Niezbędne składniki i akcesoria dla miłośników nalewek, smakowych destylatów i innych wysokoprocentowych trunków. Drożdże gorzelnicze, zaprawki smakowe, płatki dębowe oraz inne dodatki wzbogacające smak i aromat domowych alkoholi.
Esencje smakowe, dzięki którym łatwo i szybko uzyskasz aromatyczne, domowe whisky, bourbon, gin i inne szlachetne alkohole.
Nie tylko dąb! Płatki, wiórki, kostki z drzew szlachetnych służące do nadawania złożonego bukietu domowym alkoholom. Polecane do wyrobu domowego piwa, wina oraz nadawanie bogatego smaku i barwy destylatom.
Słody jęczmienne o silnej aktywności enzymatycznej. Służą do uzyskania zacieru o dużej zawartości cukrów oraz zbożowym aromacie. Pozwalają na uzyskanie wysokiej jakości domowego alkoholu.
Specjalnie dobrane szczepy drożdży, sprawnie fermentujące nastawy o wysokiej zawartości cukru. Polecane do produkcji domowych alkoholi o większej ilości procentów.
Niezwykła kombinacja smaków czekolady, orzechów i brązowego cukru wraz z unikalnym aromatem owoców.
Klasyczny irlandzki styl piwa. Czerwone "ale". Ciemnomiedziana barwa, wyraźna słodowość, niska goryczka piwa, delikatne nuty palonego jęczmienia. Chmielone na zimno angielskim chmielem Goldings.
Belgijski słód "bursztynowy" palony w wyższych temperaturach niż słody podstawowe, nadaje brzeczce nuty chleba, orzechów i owoców. Gorzki charakter słodu zmniejsza sie wraz z czasem, początkowo może być intensywny.
Drożdże do piw w stylu amerykańskim, produkujące neutralne i dobrze zbilansowane piwa, czyste i wytrawne. Tworzą mocną drożdżową czapę i wykazują bardzo dobrą zdolność do sedymentacji podczas fermentacji. Idealne do amerykańskich rodzajów piwa i piw z dużymi ilościami chmielu.
Ten belgijski słód nadaje piwu kawowego smaku i aromatu oraz wzmacnia barwę piwa. Stosowany do piw typu Porter, Stout, Brown Ale.
Polecany do produkcji piw ciemnych i mocnych oraz Pale Ale, Amber, Bock, Brown ale. W małych ilościach w połączeniu ze słodem pilzneńskim nadaje się do produkcji lekkich piw jasnych o słodowym smaku i zapachu.
Słód melanoidynowy to produkt o intensywnym aromacie i smaku. Tworzy pełnię smakową piwa. Używany do wyrobu piw typu Scottish ales, Amber ales, Red Ales, Irish Ales, Bock, Doppelbock.
Polecany do produkcji piw ciemnych i mocnych oraz Pale Ale, Amber, Bock, Brown ale. W małych ilościach w połączeniu ze słodem pilzneńskim nadaje się do produkcji lekkich piw jasnych o słodowym smaku i zapachu.
Wyprodukowany z wysokiej jakości jęczmienia jarego. Starannie palony, aby dodać kawowo-brązowy kolor, aromat podobny do espresso.
Chcesz zacząć warzyć piwo w domu, ale nic o tym nie wiesz? Zajrzyj na naszego bloga. Dzielimy się swoją wiedzą z tymi co stawiają pierwsze piwowarskie kroki, jak i z tymi co już warzą. Piwowarstwo domowe nie jest trudne!
Esencje smakowe, dzięki którym łatwo i szybko uzyskasz aromatyczne, domowe whisky, bourbon, gin i inne szlachetne alkohole.
Nie tylko dąb! Płatki, wiórki, kostki z drzew szlachetnych służące do nadawania złożonego bukietu domowym alkoholom. Polecane do wyrobu domowego piwa, wina oraz nadawanie bogatego smaku i barwy destylatom.
Słody jęczmienne o silnej aktywności enzymatycznej. Służą do uzyskania zacieru o dużej zawartości cukrów oraz zbożowym aromacie. Pozwalają na uzyskanie wysokiej jakości domowego alkoholu.
Specjalnie dobrane szczepy drożdży, sprawnie fermentujące nastawy o wysokiej zawartości cukru. Polecane do produkcji domowych alkoholi o większej ilości procentów.
Skorzystaj z naszego innowacyjnego kalkulatora!