Słód, chmiel, drożdże to najważniejsze składniki, oprócz wody, by zrobić piwo w domu i w profesjonalnym browarze. Dzięki odpowiednim surowcom twoje domowe piwo może być lepsze niż kupione w sklepie. Surowce na warzenie piwa w domu to połowa sukcesu, reszta należy do piwowara.
Wyprodukowane z jęczmienia browarnego, pszenicy lub żyta ekstrakty słodowe pozwalają szybko przygotować piwną brzeczkę. W formie gęstego syropu lub suche, wystarczy rozcieńczyć wodą by uzyskać brzeczkę do przygotowania domowego piwa. Zagotuj z chmielem fermentuj i ciesz się domowym piwem.
Słód jest podstawowym składnikiem potrzebnym do uwarzenia piwa. Jest to ziarno poddane kiełkowaniu, a następnie wysuszone. Dzięki temu powstają w ziarnie enzymy rozkładające skrobię do cukrów podczas procesu zacierania. Piwowarstwo domowe na małą skalę przenosi procesy, które w browarze nadzoruje piwowar. Dzięki temu piwo domowe może dorównać najlepszym piwom rzemieślniczym.
Gotowe mieszanki surowców wraz z recepturą do uwarzenia w domu własnego piwa. Jeśli zastanawiasz się jak zacząc warzyć piwo, jak stworzyć recepturę, to produkt dla Ciebie. Wybierz rodzaj piwa, który najbardziej Ci odpowiada: delikatne, aromatyczne lub zdecydowanie chmielowe, a może ciemne lub mocne klasztorne. Dzięki tym surowcom twoje domowe piwo może być lepsze niż kupione sklepie.
Piwowarskie dodatki pozwalają uzyskać niepowtarzalny smak i wygląd domowego piwa. Pomocne w modyfikacji wody potrzebnej do wybranego stylu piwa, ułatwiające jego klarowanie, wspomagające trwałość piany. Niepowtarzalny smak zapewnią aromatyczne przyprawy dodawane do warzenia piwa w domu oraz jego leżakowania.
Specjalistyczne drożdże piwowarskie decydują w dużej mierze o tym jaki smak będzie miało domowe piwo. Każdy styl piwa wymaga dobrania odpowiedniego szczepu, aby uzyskać właściwy efekt. Drożdże do piw typu lager, IPA, weizen, piw belgijskich nadają indywidualny, niepowtarzalny smak. Szeroka gama drożdży suchych oraz płynnych pozwala zrobić w domu piwo, jakie sobie wymarzysz.
Brewkit czyli nachmielony ekstrakt słodowy to najprostszy sposób by zrobić piwo domowe! Ekstrakt słodowy jest naturalnym produktem o konsystencji gęstego syropu, pozyskanym z ziarna jęczmienia browarnego. Wystarczy rozcieńczyć wodą poddać fermentacji, następnie butelkować i cieszyć się domowym piwem. W ofercie sklepu dostępne są brewkity najpopularniejszych marek jak Brewferm, Mangrove Jack's czy Muntons.
Chmiel zwyczajny (Humulus Lupulus) jest najpopularniejszym dodatkiem stosowanym do warzenia piwa. Odpowiada za charakterystyczną goryczkę oraz szeroki bukiet aromatów i smaków. Domowe warzenie piwa pozwala uzyskać takie piwo, jakie lubimy. Mocno chmielone, wyraźnie goryczkowe lub łagodne. Warząc piwo w domu, sam decydujesz, jak wyrazisty smak piwa chce uzyskać.
Chcesz zacząć warzyć piwo w domu, ale nic o tym nie wiesz? Zajrzyj na naszego bloga. Dzielimy się swoją wiedzą z tymi co stawiają pierwsze piwowarskie kroki, jak i z tymi co już warzą. Piwowarstwo domowe nie jest trudne!
Wyprodukowane z jęczmienia browarnego, pszenicy lub żyta ekstrakty słodowe pozwalają szybko przygotować piwną brzeczkę. W formie gęstego syropu lub suche, wystarczy rozcieńczyć wodą by uzyskać brzeczkę do przygotowania domowego piwa. Zagotuj z chmielem fermentuj i ciesz się domowym piwem.
Słód jest podstawowym składnikiem potrzebnym do uwarzenia piwa. Jest to ziarno poddane kiełkowaniu, a następnie wysuszone. Dzięki temu powstają w ziarnie enzymy rozkładające skrobię do cukrów podczas procesu zacierania. Piwowarstwo domowe na małą skalę przenosi procesy, które w browarze nadzoruje piwowar. Dzięki temu piwo domowe może dorównać najlepszym piwom rzemieślniczym.
Gotowe mieszanki surowców wraz z recepturą do uwarzenia w domu własnego piwa. Jeśli zastanawiasz się jak zacząc warzyć piwo, jak stworzyć recepturę, to produkt dla Ciebie. Wybierz rodzaj piwa, który najbardziej Ci odpowiada: delikatne, aromatyczne lub zdecydowanie chmielowe, a może ciemne lub mocne klasztorne. Dzięki tym surowcom twoje domowe piwo może być lepsze niż kupione sklepie.
Piwowarskie dodatki pozwalają uzyskać niepowtarzalny smak i wygląd domowego piwa. Pomocne w modyfikacji wody potrzebnej do wybranego stylu piwa, ułatwiające jego klarowanie, wspomagające trwałość piany. Niepowtarzalny smak zapewnią aromatyczne przyprawy dodawane do warzenia piwa w domu oraz jego leżakowania.
Specjalistyczne drożdże piwowarskie decydują w dużej mierze o tym jaki smak będzie miało domowe piwo. Każdy styl piwa wymaga dobrania odpowiedniego szczepu, aby uzyskać właściwy efekt. Drożdże do piw typu lager, IPA, weizen, piw belgijskich nadają indywidualny, niepowtarzalny smak. Szeroka gama drożdży suchych oraz płynnych pozwala zrobić w domu piwo, jakie sobie wymarzysz.
Brewkit czyli nachmielony ekstrakt słodowy to najprostszy sposób by zrobić piwo domowe! Ekstrakt słodowy jest naturalnym produktem o konsystencji gęstego syropu, pozyskanym z ziarna jęczmienia browarnego. Wystarczy rozcieńczyć wodą poddać fermentacji, następnie butelkować i cieszyć się domowym piwem. W ofercie sklepu dostępne są brewkity najpopularniejszych marek jak Brewferm, Mangrove Jack's czy Muntons.
Chmiel zwyczajny (Humulus Lupulus) jest najpopularniejszym dodatkiem stosowanym do warzenia piwa. Odpowiada za charakterystyczną goryczkę oraz szeroki bukiet aromatów i smaków. Domowe warzenie piwa pozwala uzyskać takie piwo, jakie lubimy. Mocno chmielone, wyraźnie goryczkowe lub łagodne. Warząc piwo w domu, sam decydujesz, jak wyrazisty smak piwa chce uzyskać.
Skorzystaj z naszego innowacyjnego kalkulatora!
To narzędzie jest dla Ciebie!