Osłonka białkowa wędliniarska

Osłonka białkowa wędliniarska

Osłonka białkowa wędliniarska do kiełbas -do parzenia, wedzenia - równiez na zimno. Pozwala samodzielne przyrządzanie wyśmienitych wędzonek lub parzonych wędlin takich jak żywiecka, krakowska, szynkowa, oraz kiełbas długo dojrzewających. Więcej szczegółów

Cena:13,00 zł

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 1 punkt lojalnościowy. Twój koszyk wyniesie 1 punkt lojalnościowy które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,20 zł.

Osłonka białkowa wędliniarska do kiełbas -do parzenia, wedzenia - równiez na zimno.
Pozwala samodzielne przyrządzanie wyśmienitych wędzonek lub parzonych wędlin takich jak żywiecka, krakowska, szynkowa, oraz kiełbas długo dojrzewających.

Parametry
Wytrzymałość termiczna: 100°C.
Opakownaie jednost.: 4 mb (±5%),
Średnica: 55 mm.
Kolor: Carmel lu Clear.

Użytkowanie
Przed napełnieniem moczyć osłonkę 15 min. w temp. 20 ±5°C w 10-15% roztworze soli (1/2 szklanki na 1 L wody).
Ściśle wypełnioną osłonkę należy zawiązać i poddać obróbce odpowiedniej dla rodzaju kiełbasy.
Parzenie max temp. 75°C, wędzenie 90°C, obróbka zimnym dymem max. 40°C.

Posiada atest PZH.