Filtry
Ładowanie...
Belgijski słód "bursztynowy" palony w wyższych temperaturach niż słody podstawowe, nadaje brzeczce nuty chleba, orzechów i owoców. Gorzki charakter słodu zmniejsza sie wraz z czasem, początkowo może być intensywny.
Duża dostępność
Używany do wyrobu piw specjalnych, English ale, Brown ale, Porter. Słód nadaje piwu herbatnikowy posmak i aromat. Słód nieczynny enzymatycznie.
Słód Cookie jest produkowany przez prażenie z wysokiej jakości słodu pilzneńskiego. Aktywność amylolityczna słodu cookie jest znikoma. Słód Cookie, nadaje łagodnych i przyjemnych aromatów prażonych płatków zbożowych z nutami pop-corn i biszkoptów.
Jaśniejsza wersja słodu Amber, jest dodatkiem przy warzeniu wielu piw. Używany do produkcji piw typu Pale Ale, Brown, Porter, piw specjalnych.
Angielski słód produkowany metodą podłogową z najpopularniejszej angielskiej odmiany jęczmienia browarnego Maris Otter. Szeroko stosowany w angielskich browarach do klasycznych górnofermentacyjnych stylów takich jak bitter, stout, mild,...
Duża dostępność
Podstawowy słód produkowany metodą podłogową ze szkockiej odmiany jęczmienia. Bazowy słód do górnofermentacyjnych stylów. Często używany przez browary w Anglii oraz USA do piw typu IPA. Służy również do wyrobu whisky.
Angielski słód produkowany metodą podłogową z najpopularniejszej angielskiej odmiany jęczmienia browarnego Maris Otter. Szeroko stosowany w angielskich browarach do klasycznych górnofermentacyjnych stylów takich jak bitter, stout, mild,...
Duża dostępność
Podstawowy słód produkowany metodą podłogową ze szkockiej odmiany jęczmienia. Bazowy słód do górnofermentacyjnych stylów. Często używany przez browary w Anglii oraz USA do piw typu IPA. Służy również do wyrobu whisky.
Nieprześcigniony, klasyczny, brytyjski słód Crystal, dodawany do zasypu piw typu ale. Podnosi barwę piwa oraz nadaje subtelnej słodyczy w równowadze z chmielowym charakterem piwa.
Duża dostępność
Specjalny, aromatyczny słód, karmelizowany w kilku krokach dla osiągnięcia unikalnego smaku i aromatu. Używany do piw "kolorowych", głównie belgijskich i niemieckich Bock. Posiada większą siłę diastatyczną w porównaniu z innymi słodami karmelowymi, nadaje delikatnej goryczki.
Słód karmelowy 150EBC używany do piw górnej fermentacji, nadaje piwu karmelowy charakter, bursztynowy kolor oraz wpływa na wytwarzanie trwałej piany. Polecany do piw bursztynowych.
Używany do wyrobu piw specjalnych, English ale, Brown ale, Porter. Słód nadaje piwu herbatnikowy posmak i aromat. Słód nieczynny enzymatycznie.
Duża dostępność
Belgijski słód "bursztynowy" palony w wyższych temperaturach niż słody podstawowe, nadaje brzeczce nuty chleba, orzechów i owoców. Gorzki charakter słodu zmniejsza sie wraz z czasem, początkowo może być intensywny.
Słód Cookie jest produkowany przez prażenie z wysokiej jakości słodu pilzneńskiego. Aktywność amylolityczna słodu cookie jest znikoma. Słód Cookie, nadaje łagodnych i przyjemnych aromatów prażonych płatków zbożowych z nutami pop-corn i biszkoptów
Jaśniejsza wersja słodu Amber, jest dodatkiem przy warzeniu wielu piw. Używany do produkcji piw typu Pale Ale, Brown, Porter, piw specjalnych.
Używany do wyrobu piw specjalnych, English ale, Brown ale, Porter. Słód nadaje piwu herbatnikowy posmak i aromat. Słód nieczynny enzymatycznie.
Duża dostępność
Belgijski słód "bursztynowy" palony w wyższych temperaturach niż słody podstawowe, nadaje brzeczce nuty chleba, orzechów i owoców. Gorzki charakter słodu zmniejsza sie wraz z czasem, początkowo może być intensywny.
Słód Cookie jest produkowany przez prażenie z wysokiej jakości słodu pilzneńskiego. Aktywność amylolityczna słodu cookie jest znikoma. Słód Cookie, nadaje łagodnych i przyjemnych aromatów prażonych płatków zbożowych z nutami pop-corn i biszkoptów.
