Niezwykła kombinacja smaków czekolady, orzechów i brązowego cukru wraz z unikalnym aromatem owoców.
Klasyczny irlandzki styl piwa. Czerwone "ale". Ciemnomiedziana barwa, wyraźna słodowość, niska goryczka piwa, delikatne nuty palonego jęczmienia. Chmielone na zimno angielskim chmielem Goldings.
Belgijski słód "bursztynowy" palony w wyższych temperaturach niż słody podstawowe, nadaje brzeczce nuty chleba, orzechów i owoców. Gorzki charakter słodu zmniejsza sie wraz z czasem, początkowo może być intensywny.
Drożdże do piw w stylu amerykańskim, produkujące neutralne i dobrze zbilansowane piwa, czyste i wytrawne. Tworzą mocną drożdżową czapę i wykazują bardzo dobrą zdolność do sedymentacji podczas fermentacji. Idealne do amerykańskich rodzajów piwa i piw z dużymi ilościami chmielu.
Ten belgijski słód nadaje piwu kawowego smaku i aromatu oraz wzmacnia barwę piwa. Stosowany do piw typu Porter, Stout, Brown Ale.
Polecany do produkcji piw ciemnych i mocnych oraz Pale Ale, Amber, Bock, Brown ale. W małych ilościach w połączeniu ze słodem pilzneńskim nadaje się do produkcji lekkich piw jasnych o słodowym smaku i zapachu.
Słód melanoidynowy to produkt o intensywnym aromacie i smaku. Tworzy pełnię smakową piwa. Używany do wyrobu piw typu Scottish ales, Amber ales, Red Ales, Irish Ales, Bock, Doppelbock.
Polecany do produkcji piw ciemnych i mocnych oraz Pale Ale, Amber, Bock, Brown ale. W małych ilościach w połączeniu ze słodem pilzneńskim nadaje się do produkcji lekkich piw jasnych o słodowym smaku i zapachu.
Wyprodukowany z wysokiej jakości jęczmienia jarego. Starannie palony, aby dodać kawowo-brązowy kolor, aromat podobny do espresso.
Filtry
Ładowanie...
Polecany do produkcji piw ciemnych i mocnych oraz Pale Ale, Amber, Bock, Brown ale. W małych ilościach w połączeniu ze słodem pilzneńskim nadaje się do produkcji lekkich piw jasnych o słodowym smaku i zapachu.
Duża dostępność
Słód Monachijski w przyjemny sposób uwypukla słodowy smak i nadaje bursztynowego koloru gotowemu piwu. Nawet niewielka ilość w zasypie nadaje piwu typową nutę słodową.
Temperatury suszenia w zakresie 110 - 120 ° C nadają słodowi aromatyczny, orzechowy charakter. Wysoka temperatura skutkuje wyraźnie zmniejszoną aktywnością enzymów w porównaniu do słodu Pilzneńskiego. Słód monachijski jest idealnym słodem do ciemnych piw, piw festiwalowych i bocków w celu podkreślania słodowości i pełnego smaku.
Niesłodowana pszenica zwykle dodawana jako surowiec niesłodowany do piw w stylu Witbier, Lambic oraz dla uzyskania trwałości piany. Nadaje specificznego pszenicznego smaku.
Duża dostępność
Caramel Pils to najjaśniejszy ze wszystkich słodów karmelowych, dlatego szczególnie nadaje się do nadania piwu treściwości bez intensyfikacji jego koloru. Przyczynia się do poprawy piany i większej stabilności smaku.
Duża dostępność
Belgijski słód karmelowy o bardzo niskiej barwie. Jest źródłem dekstryn, poprawia pienistość piwa oraz "pełnię smakową". Belgijski odpowiednik słodu carapils. Używany do produkcji piw typu Pilsner Lager, alcohol-reduced beer, light beer, Bock beer.
Słód CaraBody to delikatnie słodowany i lekko karmelizowany słód specjalny produkowany z 2-rzędowych jęczmienia browarnego. Nadaje delikatny i zrównoważony smak, z wyraźną nutą słodową oraz zwiększa ciało piwa. Polecany szczególnie do piw jasnych.
Belgijski Pale Ale nadaje brzeczce złotego koloru i głębokiego smaku słodowego. Często używany w połączeniu ze słodem pilzneńskim w celu nadania głębszego smaku słodowego oraz wzmocnienia barwy piwa. Używany do produkcji wszelkiego rodzaju piw pale ale, bitter, amber.
Duża dostępność
Słód Pale Ale to idealna podstawa dla wielu różnych stylów angielskiego Ale i wielu innych piw, które wymagają pełniejszego, złotego koloru, ale także bardziej pełnego smaku.
