Niezwykła kombinacja smaków czekolady, orzechów i brązowego cukru wraz z unikalnym aromatem owoców.
Klasyczny irlandzki styl piwa. Czerwone "ale". Ciemnomiedziana barwa, wyraźna słodowość, niska goryczka piwa, delikatne nuty palonego jęczmienia. Chmielone na zimno angielskim chmielem Goldings.
Belgijski słód "bursztynowy" palony w wyższych temperaturach niż słody podstawowe, nadaje brzeczce nuty chleba, orzechów i owoców. Gorzki charakter słodu zmniejsza sie wraz z czasem, początkowo może być intensywny.
Drożdże do piw w stylu amerykańskim, produkujące neutralne i dobrze zbilansowane piwa, czyste i wytrawne. Tworzą mocną drożdżową czapę i wykazują bardzo dobrą zdolność do sedymentacji podczas fermentacji. Idealne do amerykańskich rodzajów piwa i piw z dużymi ilościami chmielu.
Ten belgijski słód nadaje piwu kawowego smaku i aromatu oraz wzmacnia barwę piwa. Stosowany do piw typu Porter, Stout, Brown Ale.
Polecany do produkcji piw ciemnych i mocnych oraz Pale Ale, Amber, Bock, Brown ale. W małych ilościach w połączeniu ze słodem pilzneńskim nadaje się do produkcji lekkich piw jasnych o słodowym smaku i zapachu.
Słód melanoidynowy to produkt o intensywnym aromacie i smaku. Tworzy pełnię smakową piwa. Używany do wyrobu piw typu Scottish ales, Amber ales, Red Ales, Irish Ales, Bock, Doppelbock.
Polecany do produkcji piw ciemnych i mocnych oraz Pale Ale, Amber, Bock, Brown ale. W małych ilościach w połączeniu ze słodem pilzneńskim nadaje się do produkcji lekkich piw jasnych o słodowym smaku i zapachu.
Wyprodukowany z wysokiej jakości jęczmienia jarego. Starannie palony, aby dodać kawowo-brązowy kolor, aromat podobny do espresso.
Ręczna nadziewarka do kiełbas, niezbędna dla każdego miłośnika domowego wędliniarstwa. Nadziewarka ta jest prosta w obsłudze, dzięki czemu świetnie sprawdza się w praktyce, zarówno przy domowym wyrobie wędlin, jak również w małych masarniach i w gastronomii.
Ostatnie egzemplarze
Ręczna pionowa nadziewarka do kiełbas - przeznaczona do wyrobu wędlin, idealna dla gospodarstw domowych i dla małych masarni. Dzięki niej łatwo i szybko napełnisz farszem osłonki wędliniarskie.
Ręczna pozioma nadziewarka do kiełbas - przeznaczona do wyrobu wędlin, idealna dla gospodarstw domowych i dla małych masarni. Dzięki niej łatwo i szybko napełnisz farszem osłonki wędliniarskie.
Znakomity do przyrządzania soczystych steków. Sprawia, że mięso staje się kruche i delikatne. Ergonomiczny kształt umożliwia nakłuwanie bez użycia dużego nakładu siły.
Duża dostępność
Nakłuwacz do mięs z zabezpieczeniem. 56 ostrzy ze stali nierdzewnej. Nakłuwacz do mięs, to idealne urządzenie zarówno dla profesjonalistów, jak i dla początkujących adeptów sztuki kulinarnej. Skraca czas przyrządzania mięsa nawet do 50%. Zmiękczenie mięsa przy pomocy nakłuwacza pozwala na lepsze, równomierne wchłanianie marynat oraz przypraw.
Jelita naturalne wieprzowe o kalibracji 28/30mm. Kaliber jelit dobiera się w zależności od gatunku i rodzaju kiełbasy. Jelita idealnie nadają się dla kiełbasy polskiej. To właśnie z nich przyrządzane są kiełbasy: "Śląska", surowa polska, "Rzeszowska", biała kiełbasa czy też kiełbaska 'Grilli' z Finlandii, 'Bratwurst' z Niemiec.
Duża dostępność
Jelita naturalne baranie o kalibracji 18/20mm.Kaliber jelit dobiera się w zależności od gatunku i rodzaju kiełbasy.Jelita idealnie nadają się do cienkich kiełbasek. To właśnie z nich przyrządzane są: frankfurterki, kabanosy.
Osłonka białkowa wędliniarska do kiełbas - do parzenia, wędzenia - również na zimno. Pozwala na samodzielne przyrządzanie wyśmienitych wędzonek lub parzonych wędlin takich jak żywiecka, krakowska, szynkowa, oraz kiełbas długo dojrzewających.
Duża dostępność
Osłonka poliamidowa służy do przygotowywania domowych wyrobów garmażeryjnych i wędliniarskich. Pozwala na samodzielne wykonanie parzonych wędlin takich jak salceson, pasztetowa, szynka, metka, mielonka, mortadela, kaszanka. Nadaje się do przygotowania potraw metodą sous vide.
