Akcesoria piwowarskie

Niezbędny w domowym browarze sprzęt do warzenia piwa, fermentacji oraz jego rozlewu.

czytaj więcej
  • Gadżety

    Zrób prezent domowemu piwowarowi!

  • Zestawy sprzętowe

    Chesz warzyć piwo w domu, ale nie wiesz od czego zacząć? Kompletne zestawy sprzętowe wraz z instrukcją i surowcami na 20l piwa, to najłatwiejszy pierwszy krok do domowego piwowarstwa.

  • Grainfather

    Stwórz własną, zautomatyzowaną warzelnie przy pomocy sprzętu Grainfather. Sterowany elektronicznie kocioł zacierno warzelny z chłodnicą przeciwbieżną pozwoli szybko i bezproblemowo uwarzyć piwo. Stalowe tanki fermentacyjne z chłodnicą glikolową zapewnią fermentację w wybranej temperaturze. Grainfather zapewnia rozwiązania, które zmienią domowy browar w niemal profesjonalną warzelnię.

  • Szkło

    Do piwnych stylów polecane jest dedykowane szkło. Sprawdź czy inaczej smakuje smakuje piwo w profesjonalnym pokalu, kielichu lub kuflu.

  • Fermentownia

    Piwowar przygotowuje brzeczkę, drożdże robią piwo. Odpowiednie warunki fermentacji są kluczem do osiągnięcia sukcesu. Znajdź potrzebne wyposażenie: fermentory, syfony, pompy, grzałki i inny sprzęt, a resztę niech zrobią drożdże!

  • Warzelnia

    Warzelnia to serce domowego browaru. Wybierz odpowiedni sprzęt do zacierania, gotowania brzeczki, chłodzenia oraz akcesoria do filtracji i pomiarów. Tutaj zaczyna się Twój browar!

  • Rozlewnia

    Rozlew piwa to ostatni etap pracy w domowym browarze. Zarówno napełnianie butelek, jak i kegów pójdzie sprawnie dzięki odpowiednim narzędziom. Zaworki, węże do rozlewu, myjki do butelek i suszarki, a na koniec odpowiednie butelki lub kegi. Potem tylko cierpliwość przy leżakowaniu i radość z domowego piwa!

  • Literatura

    Zdobądź wiedzę i podnieś swój domowy browar na wyższy poziom. Piwowarska literatura pozwoli Ci poznać tajemnice pilnie strzeżone przez doświadczonych browarników.

  • Laboratorium

    Precyzja i czystość jest nieodzowna w każdym browarze. Małe laboratorium do pomiarów parametrów wody, brzeczki, dozowania surowców piwowarskich czy przygotowania drożdży to obowiązkowe zaplecze domowego piwowara. Środki dezynfekcyjne ustrzegą Twój browar przed infekcją piwa.

Wybrane specjalnie dla Ciebie

  • Chocolate Brown Ale - Mangrove Jacks
    69,00 zł
    Chocolate Brown Ale - Mangrove Jacks

    Niezwykła kombinacja smaków czekolady, orzechów i brązowego cukru wraz z unikalnym aromatem owoców.

    69,00 zł
  • Irish Red Ale - Mangrove Jacks
    79,00 zł
    Irish Red Ale - Mangrove Jacks

    Klasyczny irlandzki styl piwa. Czerwone "ale". Ciemnomiedziana barwa, wyraźna słodowość, niska goryczka piwa, delikatne nuty palonego jęczmienia. Chmielone na zimno angielskim chmielem Goldings.

    79,00 zł
  • Słód Abbey 0,5kg Castlemalting
    4,50 zł
    Słód Abbey 0,5kg Castlemalting

    Belgijski słód "bursztynowy" palony w wyższych temperaturach niż słody podstawowe, nadaje brzeczce nuty chleba, orzechów i owoców. Gorzki charakter słodu zmniejsza sie wraz z czasem, początkowo może być intensywny.

    4,50 zł
  • Fermentis US-05
    11,00 zł
    Fermentis US-05

    Drożdże do piw w stylu amerykańskim, produkujące neutralne i dobrze zbilansowane piwa, czyste i wytrawne. Tworzą mocną drożdżową czapę i wykazują bardzo dobrą zdolność do sedymentacji podczas fermentacji. Idealne do amerykańskich rodzajów piwa i piw z dużymi ilościami chmielu.

    11,00 zł
  • Nelson Sauvin 50g NZ
    14,40 zł 15,99 zł -10%
    Nelson Sauvin 50g NZ

    Chmiel o właściwościach uniwersalnych. Opisywany przez piwowarów jako " Zapierający dech w piersiach " ze względu na złożoność olejków i wytwarzanego owocowego aromatu. Nuty białych winogron i słodkich owoców tropikalnych. Stosowany do piw specjalnych, piw górnej fermentacji.

    14,40 zł 15,99 zł -10%
    Obniżka!
  • Pacifica 50g NZ
    12,60 zł 14,00 zł -10%
    Pacifica 50g NZ

    Chmiel o właściwościach zarówno goryczkowych jak i aromatycznych. Piwa chmielone nim dla aromatu określane są jako niezwykle bogate w aromaty cytrusowe, jednak nieco inne niż w przypadku amerykańskich odmian, dominuje intensywność owoców tropikalnych a zwłaszcza pomarańczy. Często stosowany w piwach typu "single hop", czyli chmielonych tylko jednym chmielem.

