Opinie i oceny klientów

Opinie i oceny klientów

Jeszcze nikt nie zamieścił opinii
Bestseller
Klarowin Turbo - Profesjonalny zestaw do klarowania Zobacz większe
Klarowin Turbo - Profesjonalny zestaw do klarowania

Klarowin Turbo

    Nowy produkt

    Profesjonalny zestaw do klarowania WIN białych i czerwonych, SOKÓW i ZACIERÓW (Zol krzemionkowy 35ml + Żelatyna 7g). Wyjątkowo skuteczny i szybko działający – w 24h.

    Więcej szczegółów

    Chwilowy brak towaru

    Najniższa cena produktu z dnia

    Obecna cena jest najniższa w ciągu ostatnich 30 dni

    17,00 zł brutto

    brutto

    Powiadom mnie kiedy będzie dostępny

    Bezpieczne płatności dzięki ochronie SSL

    Domowe wino nie zawsze jest klarowne, dlatego potrzebne może być klarowanie. Niestety nigdy nie możemy być do końca pewni, czy mamy do czynienia ze zmętnieniami spowodowanymi przez cząsteczki naładowane dodatnio (np. białka), czy ujemnie (np. polifenole) lub inne związki pochodzenia organicznego. Zanim zastosujemy konkretny środek klarujący, warto zrobić próbek na małej próbce wina (ok. 1 L). Pozwolili nam to dobrać właściwy środek klarujący. Proces klarowania trwa zazwyczaj około tygodnia. Należy również pamiętać aby nie przedawkować środków klarujących. W zbyt dużej dawce mogą wystąpić wtórne zmętnienia lub spowodujemy zmianę barwy naszego wina.

    SKŁAD PRODUKTU:

    Zol krzemionkowy, żelatyna kwasowa

    PRODUCENT:

    Browin Sp. z o.o.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I WARUNKI PRZECHOWYWANIA:

    Przechowywać w suchym miejscu w temp. pokojowej.

    Wino po zakończeniu fermentacji i zlaniu znad osadu drożdży, delikatnie wymieszaj celem usunięcia resztek gazu. Do wina dodaj zol krzemionkowy w ilości 7 ml na 10 L wina i dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj żelatynę rozpuszczoną uprzednio w 50 ml ciepłej wody. Dawka żelatyny: 1,4 g (pół łyżeczki od herbaty) na 10 L wina. Całość wymieszaj. Klarowane wino pozostawić w temp. 15-20°C na 24 godziny. Po pełnym wyklarowaniu wino zlej znad osadu.
    UWAGA: Zol dodaje się do wina zawsze przed żelatyną.

    ZAWARTOŚĆ NETTO:

    zol krzemionkowy 35 ml; żelatyna kwasowa 7 g

    DODATKOWE INFORMACJE:

    Na 50L wina / soku / nastawu

    Szybkie działanie, 24h

    Polecane

    Go top