Niezwykła kombinacja smaków czekolady, orzechów i brązowego cukru wraz z unikalnym aromatem owoców.
Klasyczny irlandzki styl piwa. Czerwone "ale". Ciemnomiedziana barwa, wyraźna słodowość, niska goryczka piwa, delikatne nuty palonego jęczmienia. Chmielone na zimno angielskim chmielem Goldings.
Belgijski słód "bursztynowy" palony w wyższych temperaturach niż słody podstawowe, nadaje brzeczce nuty chleba, orzechów i owoców. Gorzki charakter słodu zmniejsza sie wraz z czasem, początkowo może być intensywny.
Drożdże do piw w stylu amerykańskim, produkujące neutralne i dobrze zbilansowane piwa, czyste i wytrawne. Tworzą mocną drożdżową czapę i wykazują bardzo dobrą zdolność do sedymentacji podczas fermentacji. Idealne do amerykańskich rodzajów piwa i piw z dużymi ilościami chmielu.
Ten belgijski słód nadaje piwu kawowego smaku i aromatu oraz wzmacnia barwę piwa. Stosowany do piw typu Porter, Stout, Brown Ale.
Polecany do produkcji piw ciemnych i mocnych oraz Pale Ale, Amber, Bock, Brown ale. W małych ilościach w połączeniu ze słodem pilzneńskim nadaje się do produkcji lekkich piw jasnych o słodowym smaku i zapachu.
Słód melanoidynowy to produkt o intensywnym aromacie i smaku. Tworzy pełnię smakową piwa. Używany do wyrobu piw typu Scottish ales, Amber ales, Red Ales, Irish Ales, Bock, Doppelbock.
Polecany do produkcji piw ciemnych i mocnych oraz Pale Ale, Amber, Bock, Brown ale. W małych ilościach w połączeniu ze słodem pilzneńskim nadaje się do produkcji lekkich piw jasnych o słodowym smaku i zapachu.
Wyprodukowany z wysokiej jakości jęczmienia jarego. Starannie palony, aby dodać kawowo-brązowy kolor, aromat podobny do espresso.
Filtry
Ładowanie...
Podstawowy słód do wyrobu wysokogatunkowej whisky, charakteryzuje się dużą siłą enzymatyczną.
Duża dostępność
Słód enzymatyczny jest produkowany z 2 lub 6 rzędowego jęczmienia jarego. Słód o bardzo wysokiej sile diastatycznej. Polecany przy dużej ilości dodatków niesłodowanych oraz do produkcji wysokiej jakości whisky zbożowej i czystego alkoholu.
Podstawowy słód do wyrobu wysokogatunkowej whisky, charakteryzuje się dużą siłą enzymatyczną.
Duża dostępność
Słód enzymatyczny jest produkowany z 2 lub 6 rzędowego jęczmienia jarego. Słód o bardzo wysokiej sile diastatycznej. Polecany przy dużej ilości dodatków niesłodowanych oraz do produkcji wysokiej jakości whisky zbożowej i czystego alkoholu.
Słód Whisky używany do wyrobu whisky lub jako dodatek do piw specjalnych. Wędzony najlepszym Szkockim torfem. Charakteryzuje się długim okresem przechowywania. Nadaje unikalne smaki i aromaty wędzone.
Duża dostępność
Słód Whisky używany do wyrobu whisky lub jako dodatek do piw specjalnych. Wędzony najlepszym Szkockim torfem. Charakteryzuje się długim okresem przechowywania. Nadaje unikalne smaki i aromaty wędzone.
Słód Whisky używany do wyrobu whisky lub jako dodatek do piw specjalnych. Wędzony najlepszym Szkockim torfem. Charakteryzuje się długim okresem przechowywania. Nadaje unikalne smaki i aromaty wędzone.
Ostatnie egzemplarze
Słód Whisky używany do wyrobu whisky lub jako dodatek do piw specjalnych. Wędzony najlepszym Szkockim torfem. Charakteryzuje się długim okresem przechowywania. Nadaje unikalne smaki i aromaty wędzone.
Słód enzymatyczny jest produkowany z 2 lub 6 rzędowego jęczmienia jarego. Słód o bardzo wysokiej sile diastatycznej. Polecany przy dużej ilości dodatków niesłodowanych oraz do produkcji wysokiej jakości whisky zbożowej i czystego alkoholu.
Duża dostępność
Słód diastatyczny - specjalny słód jasny o wysokiej sile enzymatycznej, dodawany do wyrobu piw gdzie w zasypie znajdują się nisko-enzymatyczne słody lub dodatki niesłodowane.
Podstawowy słód do wyrobu wysokogatunkowej whisky, charakteryzuje się dużą siłą enzymatyczną.
Słód enzymatyczny jest produkowany z 2 lub 6 rzędowego jęczmienia jarego. Słód o bardzo wysokiej sile diastatycznej. Polecany przy dużej ilości dodatków niesłodowanych oraz do produkcji wysokiej jakości whisky zbożowej i czystego alkoholu.
Duża dostępność
Słód diastatyczny - specjalny słód jasny o wysokiej sile enzymatycznej, dodawany do wyrobu piw gdzie w zasypie znajdują się nisko-enzymatyczne słody lub dodatki niesłodowane.
Podstawowy słód do wyrobu wysokogatunkowej whisky, charakteryzuje się dużą siłą enzymatyczną.
Podstawowy słód produkowany metodą podłogową ze szkockiej odmiany jęczmienia. Bazowy słód do górnofermentacyjnych stylów. Często używany przez browary w Anglii oraz USA do piw typu IPA. Służy również do wyrobu whisky.
Chwilowy brak towaru Planowana dostawa:
Powiadom mnie kiedy będzie dostępny
Angielski słód produkowany metodą podłogową z najpopularniejszej angielskiej odmiany jęczmienia browarnego Maris Otter. Szeroko stosowany w angielskich browarach do klasycznych górnofermentacyjnych stylów takich jak bitter, stout, mild, pale ale. Nadaje niezwykle intensywny i wyraźny słodowy aromat gotowemu piwu.
Podstawowy słód produkowany metodą podłogową. Słód z jęczmienia Halcyon wyhodowanego z odmiany Maris Otter i Sargent. Wnosi do brzeczki "ciasteczkowe" posmaki i jest ona mniej słodka niż ze słodu Maris Otter. Znakomity słód bazowy do produkcji "Real Ales"
Podstawowy słód produkowany metodą podłogową ze szkockiej odmiany jęczmienia. Bazowy słód do górnofermentacyjnych stylów. Często używany przez browary w Anglii oraz USA do piw typu IPA. Służy również do wyrobu whisky.
Chwilowy brak towaru Planowana dostawa:
Powiadom mnie kiedy będzie dostępny
Angielski słód produkowany metodą podłogową z najpopularniejszej angielskiej odmiany jęczmienia browarnego Maris Otter. Szeroko stosowany w angielskich browarach do klasycznych górnofermentacyjnych stylów takich jak bitter, stout, mild, pale ale. Nadaje niezwykle intensywny i wyraźny słodowy aromat gotowemu piwu.
Podstawowy słód produkowany metodą podłogową. Słód z jęczmienia Halcyon wyhodowanego z odmiany Maris Otter i Sargent. Wnosi do brzeczki "ciasteczkowe" posmaki i jest ona mniej słodka niż ze słodu Maris Otter. Znakomity słód bazowy do produkcji "Real Ales"
Skorzystaj z naszego innowacyjnego kalkulatora!