Niezbędny w domowym browarze sprzęt do warzenia piwa, fermentacji oraz jego rozlewu.
Zrób prezent domowemu piwowarowi!
Chesz warzyć piwo w domu, ale nie wiesz od czego zacząć? Kompletne zestawy sprzętowe wraz z instrukcją i surowcami na 20l piwa, to najłatwiejszy pierwszy krok do domowego piwowarstwa.
Stwórz własną, zautomatyzowaną warzelnie przy pomocy sprzętu Grainfather. Sterowany elektronicznie kocioł zacierno warzelny z chłodnicą przeciwbieżną pozwoli szybko i bezproblemowo uwarzyć piwo. Stalowe tanki fermentacyjne z chłodnicą glikolową zapewnią fermentację w wybranej temperaturze. Grainfather zapewnia rozwiązania, które zmienią domowy browar w niemal profesjonalną warzelnię.
Do piwnych stylów polecane jest dedykowane szkło. Sprawdź czy inaczej smakuje smakuje piwo w profesjonalnym pokalu, kielichu lub kuflu.
Piwowar przygotowuje brzeczkę, drożdże robią piwo. Odpowiednie warunki fermentacji są kluczem do osiągnięcia sukcesu. Znajdź potrzebne wyposażenie: fermentory, syfony, pompy, grzałki i inny sprzęt, a resztę niech zrobią drożdże!
Warzelnia to serce domowego browaru. Wybierz odpowiedni sprzęt do zacierania, gotowania brzeczki, chłodzenia oraz akcesoria do filtracji i pomiarów. Tutaj zaczyna się Twój browar!
Rozlew piwa to ostatni etap pracy w domowym browarze. Zarówno napełnianie butelek, jak i kegów pójdzie sprawnie dzięki odpowiednim narzędziom. Zaworki, węże do rozlewu, myjki do butelek i suszarki, a na koniec odpowiednie butelki lub kegi. Potem tylko cierpliwość przy leżakowaniu i radość z domowego piwa!
Zdobądź wiedzę i podnieś swój domowy browar na wyższy poziom. Piwowarska literatura pozwoli Ci poznać tajemnice pilnie strzeżone przez doświadczonych browarników.
Precyzja i czystość jest nieodzowna w każdym browarze. Małe laboratorium do pomiarów parametrów wody, brzeczki, dozowania surowców piwowarskich czy przygotowania drożdży to obowiązkowe zaplecze domowego piwowara. Środki dezynfekcyjne ustrzegą Twój browar przed infekcją piwa.
Niezwykła kombinacja smaków czekolady, orzechów i brązowego cukru wraz z unikalnym aromatem owoców.
Klasyczny irlandzki styl piwa. Czerwone "ale". Ciemnomiedziana barwa, wyraźna słodowość, niska goryczka piwa, delikatne nuty palonego jęczmienia. Chmielone na zimno angielskim chmielem Goldings.
Belgijski słód "bursztynowy" palony w wyższych temperaturach niż słody podstawowe, nadaje brzeczce nuty chleba, orzechów i owoców. Gorzki charakter słodu zmniejsza sie wraz z czasem, początkowo może być intensywny.
Drożdże do piw w stylu amerykańskim, produkujące neutralne i dobrze zbilansowane piwa, czyste i wytrawne. Tworzą mocną drożdżową czapę i wykazują bardzo dobrą zdolność do sedymentacji podczas fermentacji. Idealne do amerykańskich rodzajów piwa i piw z dużymi ilościami chmielu.
Ten belgijski słód nadaje piwu kawowego smaku i aromatu oraz wzmacnia barwę piwa. Stosowany do piw typu Porter, Stout, Brown Ale.
Polecany do produkcji piw ciemnych i mocnych oraz Pale Ale, Amber, Bock, Brown ale. W małych ilościach w połączeniu ze słodem pilzneńskim nadaje się do produkcji lekkich piw jasnych o słodowym smaku i zapachu.
Słód melanoidynowy to produkt o intensywnym aromacie i smaku. Tworzy pełnię smakową piwa. Używany do wyrobu piw typu Scottish ales, Amber ales, Red Ales, Irish Ales, Bock, Doppelbock.
Polecany do produkcji piw ciemnych i mocnych oraz Pale Ale, Amber, Bock, Brown ale. W małych ilościach w połączeniu ze słodem pilzneńskim nadaje się do produkcji lekkich piw jasnych o słodowym smaku i zapachu.
Wyprodukowany z wysokiej jakości jęczmienia jarego. Starannie palony, aby dodać kawowo-brązowy kolor, aromat podobny do espresso.
Chcesz zacząć warzyć piwo w domu, ale nic o tym nie wiesz? Zajrzyj na naszego bloga. Dzielimy się swoją wiedzą z tymi co stawiają pierwsze piwowarskie kroki, jak i z tymi co już warzą. Piwowarstwo domowe nie jest trudne!
Zrób prezent domowemu piwowarowi!
Chesz warzyć piwo w domu, ale nie wiesz od czego zacząć? Kompletne zestawy sprzętowe wraz z instrukcją i surowcami na 20l piwa, to najłatwiejszy pierwszy krok do domowego piwowarstwa.
Stwórz własną, zautomatyzowaną warzelnie przy pomocy sprzętu Grainfather. Sterowany elektronicznie kocioł zacierno warzelny z chłodnicą przeciwbieżną pozwoli szybko i bezproblemowo uwarzyć piwo. Stalowe tanki fermentacyjne z chłodnicą glikolową zapewnią fermentację w wybranej temperaturze. Grainfather zapewnia rozwiązania, które zmienią domowy browar w niemal profesjonalną warzelnię.
Do piwnych stylów polecane jest dedykowane szkło. Sprawdź czy inaczej smakuje smakuje piwo w profesjonalnym pokalu, kielichu lub kuflu.
Piwowar przygotowuje brzeczkę, drożdże robią piwo. Odpowiednie warunki fermentacji są kluczem do osiągnięcia sukcesu. Znajdź potrzebne wyposażenie: fermentory, syfony, pompy, grzałki i inny sprzęt, a resztę niech zrobią drożdże!
Warzelnia to serce domowego browaru. Wybierz odpowiedni sprzęt do zacierania, gotowania brzeczki, chłodzenia oraz akcesoria do filtracji i pomiarów. Tutaj zaczyna się Twój browar!
Rozlew piwa to ostatni etap pracy w domowym browarze. Zarówno napełnianie butelek, jak i kegów pójdzie sprawnie dzięki odpowiednim narzędziom. Zaworki, węże do rozlewu, myjki do butelek i suszarki, a na koniec odpowiednie butelki lub kegi. Potem tylko cierpliwość przy leżakowaniu i radość z domowego piwa!
Zdobądź wiedzę i podnieś swój domowy browar na wyższy poziom. Piwowarska literatura pozwoli Ci poznać tajemnice pilnie strzeżone przez doświadczonych browarników.
Precyzja i czystość jest nieodzowna w każdym browarze. Małe laboratorium do pomiarów parametrów wody, brzeczki, dozowania surowców piwowarskich czy przygotowania drożdży to obowiązkowe zaplecze domowego piwowara. Środki dezynfekcyjne ustrzegą Twój browar przed infekcją piwa.
Skorzystaj z naszego innowacyjnego kalkulatora!