu amatorów, a w szczególności amatorek piwa? Odkryj tą tajemnicę warząc Mango Secrets. Piwo naturalnie zakwaszane kulturami lactobacillus, z dodatkiem pulpy mango i laktozy. Słodko kwaśna tajemnica orzeźwienia.
CECHY PRODUKTU:
Zestaw: 10, 20L
(Dostępne w opcjach produktu)
Słód: Nieśrutowany
(Wybierz Tak w opcjach produktu dla dodania usługi śrutowania 1zł za 1 kg)
SKŁAD PRODUKTU:
Zestaw na 10L:
Słody:
Pilzneński - 1,25kg
Pszeniczny - 0,75kg
Carabody - 0,25kg
Chmiele:
Chmiel Vic Secret - 50g
Dodatki:
Puree Mango - 1kg
Laktoza - 0,25kg
Płatki Owsiane - 0,25kg
Bakterie L.Plantarum - 5g
Zestaw na 20L:
Słody:
Pilzneński - 2,5kg
Pszeniczny - 1,5kg
Carabody - 0,5kg
Chmiele:
Chmiel Vic Secret - 100g
Dodatki:
Puree Mango - 2kg
Laktoza - 0,5kg
Płatki Owsiane - 0,5kg
Bakterie L.Plantarum - 5g
Każdy zestaw zawiera instrukcję.
Informacja o alergenach:
Słody zawierają gluten
PRODUCENT:
Twój Browar
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu;
Słód przed użyciem powinien być rozdrobniony (ześrutowany).
ZAWARTOŚĆ NETTO:
Zestaw 10L - słody 2,25kg, chmiele 50g, dodatki 1,5kg
Zestaw 20L - słody 4,50kg, chmiele 100g, dodatki 3kg
DODATKOWE INFORMACJE:
Drożdże: Nie wchodzą w skład zestawu
Wybierz proponowany szczep drożdży.
DROŻDŻE SUCHE:
Fermentis US-05 - Drożdże do piw w stylu amerykańskim, produkujące neutralne i dobrze zbilansowane piwa, czyste i wytrawne. Tworzą mocną drożdżową czapę i wykazują bardzo dobrą zdolność do sedymentacji podczas fermentacji. Idealne do amerykańskich rodzajów piwa i piw z dużymi ilościami chmielu.
LalBrew Verdant IPA - Wyraźne nuty moreli, owoców tropikalnych i cytrusów płynnie łączą się z aromatami chmielu. Dzięki średnio-wysokiemu odfermentowaniu, pozostawiają miękki i zrównoważony profil słodowy z nieco większą treściwością niż typowy amerykański szczep drożdży.
Mangrove Jack's Hophead Ale M66 - Mieszanka drożdży i enzymów, która wzmacnia aromaty i estry, idealna do New England, Hazy i owocowych APA i IPA. Wybrane enzymy poprawiają aromat i smak chmielu i dodatków owocowych.
DROŻDŻE PŁYNNE WYEAST:
Wyeast 1056 American Ale - Bardzo czysty, wyraźny smak z niską owocowością i łagodnym wytwarzaniem estru. Uniwersalne drożdże do stylów, które pożądają dominującego charakteru słodu i chmielu. Łagodne nuty cytrusowe rozwijają się przy chłodniejszych fermentacjach (15-19°C)
Wyeast 1272 American Ale II -Wytwarzają delikatnie orzechowy, czysty, lekko cierpki profil smakowy. Przeprowadzanie fermentacji w wyższych temperaturach zwiększa chmielowy i owocowy akcent piwa, natomiast niższe temperatury fermentacji wprowadzają nuty cytrusowe.
Wyeast 1318 London Ale III - Nadają piwu treściwy smak z nutką owocową. Stosowane do piw słodowych i delikatnie chmielonych. London Ale III stał się synonimem produkcji NEIPA, znanego również jako "juicy" lub "hazy" IPA, i dobrze równoważy właściwości owoców tropikalnych z chmielenia na zimno.
DROŻDŻE PŁYNNE WHITE LABS:
White Labs WLP001 California Ale - Szczep drożdży górnej fermentacji znany z czystego profilu smakowego fermentowanych piw, o niskim poziomie wytwarzania estrów. Podkreśla chmielowy charakter piwa. Drożdże niezwykle wszechstronne, możliwość zastosowania do prawie każdego piwa typu Ale.
White Labs WLP051 California Ale V -Szczep drożdży pochodzący z północnej Kalifornii, bardziej owocowy niż WLP001, mniejszy stopień odfermentowania niż WLP001 co daje bardziej treściwe piwa.
White Labs WLP066 London Fog Ale - Doskonały szczep dla piw w stylu New England IPA/Vermont IPA. Wytwarza deliktanie estrowy/owocowy profil i zostawia sporą ilość cukrów resztkowych, dzięki czemu piwo jest niezwykle gładkie i delikatne. Dobrze uwydatnia profil słodowy i podkreśla owocowe aromaty chmielu.
Każdy, kto pił belgijskie piwo Kriek, zna ten wspaniale orzeźwiający, kwaśny smak z wyraźnym aromatem wiśni. Doznania intensyfikuje głęboka czerwona barwa, przypominająca dojrzałe owoce. Teraz możesz zrobić to niezwykłe piwo w prosty sposób samemu! Dzięki załączonym do zestawu surowcom przeprowadzisz klasyczny proces zakwaszania brzeczki.
Skorzystaj z naszego innowacyjnego kalkulatora!