Wyeast 3725 Biere de Garde

Wyeast 3191-PC Berliner Weisse Blend™

Mieszanka drożdży brettanomyces i bakterii lactobacillus do produkcji piw kwaśnych. Szczep drożdży nadaje złożonego, ziemistego posmaku.  Bakterie kwasu mlekowego  nadają piwu kwaśnego smaku. Do pełnego ułożenia piwo potrzebuje opd 3 do 6 miesięcy leżakowania w butelce. Zaleca się możliwie niski poziom chmielenia. Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

Cena:38,50 zł

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 3 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 3 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,60 zł.

Mieszanka drożdży brettanomyces i bakterii lactobacillus do produkcji piw kwaśnych. Szczep drożdży nadaje złożonego, ziemistego posmaku.  Bakterie kwasu mlekowego  nadają piwu kwaśnego smaku. Do pełnego ułożenia piwo potrzebuje opd 3 do 6 miesięcy leżakowania w butelce. Zaleca się możliwie niski poziom chmielenia.

 

Cechy produktu:

Zastosowanie surowca:

   Lambics
   Geuze
   Fruit Lambic
   Flanders Red Ale

Temperatura fermentacji: 20-22°C

Flokulacja: niska

Odfermentowanie: 73-77%

Tolerancja na alkohol: 6% abv

Dozowanie: saszetka na ok 20L

Składniki:

Drożdże płynne (Saccharomyces cerevisiae)
Pożywka

Producent:

Wyeast

Sposób przygotowania i warunki przechowywania:

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu

Zawartość netto:

125ml / 128g

 

Drożdże płynne Wyeast przechowywane są w zalecanych przez producenta warunkach temperaturowych.  
Nie podlegają reklamacji ze względu na czas startu i pracę drożdży, efektów przefermentowania lub jego braku.  Prosimy o przemyślane zakupy i zapoznanie się z instrukcją użycia drożdży.
Uwaga! W pierwszej kolejności wysyłamy drożdże z krótszą datą ważności.
Drożdże płynne Wyeast
Rodzaj fermentacji Fermentacja górna