Jaśniejsza wersja słodu Amber, jest dodatkiem przy warzeniu wielu piw. Używany do produkcji piw typu Pale Ale, Brown, Porter, piw specjalnych.
Belgijski słód wiedeński palony w temperaturze 85 - 90 st C. Nadaje bogatszy smak słodu i ziarna niż słód pilzneński i dodaje subtelne aromaty karmelu i toffi.
Chwilowy brak towaru Planowana dostawa:
Powiadom mnie kiedy będzie dostępny
Słód Wiedeński zapewnia złoty kolor, doskonałą pianę i przyjemne odczucie w ustach gotowego piwa. W tym słodzie stosuje się dwurzędowe odmiany jęczmienia browarnego, które tworzą więcej "koloru" podczas procesu słodowania.
Słód wiedeński jest suszony w nieco wyższych temperaturach niż słód pilzneński. W konsekwencji słód wiedeński daje piwo o złotym kolorze, zwiększa ciało i pełnię. Ze względu na wyższą temperaturę wytwarzania aktywność enzymów słodu wiedeńskiego jest nieco niższa niż w przypadku pilzneńskiego. Słód wiedeński doskonale nadaje się do piw jasnych, poprawia...
Belgijski słód wiedeński palony w temperaturze 85 - 90 st C. Nadaje bogatszy smak słodu i ziarna niż słód pilzneński i dodaje subtelne aromaty karmelu i toffi.
Chwilowy brak towaru Planowana dostawa:
Powiadom mnie kiedy będzie dostępny
Słód Wiedeński zapewnia złoty kolor, doskonałą pianę i przyjemne odczucie w ustach gotowego piwa. W tym słodzie stosuje się dwurzędowe odmiany jęczmienia browarnego, które tworzą więcej "koloru" podczas procesu słodowania.
Słód wiedeński jest suszony w nieco wyższych temperaturach niż słód pilzneński. W konsekwencji słód wiedeński daje piwo o złotym kolorze, zwiększa ciało i pełnię. Ze względu na wyższą temperaturę wytwarzania aktywność enzymów słodu wiedeńskiego jest nieco niższa niż w przypadku pilzneńskiego. Słód wiedeński doskonale nadaje się do piw jasnych, poprawia...
Słód Whisky używany do wyrobu whisky lub jako dodatek do piw specjalnych. Wędzony najlepszym Szkockim torfem. Charakteryzuje się długim okresem przechowywania. Nadaje unikalne smaki i aromaty wędzone.
Chwilowy brak towaru Planowana dostawa:
Powiadom mnie kiedy będzie dostępny
Słód Whisky używany do wyrobu whisky lub jako dodatek do piw specjalnych. Wędzony najlepszym Szkockim torfem. Charakteryzuje się długim okresem przechowywania. Nadaje unikalne smaki i aromaty wędzone.
Specjalny belgijski słód karmelowy, podwójnie prażony. Nadaje piwu ciemnobrązową barwę oraz unikalny smak i aromat śladowych ilości orzecha, śliwki, karmelu.
Duża dostępność
Słód karmelowy 300EBC używany do piw górnej i dolnej fermentacji, nadaje piwu karmelowy charakter z nutami paloności, brązowy kolor oraz wpływa na wytwarzanie trwałej piany. Polecany do piw brązowych i ciemnych.
Bardzo aromatyczny francuski szczep używany do piw w stylu saison.
Ciekawy belgijski szczep produkujący relatywnie mało owocowych estrów. Najbardziej „powściągliwy” szczep belgijski w ofercie FM. Polecany do ciemnych belgów. Duża tolerancja na alkohol.
White Labs WLP051 California Ale V PurePitch® Next Generation - Produkuje dużo estrów, kojarzących się z wiśnią i jabłkiem, szczep ma więcej podobieństw do szczepu English Ale niż WLP001 California Ale Yeast®. Zwykle pozostawia w gotowym piwie resztkowe związki siarki podobne do piwa typu lager.
White Labs WLP095 Burlington Ale PurePitch® Next Generation - doskonały szczep do piw typu New England IPA. Nadaje osobowość Twojemu piwu, tworząc estry i ciało, idealnie komponuje się ze smakami i aromatami chmielu, jednocześnie równoważąc goryczkę.
White Labs WLP400 Belgian Wit Ale PurePitch® Next Generation - idealny szczep dla belgijskich Witbier lub White Ale. Wysoka produkcja fenolu zapewnia ziołowy aromat i nuty smakowe, które dobrze komponują się z dodatkami ziołowymi i owocowymi.
Skorzystaj z naszego innowacyjnego kalkulatora!