    12,60 zł 14,00 zł -10%
    Obniżka!
  • Pacific Jade 50g NZ
    12,60 zł 14,00 zł -10%
    Pacific Jade 50g NZ

    Chmiel o właściwościach zarówno goryczkowych jak i aromatycznych. Piwa chmielone nim dla aromatu określane są jako niezwykle bogate w aromaty cytrusowe, jednak nieco inne niż w przypadku amerykańskich odmian, dominuje intensywność owoców tropikalnych a zwłaszcza pomarańczy. Często stosowany w piwach typu "single hop", czyli chmielonych tylko jednym chmielem.

    12,60 zł 14,00 zł -10%
    Obniżka!
  • Barbe Rouge 50g FR
    6,75 zł 9,00 zł -25%
    Barbe Rouge 50g FR

    Nowa odmiana francuskiego chmielu. Nadaje posmaku czerwonych owoców, z wyczuwalnymi nutami truskawki i wiśni. Polecany również do chmielenia na zimno, dając zaskakujące efekty, w smaku przypominające sorbet truskawkowy.

    6,75 zł 9,00 zł -25%
    Obniżka!
  • Citra 50g USA
    11,70 zł 13,00 zł -10%
    Citra 50g USA

    Chmiel o właściwościach uniwersalnych o intensywnym aromacie tropikalnych owoców stosowany także do chmielenia na zimno. Stosowany do chmielenia piw górnej fermentacji.

    11,70 zł 13,00 zł -10%
    Obniżka!

Na naszym blogu

Chcesz zacząć warzyć piwo w domu, ale nic o tym nie wiesz? Zajrzyj na naszego bloga. Dzielimy się swoją wiedzą z tymi co stawiają pierwsze piwowarskie kroki, jak i z tymi co już warzą. Piwowarstwo domowe nie jest trudne!

Przygotowanie piwa z ekstraktów - WIDEO BLOG

Przygotowanie piwa z ekstraktów - WIDEO BLOG

Zastanawiasz się nad zrobieniem piwa, ale zacieranie wydaje Ci się jeszcze być zbyt trudnym procesem? Przygotuj piwo z ekstraktów słodowych - efektem na pewno nie będziesz zawiedziony, a to duży krok ku temu, by przejść do zacierania!  
Data publikacji:
12
Kwiecień
2021
Zobacz więcej
Zacieranie – co się dzieje w trakcie przerwy scukrzającej

Zacieranie – co się dzieje w trakcie przerwy scukrzającej

Photo by M. B from FreeImages Przerwa scukrzająca, to jeden z najważniejszych etapów podczas zacierania słodów. W trakcie jej trwania niefermentowalna skrobia zawarta w słodach zamienia się w cukry, które drożdże będą mogły fermentować. Jednak opis ten jest bardzo...
Data publikacji:
26
Marzec
2021
Zobacz więcej
Gadżety

Zrób prezent domowemu piwowarowi!

Zestawy sprzętowe

Chesz warzyć piwo w domu, ale nie wiesz od czego zacząć? Kompletne zestawy sprzętowe wraz z instrukcją i surowcami na 20l piwa, to najłatwiejszy pierwszy krok do domowego piwowarstwa.

Grainfather

Stwórz własną, zautomatyzowaną warzelnie przy pomocy sprzętu Grainfather. Sterowany elektronicznie kocioł zacierno warzelny z chłodnicą przeciwbieżną pozwoli szybko i bezproblemowo uwarzyć piwo. Stalowe tanki fermentacyjne z chłodnicą glikolową zapewnią fermentację w wybranej temperaturze. Grainfather zapewnia rozwiązania, które zmienią domowy browar w niemal profesjonalną warzelnię.

Szkło

Do piwnych stylów polecane jest dedykowane szkło. Sprawdź czy inaczej smakuje smakuje piwo w profesjonalnym pokalu, kielichu lub kuflu.

Fermentownia

Piwowar przygotowuje brzeczkę, drożdże robią piwo. Odpowiednie warunki fermentacji są kluczem do osiągnięcia sukcesu. Znajdź potrzebne wyposażenie: fermentory, syfony, pompy, grzałki i inny sprzęt, a resztę niech zrobią drożdże!

Warzelnia

Warzelnia to serce domowego browaru. Wybierz odpowiedni sprzęt do zacierania, gotowania brzeczki, chłodzenia oraz akcesoria do filtracji i pomiarów. Tutaj zaczyna się Twój browar!

Rozlewnia

Rozlew piwa to ostatni etap pracy w domowym browarze. Zarówno napełnianie butelek, jak i kegów pójdzie sprawnie dzięki odpowiednim narzędziom. Zaworki, węże do rozlewu, myjki do butelek i suszarki, a na koniec odpowiednie butelki lub kegi. Potem tylko cierpliwość przy leżakowaniu i radość z domowego piwa!

Literatura

Zdobądź wiedzę i podnieś swój domowy browar na wyższy poziom. Piwowarska literatura pozwoli Ci poznać tajemnice pilnie strzeżone przez doświadczonych browarników.

Laboratorium

Precyzja i czystość jest nieodzowna w każdym browarze. Małe laboratorium do pomiarów parametrów wody, brzeczki, dozowania surowców piwowarskich czy przygotowania drożdży to obowiązkowe zaplecze domowego piwowara. Środki dezynfekcyjne ustrzegą Twój browar przed infekcją piwa.

Yellow Drop icon Go top