Słód Pale Ale nadaje brzeczce złotego koloru i głębokiego smaku słodowego. Często używany w połączeniu ze słodem pilzneńskim w celu nadania głębszego smaku słodowego oraz wzmocnienia barwy piwa. Używany do produkcji wszelkiego rodzaju piw pale ale, bitter, amber, oraz nadaje się również do subtelnej korekty kolorów zwykłych lagerów.
Angielski słód produkowany metodą podłogową z najpopularniejszej angielskiej odmiany jęczmienia browarnego Maris Otter. Szeroko stosowany w angielskich browarach do klasycznych górnofermentacyjnych stylów takich jak bitter, stout, mild, pale ale. Nadaje niezwykle intensywny i wyraźny słodowy aromat gotowemu piwu.
Słód Red Active nadaje słodowy, orzechowy i czysty długotrwały smak, oraz głęboką czerwoną barwę, podkreśla słodowość i pełnię. Silna aktywność enzymatyczna daje dobry potencjał do opracowywania receptur z dodatkami niesłodowanymi. Unikalne cechy tego wyjątkowego słodu oparte są na specjalnej odmianie i złożonym procesie słodowania z temperaturą suszenia...
Duża dostępność
Red X to słód, który stał się synonimem piw zabarwionych na czerwono. Może stanowić 100% zasypu. Dzięki wyjątkowej powtarzalności i niezawodności procesu Red X może być stosowany do warzenia piwa o intensywnych czerwonawych odcieniach.
Słód Red Active nadaje słodowy, orzechowy i czysty długotrwały smak, oraz głęboką czerwoną barwę, podkreśla słodowość i pełnię. Silna aktywność enzymatyczna daje dobry potencjał do opracowywania receptur z dodatkami niesłodowanymi. Unikalne cechy tego wyjątkowego słodu oparte są na specjalnej odmianie i złożonym procesie słodowania z temperaturą suszenia...
Duża dostępność
Red X to słód, który stał się synonimem piw zabarwionych na czerwono. Może stanowić 100% zasypu. Dzięki wyjątkowej powtarzalności i niezawodności procesu Red X może być stosowany do warzenia piwa o intensywnych czerwonawych odcieniach.
Polecany do produkcji piw ciemnych i mocnych oraz Pale Ale, Amber, Bock, Brown ale. W małych ilościach w połączeniu ze słodem pilzneńskim nadaje się do produkcji lekkich piw jasnych o słodowym smaku i zapachu.
Duża dostępność
Słód Monachijski w przyjemny sposób uwypukla słodowy smak i nadaje bursztynowego koloru gotowemu piwu. Nawet niewielka ilość w zasypie nadaje piwu typową nutę słodową.
Temperatury suszenia w zakresie 110 - 120 ° C nadają słodowi aromatyczny, orzechowy charakter. Wysoka temperatura skutkuje wyraźnie zmniejszoną aktywnością enzymów w porównaniu do słodu Pilzneńskiego. Słód monachijski jest idealnym słodem do ciemnych piw, piw festiwalowych i bocków w celu podkreślania słodowości i pełnego smaku.
Wyprodukowany z wysokiej jakości jęczmienia jarego. Starannie palony, aby dodać kawowo-brązowy kolor, aromat podobny do espresso.
Duża dostępność
Belgijski słód palony dodawany przy produkcji piw ciemnych, Stout, Porter. Nadaje wspaniały smak i aromat palonego słodu.
Wyprodukowany z wysokiej jakości jęczmienia jarego. Słód Black jest wytwarzany z zielonego suszonego słodu, który jest prażony przy użyciu technologii, która zapewnia delikatność i gładkość smaku. Słód nadaje piwu głębię koloru i dodaje intensywnych aromatów czekolady lub kawy.
Słód Barwiący jest wytwarzany przez prażenie słodu pilzneńskiego. Temperatura końcowa wynosi ponad 200 °C. Aktywność amylolityczna słodu barwiącego wynosi zero. Ilość ekstraktu fermentowalnego jest niska.
Słód Whisky używany do wyrobu whisky lub jako dodatek do piw specjalnych. Wędzony najlepszym Szkockim torfem. Charakteryzuje się długim okresem przechowywania. Nadaje unikalne smaki i aromaty wędzone.
Duża dostępność
Słód Whisky używany do wyrobu whisky lub jako dodatek do piw specjalnych. Wędzony najlepszym Szkockim torfem. Charakteryzuje się długim okresem przechowywania. Nadaje unikalne smaki i aromaty wędzone.
Słód specjalny produkowany z owsa. Używany jako dodatek do piw ciemnych, angielskich ale. Nadaje treściwości, aksamitności do gotowego piwa. Słód bez łuski.
Duża dostępność
Słód specjalny produkowany z owsa, posiada łuskę. Używany jako dodatek do piw ciemnych, angielskich ale. Nadaje treściwości, aksamitności do gotowego piwa.
Skorzystaj z naszego innowacyjnego kalkulatora!