Niezwykła kombinacja smaków czekolady, orzechów i brązowego cukru wraz z unikalnym aromatem owoców.
Klasyczny irlandzki styl piwa. Czerwone "ale". Ciemnomiedziana barwa, wyraźna słodowość, niska goryczka piwa, delikatne nuty palonego jęczmienia. Chmielone na zimno angielskim chmielem Goldings.
Belgijski słód "bursztynowy" palony w wyższych temperaturach niż słody podstawowe, nadaje brzeczce nuty chleba, orzechów i owoców. Gorzki charakter słodu zmniejsza sie wraz z czasem, początkowo może być intensywny.
Drożdże do piw w stylu amerykańskim, produkujące neutralne i dobrze zbilansowane piwa, czyste i wytrawne. Tworzą mocną drożdżową czapę i wykazują bardzo dobrą zdolność do sedymentacji podczas fermentacji. Idealne do amerykańskich rodzajów piwa i piw z dużymi ilościami chmielu.
Ten belgijski słód nadaje piwu kawowego smaku i aromatu oraz wzmacnia barwę piwa. Stosowany do piw typu Porter, Stout, Brown Ale.
Polecany do produkcji piw ciemnych i mocnych oraz Pale Ale, Amber, Bock, Brown ale. W małych ilościach w połączeniu ze słodem pilzneńskim nadaje się do produkcji lekkich piw jasnych o słodowym smaku i zapachu.
Słód melanoidynowy to produkt o intensywnym aromacie i smaku. Tworzy pełnię smakową piwa. Używany do wyrobu piw typu Scottish ales, Amber ales, Red Ales, Irish Ales, Bock, Doppelbock.
Polecany do produkcji piw ciemnych i mocnych oraz Pale Ale, Amber, Bock, Brown ale. W małych ilościach w połączeniu ze słodem pilzneńskim nadaje się do produkcji lekkich piw jasnych o słodowym smaku i zapachu.
Wyprodukowany z wysokiej jakości jęczmienia jarego. Starannie palony, aby dodać kawowo-brązowy kolor, aromat podobny do espresso.
Chmiel o właściwościach uniwersalnych. Opisywany przez piwowarów jako " Zapierający dech w piersiach " ze względu na złożoność olejków i wytwarzanego owocowego aromatu. Nuty białych winogron i słodkich owoców tropikalnych. Stosowany do piw specjalnych, piw górnej fermentacji.
Chmiel o właściwościach zarówno goryczkowych jak i aromatycznych. Piwa chmielone nim dla aromatu określane są jako niezwykle bogate w aromaty cytrusowe, jednak nieco inne niż w przypadku amerykańskich odmian, dominuje intensywność owoców tropikalnych a zwłaszcza pomarańczy. Często stosowany w piwach typu "single hop", czyli chmielonych tylko jednym chmielem.
Chmiel o właściwościach zarówno goryczkowych jak i aromatycznych. Piwa chmielone nim dla aromatu określane są jako niezwykle bogate w aromaty cytrusowe, jednak nieco inne niż w przypadku amerykańskich odmian, dominuje intensywność owoców tropikalnych a zwłaszcza pomarańczy. Często stosowany w piwach typu "single hop", czyli chmielonych tylko jednym chmielem.
Nowa odmiana francuskiego chmielu. Nadaje posmaku czerwonych owoców, z wyczuwalnymi nutami truskawki i wiśni. Polecany również do chmielenia na zimno, dając zaskakujące efekty, w smaku przypominające sorbet truskawkowy.
Chmiel o właściwościach uniwersalnych o intensywnym aromacie tropikalnych owoców stosowany także do chmielenia na zimno. Stosowany do chmielenia piw górnej fermentacji.
Filtry
Ładowanie...
Sól epsom - siarczan magnezu, używany w piwowarstwie do modyfikacji parametrów wody. Dostarcza jonów siarczanowych pożądanych w piwach w których chcemy uwypuklić chmiel.
Duża dostępność
Kwas mlekowy używany głównie do obniżenia wartości pH brzeczki podczas zacierania.
Duża dostępność
Roztwór naturalnego i czystego chlorku wapnia E509 (odpowiedni do żywności) zawiera 33% chlorku wapnia, soli browarniczej często używanej przez browary komercyjne. Chlorki nadają piwu miękki, pełny i bardziej słodki smak, a wapń przyczynia się do flokulacji białek i stabilizacji smaku.
Duża dostępność
Kwas fosoforowy używany do zakwaszenia brzeczki lub zacieru. Jest dodatkowym źródłem fosforu dla drożdży podczas fermentacji. Używany również do przemywania gęstwy drożdzowej.
Duża dostępność
Suszone skórki pomarańczy bergamotki, o niezwykle intensywnym i wyrazistym aromacie pomarańczowo cytrusowym.
Duża dostępność
Suszone skórki pomarańczy bergamotki, o niezwykle intensywnym i wyrazistym aromacie pomarańczowo cytrusowym.
Duża dostępność
Środek wspomagający klarowanie brzeczki z części białkowych (hot-trub).
Chwilowy brak towaru Planowana dostawa:
Powiadom mnie kiedy będzie dostępny
Pochodzące z naturalnych składników, aromaty Mangrove Jack pozwalają dodać nowy element smaku Twojemu piwu. Twórz szeroką gamę unikalnych kreacji piwa o fantastycznych smakach, z którymi możesz eksperymentować!
Chwilowy brak towaru Planowana dostawa:
Powiadom mnie kiedy będzie dostępny
Pochodzące z naturalnych składników, aromaty Mangrove Jack pozwalają dodać nowy element smaku Twojemu piwu. Twórz szeroką gamę unikalnych kreacji piwa o fantastycznych smakach, z którymi możesz eksperymentować!
Duża dostępność
Pochodzące z naturalnych składników, aromaty Mangrove Jack pozwalają dodać nowy element smaku Twojemu piwu. Twórz szeroką gamę unikalnych kreacji piwa o fantastycznych smakach, z którymi możesz eksperymentować!
Duża dostępność
Skorzystaj z naszego innowacyjnego kalkulatora!