Literatura (Jest 63 produktów.)

Wybrane specjalnie dla Ciebie

  • Chocolate Brown Ale - Mangrove Jacks
    69,00 zł
    Chocolate Brown Ale - Mangrove Jacks

    Niezwykła kombinacja smaków czekolady, orzechów i brązowego cukru wraz z unikalnym aromatem owoców.

    69,00 zł
  • Irish Red Ale - Mangrove Jacks
    79,00 zł
    Irish Red Ale - Mangrove Jacks

    Klasyczny irlandzki styl piwa. Czerwone "ale". Ciemnomiedziana barwa, wyraźna słodowość, niska goryczka piwa, delikatne nuty palonego jęczmienia. Chmielone na zimno angielskim chmielem Goldings.

    79,00 zł
  • Słód Abbey 0,5kg Castlemalting
    4,50 zł
    Słód Abbey 0,5kg Castlemalting

    Belgijski słód "bursztynowy" palony w wyższych temperaturach niż słody podstawowe, nadaje brzeczce nuty chleba, orzechów i owoców. Gorzki charakter słodu zmniejsza sie wraz z czasem, początkowo może być intensywny.

    4,50 zł
  • Fermentis US-05
    11,00 zł
    Fermentis US-05

    Drożdże do piw w stylu amerykańskim, produkujące neutralne i dobrze zbilansowane piwa, czyste i wytrawne. Tworzą mocną drożdżową czapę i wykazują bardzo dobrą zdolność do sedymentacji podczas fermentacji. Idealne do amerykańskich rodzajów piwa i piw z dużymi ilościami chmielu.

    11,00 zł
  • Nelson Sauvin 50g NZ
    14,40 zł 15,99 zł -10%
    Nelson Sauvin 50g NZ

    Chmiel o właściwościach uniwersalnych. Opisywany przez piwowarów jako " Zapierający dech w piersiach " ze względu na złożoność olejków i wytwarzanego owocowego aromatu. Nuty białych winogron i słodkich owoców tropikalnych. Stosowany do piw specjalnych, piw górnej fermentacji.

    14,40 zł 15,99 zł -10%
    Obniżka!
  • Pacifica 50g NZ
    12,60 zł 14,00 zł -10%
    Pacifica 50g NZ

    Chmiel o właściwościach zarówno goryczkowych jak i aromatycznych. Piwa chmielone nim dla aromatu określane są jako niezwykle bogate w aromaty cytrusowe, jednak nieco inne niż w przypadku amerykańskich odmian, dominuje intensywność owoców tropikalnych a zwłaszcza pomarańczy. Często stosowany w piwach typu "single hop", czyli chmielonych tylko jednym chmielem.

    12,60 zł 14,00 zł -10%
    Obniżka!
  • Pacific Jade 50g NZ
    12,60 zł 14,00 zł -10%
    Pacific Jade 50g NZ

    Chmiel o właściwościach zarówno goryczkowych jak i aromatycznych. Piwa chmielone nim dla aromatu określane są jako niezwykle bogate w aromaty cytrusowe, jednak nieco inne niż w przypadku amerykańskich odmian, dominuje intensywność owoców tropikalnych a zwłaszcza pomarańczy. Często stosowany w piwach typu "single hop", czyli chmielonych tylko jednym chmielem.

    12,60 zł 14,00 zł -10%
    Obniżka!
  • Barbe Rouge 50g FR
    6,75 zł 9,00 zł -25%
    Barbe Rouge 50g FR

    Nowa odmiana francuskiego chmielu. Nadaje posmaku czerwonych owoców, z wyczuwalnymi nutami truskawki i wiśni. Polecany również do chmielenia na zimno, dając zaskakujące efekty, w smaku przypominające sorbet truskawkowy.

    6,75 zł 9,00 zł -25%
    Obniżka!
  • Citra 50g USA
    11,70 zł 13,00 zł -10%
    Citra 50g USA

    Chmiel o właściwościach uniwersalnych o intensywnym aromacie tropikalnych owoców stosowany także do chmielenia na zimno. Stosowany do chmielenia piw górnej fermentacji.

    11,70 zł 13,00 zł -10%
    Obniżka!
Filtry
Sortuj
  • 139,00 zł

    Ilość

    Designing Great Beers to hit piwowarów domowych!Chcesz tworzyć własne receptury piw? Dowiedz się od czego zacząć!Dobierz surowce do danego stylu piwa! Warzenie piwa krok po kroku od czystej kartki do receptury.

    139,00 zł

    Duża dostępność

  • 109,00 zł

    Ilość

    John Palmer and Colin Kaminski "Water. A comprehensive Guide for Brewers" Dogłębna analiza roli głównego składnika piwa - wody. Elementy składu wody są istotne dla bogatych smaków słodu w piwie czy wyeksponowania chmielowego aromatu.

