Spadek ceny

na stronę
  • Mauribrew Draught

    Uniwersalny szczep drożdży górnej fermentacji. W górnym zakresie temperaturowym w mocniejszych piwach eksponują nuty owocowe, w dolnym zakresie fermentacji dają piwa o niskiej zawartości estrów, eksponując chmielowy, słodowy charakter piwa. Niska produkcja diacetylu podczas fermentacji.

    4,75 zł 9,50 zł Produkt na magazynie
  • Mauribrew Lager

    Drożdże suche, dolnej fermentacji do piw w stylu Lager/Pilsner

    4,95 zł 9,90 zł Produkt na magazynie
  • Wyeast 3056 Bavarian Wheat Blend

    Szczep drożdży, który w odróżnieniu od Wyeast 3068 Weihenstephan Weizen produkuje więcej nut cytrusowych a mniej bananowych. Piwo jest lekko fenolowe i lekko estrowe.

    16,90 zł 36,90 zł Oczekiwanie na dostawę
  • White Labs WLP568 Saison Ale Blend

    Mieszanka szczepów drożdży Belgian Ale oraz Saison produkujący owocowy smak i aromat. Delikatnie pikantny, goździkowy.

    23,99 zł 36,90 zł Produkt na magazynie
  • Beersel Brettanomyces Blend THE YEAST BAY

    Mieszanka łącząca w sobie wybrane szczepy dzikich drożdży zebranych z regionu Beersel w Belgii, gdzie powstają klasyczne belgijskie piwa spontanicznej fermentacji.

    29,90 zł 46,00 zł Dostępny
  • Flanders Specialty Ale THE YEAST BAY

    Szczep drożdży do piw w stylu Flanders Ale. Profil wytrawny z  bogatym bukietem aromatycznym. Bardzo owocowe estry i delikatnie pikantne fenole. Mimo wytrawnego charakteru dobrze zachowuje słodowe smaki w piwie. Szczep wyizolowany z piw belgijskiego browaru specjalizującego się w klasycznych lokalnych stylach.

    29,90 zł 46,00 zł
  • Brussels Brettanomyces Blend THE YEAST BAY

    Mieszanka szczepów dzikich drożdży pozyskanych z piw typu Lambik produkowanych w okolicach Brukseli. Nadaje piwom charakterystyczne dzikie nuty smakowe, kwaskowy smak oraz delikatne aromaty owocowe. Polecane do piw kwaśnych.

    29,90 zł 46,00 zł Dostępny
  • Saison Brettanomyces Blend II THE YEAST BAY

    Unikatowa mieszanka dwóch szczepów drożdży do piw typu Saison (Wallonian Farmhouse II oraz Wallonian Farmhouse III) i dwóch kultur Brettanomyces Bruxellensis (TYB184 i TYB207). Doskonałe drożdże do piw typu Saison z wyraźnym charakterem dzikich drożdży. Nuty przyprawowe, ziemiste połączone z niezwykłą kombinacją owoców tropikalnych i delikatnej kwasowości. 

    39,10 zł 46,00 zł Dostępny
  • Funktown Pale Ale THE YEAST BAY

    Mieszanka szczepu drożdży Vermont Ale z dzikimi odmianami saccharomyces. Doskonale nadaje się do fermentacji głównej. Kombinacja estrów cytrusowych/brzoskwiń od Vermont Ale i deliktanych estrów ananas/mango od dzikich sachcaromyces. Niepowtrzalny profil smaku i aromatu.

    39,10 zł 46,00 zł Dostępny
  • Farmhouse Sour Ale THE YEAST BAY

    Mieszanka szczepów Saccharomyces i kultur Lactobacillus. Dedykowane dla piw  typu Saison z bardziej kwaskowym profilem.

    39,10 zł 46,00 zł Dostępny