Płatki z dębu amerykańskiego, mocno opiekane. Nadają aromat dębowej beczki, nuty wanilli i migdałów. Dodawane na etapie cichej fermentacji do piwa/wina lub do gotowego destylatu.
Chwilowy brak towaru Planowana dostawa:
Powiadom mnie kiedy będzie dostępny
Intensywnie palone płatki dębowe drobnozmielone. Szybciej niż tradycyjne, wnnoszą wyraźny aromat dębowej beczki oraz intensywną miedzianą barwę w destylatach. Nadają się do leżakowania w piwie oraz starzenie win. Wprowadzają smakowe nuty...
Duża dostępność
Kostki są wykonane ze świeżo opróżnionych beczek Tennessee Bourbon, które są produkowane z dębu amerykańskiego. Te kostki oferują pakiet aromatów lekko słodkiego, pełnego Bourbona.
Chwilowy brak towaru Planowana dostawa:
Powiadom mnie kiedy będzie dostępny
Płatki dębowe z bardzo wyraźnym aromatem wanilii. Polecane do leżakowania z piwami ciemnymi typu stout, porter. Świetnie komponują się z nutami kawy, czekolady i prażonego ziarna.
Duża dostępność
Płatki z dębu francuskiego średnio opiekane. Nadają aromat dębowej beczki w gotowym piwie/winie. Dodawane na etapie cichej fermentacji lub do gotowego destylatu. Dawkowanie 5-50g na 20L piwa/wina, 2-4g/l destylatu.
Chwilowy brak towaru Planowana dostawa:
Powiadom mnie kiedy będzie dostępny
Płatki z dębu francuskiego mocno opiekane. Nadają aromat dębowej beczki w gotowym piwie/winie. Dodawane na etapie cichej fermentacji lub do gotowego destylatu. Dawkowanie 30-50g na 20L piwa/wina, 2-4g/l destylatu.
Chwilowy brak towaru Planowana dostawa:
Powiadom mnie kiedy będzie dostępny
Płatki dębowe wyprodukowane z beczki po rumie. Nadają aromat dębowej beczki i rumowe nuty. Dodawane na etapie cichej fermentacji do piwa/wina lub do gotowego destylatu. Dawkowanie 30-50g na 20L piwa/wina, 2-4g/l destylatu.
Chwilowy brak towaru Planowana dostawa:
Powiadom mnie kiedy będzie dostępny
Wiórki z drewna hiszpańskiej Cedrelli Wonnej, cechujące się intensywnymi właściwościami aromatycznymi. Wnoszą nuty żywiczne, drzewa, lekko ziemiste. Dodawane do piwa/wina na etapie cichej fermentacji.
Duża dostępność
Płatki dębowe wyprodukowane z beczki po bourbonie. Nadają aromat dębowej beczki i bourbonowe nuty. Dodawane na etapie cichej fermentacji do piwa/wina lub do gotowego destylatu. Dawkowanie 30-50g na 20L piwa/wina, 2-4g/l destylatu.
Duża dostępność
Płatki bukowe nadają wyrazisty aromat beczki ze słodkimi, delikatnie tanicznymi nutami. Aromat wyważony, łagodniejszy niż w przypadku wiórków dębowych. Polecane do destylatów oraz piwa.
Duża dostępność
Bardzo aromatyczny francuski szczep używany do piw w stylu saison.
Ciekawy belgijski szczep produkujący relatywnie mało owocowych estrów. Najbardziej „powściągliwy” szczep belgijski w ofercie FM. Polecany do ciemnych belgów. Duża tolerancja na alkohol.
White Labs WLP051 California Ale V PurePitch® Next Generation - Produkuje dużo estrów, kojarzących się z wiśnią i jabłkiem, szczep ma więcej podobieństw do szczepu English Ale niż WLP001 California Ale Yeast®. Zwykle pozostawia w gotowym piwie resztkowe związki siarki podobne do piwa typu lager.
White Labs WLP095 Burlington Ale PurePitch® Next Generation - doskonały szczep do piw typu New England IPA. Nadaje osobowość Twojemu piwu, tworząc estry i ciało, idealnie komponuje się ze smakami i aromatami chmielu, jednocześnie równoważąc goryczkę.
White Labs WLP400 Belgian Wit Ale PurePitch® Next Generation - idealny szczep dla belgijskich Witbier lub White Ale. Wysoka produkcja fenolu zapewnia ziołowy aromat i nuty smakowe, które dobrze komponują się z dodatkami ziołowymi i owocowymi.
Skorzystaj z naszego innowacyjnego kalkulatora!