    109,00 zł

    Duża dostępność

  • 109,00 zł

    Ilość

    Kompleksowy podręcznik dotyczący słodu, od uprawy jęczmienia na polu do zacierania w browarze. Znajdziesz tu odpowiedzi na pytania o specyfikę działania enzymów, reakcję Maillarda, jak prowadzić zacieranie by uzyskać pożądane efekty oraz opis poszczególnych typów słodu. 

    109,00 zł

    Duża dostępność

  • 109,00 zł

    Ilość

    Chris White with Jamil Zainasheff "Yeast . The practical Guide to Beer Fermentation. " Jeśli już wiesz jak wielkie znaczenie dla jakości piwa ma właściwa fermentacja - lektura tej książki to rzecz oczywista. Dokładna analiza szczepów i budowy drożdży, warunków sprzyjących właściwej ich pracy, smaków pożądanych i niepożądanych powstających w trakcie...

    109,00 zł

    Duża dostępność

  • 109,00 zł

    Ilość

    Stan Hieronymus "For the love of hops". Dowiemy się z niej co odpowiada za poszczególne właściwości tej rośliny, autor analizuje jej skład, sposób uprawy i przetwarzania.

    109,00 zł

    Ostatnie egzemplarze

  • 20,00 zł

    Ilość

    Piwowar jest jedynym w Polsce drukowanym magazynem poświęconym piwu i piwowarstwu. Porusza on tematykę piwowarstwa domowego jak również szerzej rozumiane zagadnienia związane z piwem, jego produkcją, kulturą degustacji, historią. Magazyn przedstawia relacje i wiadomości z bieżących wydarzeń piwowarskich w Polsce i na świecie.

    20,00 zł

    Duża dostępność

    • 20,00 zł Oczekiwanie na dostawę

      Piwowar jest jedynym w Polsce drukowanym magazynem poświęconym piwu i piwowarstwu. Porusza on tematykę piwowarstwa domowego jak również szerzej rozumiane zagadnienia związane z piwem, jego produkcją, kulturą degustacji, historią. Magazyn przedstawia relacje i wiadomości z bieżących wydarzeń piwowarskich w Polsce i na świecie.

      20,00 zł
      Do koszyka
      Więcej
      Oczekiwanie na dostawę
    • 20,00 zł

      Ilość

      Piwowar jest jedynym w Polsce drukowanym magazynem poświęconym piwu i piwowarstwu. Porusza on tematykę piwowarstwa domowego jak również szerzej rozumiane zagadnienia związane z piwem, jego produkcją, kulturą degustacji, historią. Magazyn przedstawia relacje i wiadomości z bieżących wydarzeń piwowarskich w Polsce i na świecie.

      20,00 zł
      Więcej
    • 20,00 zł

      Ilość

      Piwowar jest jedynym w Polsce drukowanym magazynem poświęconym piwu i piwowarstwu. Porusza on tematykę piwowarstwa domowego jak również szerzej rozumiane zagadnienia związane z piwem, jego produkcją, kulturą degustacji, historią. Magazyn przedstawia relacje i wiadomości z bieżących wydarzeń piwowarskich w Polsce i na świecie.

      20,00 zł
      Więcej
  • 89,00 zł

    Ilość

    Książka poświęcona tzw. piwom sesyjnym, czyli niskoalkoholowym, dobrze zbalansowanym smakowo, niezastąpionym na spotkanie i rozmowy w gronie znajomych. Uwarzenie piwa delikatnego, które zachwyca idealnym balansem smaków, jest nie lada wyzwaniem - wie o tym każdy piwowar. Dzięki tej książce stanie się to o wiele łatwiejsze.

    89,00 zł

    Duża dostępność

  • 109,00 zł

    Ilość

    Obowiązkowa pozycja dla entuzjastów belgijskich piw spontanicznej fermentacji. Opisana historia klasycznych styli takich jak: lambik, red flanders ale, brown flanders. 

    109,00 zł

    Duża dostępność

  • 99,00 zł

    Ilość

    Dowiedz się, co sprawia, że niebiańskie piwa belgijskie są tak dobre w Brew Like a Monk autorstwa długoletniego pisarza piwa Stana Hieronymusa.

    99,00 zł

    Duża dostępność

  • 125,00 zł Oczekiwanie na dostawę

    „Jak warzyć piwo” to kompletny przewodnik po sztuce domowego wyrobu wysokiej jakości piwa. Niezależnie od tego, czy potrzebujesz prostych, konkretnych instrukcji do warzenia smacznych piw w różnych stylach, czy jesteś doświadczonym piwowarem, pragnącym doprowadzić swoje piwa do niepowtarzalnej perfekcji, ta książka dostarczy ci wskazówek jak to zrobić.

    125,00 zł

    Chwilowy brak towaru

    Oczekiwanie na dostawę
Sortuj
Brakuje Ci jakiegoś produktu w naszej ofercie? Napisz do nas
Pokazuje 1 - 10 z 63 elementów
Yellow Drop icon Go top