Niezwykła kombinacja smaków czekolady, orzechów i brązowego cukru wraz z unikalnym aromatem owoców.
Klasyczny irlandzki styl piwa. Czerwone "ale". Ciemnomiedziana barwa, wyraźna słodowość, niska goryczka piwa, delikatne nuty palonego jęczmienia. Chmielone na zimno angielskim chmielem Goldings.
Belgijski słód "bursztynowy" palony w wyższych temperaturach niż słody podstawowe, nadaje brzeczce nuty chleba, orzechów i owoców. Gorzki charakter słodu zmniejsza sie wraz z czasem, początkowo może być intensywny.
Drożdże do piw w stylu amerykańskim, produkujące neutralne i dobrze zbilansowane piwa, czyste i wytrawne. Tworzą mocną drożdżową czapę i wykazują bardzo dobrą zdolność do sedymentacji podczas fermentacji. Idealne do amerykańskich rodzajów piwa i piw z dużymi ilościami chmielu.
Ten belgijski słód nadaje piwu kawowego smaku i aromatu oraz wzmacnia barwę piwa. Stosowany do piw typu Porter, Stout, Brown Ale.
Polecany do produkcji piw ciemnych i mocnych oraz Pale Ale, Amber, Bock, Brown ale. W małych ilościach w połączeniu ze słodem pilzneńskim nadaje się do produkcji lekkich piw jasnych o słodowym smaku i zapachu.
Słód melanoidynowy to produkt o intensywnym aromacie i smaku. Tworzy pełnię smakową piwa. Używany do wyrobu piw typu Scottish ales, Amber ales, Red Ales, Irish Ales, Bock, Doppelbock.
Polecany do produkcji piw ciemnych i mocnych oraz Pale Ale, Amber, Bock, Brown ale. W małych ilościach w połączeniu ze słodem pilzneńskim nadaje się do produkcji lekkich piw jasnych o słodowym smaku i zapachu.
Wyprodukowany z wysokiej jakości jęczmienia jarego. Starannie palony, aby dodać kawowo-brązowy kolor, aromat podobny do espresso.
Chmiel o właściwościach uniwersalnych. Opisywany przez piwowarów jako " Zapierający dech w piersiach " ze względu na złożoność olejków i wytwarzanego owocowego aromatu. Nuty białych winogron i słodkich owoców tropikalnych. Stosowany do piw specjalnych, piw górnej fermentacji.
Chmiel o właściwościach zarówno goryczkowych jak i aromatycznych. Piwa chmielone nim dla aromatu określane są jako niezwykle bogate w aromaty cytrusowe, jednak nieco inne niż w przypadku amerykańskich odmian, dominuje intensywność owoców tropikalnych a zwłaszcza pomarańczy. Często stosowany w piwach typu "single hop", czyli chmielonych tylko jednym chmielem.
Chmiel o właściwościach zarówno goryczkowych jak i aromatycznych. Piwa chmielone nim dla aromatu określane są jako niezwykle bogate w aromaty cytrusowe, jednak nieco inne niż w przypadku amerykańskich odmian, dominuje intensywność owoców tropikalnych a zwłaszcza pomarańczy. Często stosowany w piwach typu "single hop", czyli chmielonych tylko jednym chmielem.
Nowa odmiana francuskiego chmielu. Nadaje posmaku czerwonych owoców, z wyczuwalnymi nutami truskawki i wiśni. Polecany również do chmielenia na zimno, dając zaskakujące efekty, w smaku przypominające sorbet truskawkowy.
Chmiel o właściwościach uniwersalnych o intensywnym aromacie tropikalnych owoców stosowany także do chmielenia na zimno. Stosowany do chmielenia piw górnej fermentacji.
Filtry
Ładowanie...
Bardzo skuteczny środek dezynfekujący stosowany w USA. Dzięki silnym właściwościom pieniącym skutecznie penetruje wszystkie powierzchnie, dezynfekuje w ciągu 60sek. kontaktu. Może być nanoszony atomizerem, gąbką lub stosowany poprzez płukanie.
Duża dostępność
Skuteczny środek dezynfekujący. Słabo pieniący się roztwór z wodą dezynfekuje powierzchnie przez 180s kontaktu. Może być nanoszony za pomocą atomizera, gąbki lub poprzez płukanie.
Duża dostępność
Skuteczny środek dezynfekujący. Słabo pieniący się roztwór z wodą dezynfekuje powierzchnie przez 180s kontaktu. Może być nanoszony za pomocą atomizera, gąbki lub poprzez płukanie.
Duża dostępność
Łatwe w użyciu paski do pomiaru twardości wody. Wystarczy zanurzyć pasek na kilka sekund aby odczytać wartość dokonanego pomiaru.
Duża dostępność
Pasek do pomiaru pH zacieru. Skala 5,2-6,8 pH. Łatwy w użyciu, wystarczy zanurzyć pasek w zacierze i po chwili odczytać wartość pomiaru.
Duża dostępność
Pasek do pomiaru pH zacieru. Skala 5,2-6,8 pH. Łatwy w użyciu, wystarczy zanurzyć pasek w zacierze i po chwili odczytać wartość pomiaru.
Duża dostępność
Pasek do pomiaru pH zacieru. Skala 3,8-5,5 pH. Łatwy w użyciu, wystarczy zanurzyć pasek w zacierze i po chwili odczytać wartość pomiaru.
Duża dostępność
Pasek do pomiaru pH zacieru. Skala 3,8-5,5 pH. Łatwy w użyciu, wystarczy zanurzyć pasek w zacierze i po chwili odczytać wartość pomiaru.
Duża dostępność
Pasek do pomiaru pH zacieru. Skala 1-12 pH. Łatwy w użyciu, wystarczy zanurzyć pasek w zacierze i po chwili odczytać wartość pomiaru.
Duża dostępność
Pasek do pomiaru pH zacieru. Skala 1-12 pH. Łatwy w użyciu, wystarczy zanurzyć pasek w zacierze i po chwili odczytać wartość pomiaru.
Duża dostępność
Skorzystaj z naszego innowacyjnego kalkulatora!