Niezwykła kombinacja smaków czekolady, orzechów i brązowego cukru wraz z unikalnym aromatem owoców.
Klasyczny irlandzki styl piwa. Czerwone "ale". Ciemnomiedziana barwa, wyraźna słodowość, niska goryczka piwa, delikatne nuty palonego jęczmienia. Chmielone na zimno angielskim chmielem Goldings.
Belgijski słód "bursztynowy" palony w wyższych temperaturach niż słody podstawowe, nadaje brzeczce nuty chleba, orzechów i owoców. Gorzki charakter słodu zmniejsza sie wraz z czasem, początkowo może być intensywny.
Drożdże do piw w stylu amerykańskim, produkujące neutralne i dobrze zbilansowane piwa, czyste i wytrawne. Tworzą mocną drożdżową czapę i wykazują bardzo dobrą zdolność do sedymentacji podczas fermentacji. Idealne do amerykańskich rodzajów piwa i piw z dużymi ilościami chmielu.
Ten belgijski słód nadaje piwu kawowego smaku i aromatu oraz wzmacnia barwę piwa. Stosowany do piw typu Porter, Stout, Brown Ale.
Polecany do produkcji piw ciemnych i mocnych oraz Pale Ale, Amber, Bock, Brown ale. W małych ilościach w połączeniu ze słodem pilzneńskim nadaje się do produkcji lekkich piw jasnych o słodowym smaku i zapachu.
Słód melanoidynowy to produkt o intensywnym aromacie i smaku. Tworzy pełnię smakową piwa. Używany do wyrobu piw typu Scottish ales, Amber ales, Red Ales, Irish Ales, Bock, Doppelbock.
Polecany do produkcji piw ciemnych i mocnych oraz Pale Ale, Amber, Bock, Brown ale. W małych ilościach w połączeniu ze słodem pilzneńskim nadaje się do produkcji lekkich piw jasnych o słodowym smaku i zapachu.
Wyprodukowany z wysokiej jakości jęczmienia jarego. Starannie palony, aby dodać kawowo-brązowy kolor, aromat podobny do espresso.
Designing Great Beers to hit piwowarów domowych!Chcesz tworzyć własne receptury piw? Dowiedz się od czego zacząć!Dobierz surowce do danego stylu piwa! Warzenie piwa krok po kroku od czystej kartki do receptury.
Duża dostępność
„Jak warzyć piwo” to kompletny przewodnik po sztuce domowego wyrobu wysokiej jakości piwa. Niezależnie od tego, czy potrzebujesz prostych, konkretnych instrukcji do warzenia smacznych piw w różnych stylach, czy jesteś doświadczonym piwowarem, pragnącym doprowadzić swoje piwa do niepowtarzalnej perfekcji, ta książka dostarczy ci wskazówek jak to zrobić.
Duża dostępność
Piwowar jest jedynym w Polsce drukowanym magazynem poświęconym piwu i piwowarstwu. Porusza on tematykę piwowarstwa domowego jak również szerzej rozumiane zagadnienia związane z piwem, jego produkcją, kulturą degustacji, historią. Magazyn przedstawia relacje i wiadomości z bieżących wydarzeń piwowarskich w Polsce i na świecie.
Duża dostępność
Ilustrowany podręcznik dotyczący technik prawidłowego obchodzenia się z drożdżami. Książka w języku angielskim.
Ostatnie egzemplarze
Piwowar jest jedynym w Polsce drukowanym magazynem poświęconym piwu i piwowarstwu. Porusza on tematykę piwowarstwa domowego jak również szerzej rozumiane zagadnienia związane z piwem, jego produkcją, kulturą degustacji, historią. Magazyn przedstawia relacje i wiadomości z bieżących wydarzeń piwowarskich w Polsce i na świecie.
Duża dostępność
Książka poświęcona wpływowi drewna na leżakowanie i kondycjonowanie piwa. Wiedza w niej zwarta pozwoli świadomie korzystać zarówno z beczek do leżkowania, jak i produktów z nich pozyskanych np. płatków lub kostek drewnianych.
Chwilowy brak towaru Planowana dostawa:
Powiadom mnie kiedy będzie dostępny
Piwowar jest jedynym w Polsce drukowanym magazynem poświęconym piwu i piwowarstwu. Porusza on tematykę piwowarstwa domowego jak również szerzej rozumiane zagadnienia związane z piwem, jego produkcją, kulturą degustacji, historią. Magazyn przedstawia relacje i wiadomości z bieżących wydarzeń piwowarskich w Polsce i na świecie.
Duża dostępność
Podzieliliśmy nasz Przewodnik po stylach IPA na 4 sekcje poświęcone stylom z technikami, wskazówkami i przepisami dotyczącymi odkrywania tego różnorodnego stylu piwa.
Chwilowy brak towaru Planowana dostawa:
Powiadom mnie kiedy będzie dostępny
Dowiedz się, co sprawia, że niebiańskie piwa belgijskie są tak dobre w Brew Like a Monk autorstwa długoletniego pisarza piwa Stana Hieronymusa.
Chwilowy brak towaru Planowana dostawa:
Powiadom mnie kiedy będzie dostępny
W latach 2007–2015 Jamil Zainasheff pisał kolumnę Brew Your Own „Style Profile”. Zebraliśmy 30 z tych kolumn w jednym wielkim wydaniu, które przedstawia dogłębną wiedzę i doświadczenie w warzeniu niektórych z najbardziej lubianych na świecie stylów piwa. Dla tych, którzy szukają czegoś więcej niż tylko przepisów, ale także wyjaśnienia kluczowych...
Chwilowy brak towaru Planowana dostawa:
Powiadom mnie kiedy będzie dostępny
Skorzystaj z naszego innowacyjnego kalkulatora!