Twoje domowe wyroby wędliniarskie mogą być dokładnie takie, jak lubisz.Dzięki nastrzykowi skrócisz czas peklowania, a przede wszystkim zabezpieczysz dokładnie mięso oraz zapewnisz mu doskonały wygląd (bez szarych przebarwień znanych "szarymi oczkami")
Duża dostępność
Twoje domowe wyroby wędliniarskie mogą być dokładnie takie, jak lubisz. Liczy się ich apetyczny wygląd, ale najważniejsze jest to, by każdy kęs był naprawdę pyszny.
Strzykawka i dwie igły dozujące pomogą Ci w profesjonalnym nastrzykiwaniu mięs zalewą solankową. Pozwolą także znacznie przyśpieszyć proces peklowania. Ulubione, tradycyjne szynki będą odtąd odpowiednio kruche i na dłużej zachowają świeżość.
Sznur wędliniarski lniany - do pieczenia, gotowania, peklowania, wędzenia.Służą do ręcznego wiązania mięs przeznaczonych do wędzenia, parzenia rolad na czas pieczenia. Naturalne materiały pozwalają na obróbkę cieplną mięsa (do 240°C) bez zmiany aromatu i smaku.
Duża dostępność
Sznur wędliniarski lniany - do pieczenia, gotowania, peklowania, wędzenia.Służą do ręcznego wiązania mięs przeznaczonych do wędzenia, parzenia rolad na czas pieczenia. Naturalne materiały pozwalają na obróbkę cieplną mięsa (do 240°C) bez zmiany aromatu i smaku.
Zaciskarka wędliniarska służy do zaciskania specjalistycznych klipsów na jelitach, osłonkach oraz siatkach wędliniarskich. Specjalne wyprofilowana głowica idealnie dopasowuje się do klipsa. Wykonana została z wytrzymałego materiału. Idealnie leży w dłoni, nie wyślizgując się. Zestaw zawiera 60 klipsów.
Duża dostępność
Ręczna pozioma nadziewarka do kiełbas - przeznaczona do wyrobu wędlin, idealna dla gospodarstw domowych i dla małych masarni. Dzięki niej łatwo i szybko napełnisz farszem osłonki wędliniarskie.
Ostatnie egzemplarze
Ręczna pionowa nadziewarka do kiełbas - przeznaczona do wyrobu wędlin, idealna dla gospodarstw domowych i dla małych masarni. Dzięki niej łatwo i szybko napełnisz farszem osłonki wędliniarskie.
Ręczna nadziewarka do kiełbas, niezbędna dla każdego miłośnika domowego wędliniarstwa. Nadziewarka ta jest prosta w obsłudze, dzięki czemu świetnie sprawdza się w praktyce, zarówno przy domowym wyrobie wędlin, jak również w małych masarniach i w gastronomii.
Ręczna pionowa nadziewarka do kiełbas - przeznaczona do wyrobu wędlin, idealna dla gospodarstw domowych i dla małych masarni. Dzięki niej łatwo i szybko napełnisz farszem osłonki wędliniarskie.
Duża dostępność
Ręczna nadziewarka do kiełbas, niezbędna dla każdego miłośnika domowego wędliniarstwa. Nadziewarka ta jest prosta w obsłudze, dzięki czemu świetnie sprawdza się w praktyce, zarówno przy domowym wyrobie wędlin, jak również w małych masarniach i w gastronomii.
Ręczna pozioma nadziewarka do kiełbas - przeznaczona do wyrobu wędlin, idealna dla gospodarstw domowych i dla małych masarni. Dzięki niej łatwo i szybko napełnisz farszem osłonki wędliniarskie.
Siatka wędliniarska wykonana z grubej, brązowej, elastycznej nici. Posiada duże oczka oraz ozdobną plecionkę. Siatka nadaje się do ręcznego nadziewania mięsa o przekroju 18 cm i wadze do 1,5 kg.
Duża dostępność
Siatka służy zwłaszcza do przygotowywania szynek, baleronów oraz innych mięs - według indywidualnych upodobań. Specjalnie dobrane materiały pozwalają na obróbkę cieplną mięsa do temperatury 220°C, bez zmiany jego aromatu i smaku.
Siatka wędliniarska służy do przygotowywania domowych wyrobów: szynek, baleronów, rolad oraz innych mięsiw. Dzięki wprowadzeniu do konstrukcji wysokiej jakości podwójnej gumy oraz bawełnianych nici siatka jest niezwykle mocna i ściśliwa.
Siatka wędliniarska służy do przygotowywania domowych wyrobów wędliniarskich - szynek baleronów oraz innych mięs; do pieczenia, wędzenia peklowania. Siatka nadaje się do mięs o przekroju do 22 cm i wadze do 2,5 kg. Jej wytrzymałość termiczna to 220°C.
Skorzystaj z naszego innowacyjnego kalkulatora!