Niezwykła kombinacja smaków czekolady, orzechów i brązowego cukru wraz z unikalnym aromatem owoców.
Klasyczny irlandzki styl piwa. Czerwone "ale". Ciemnomiedziana barwa, wyraźna słodowość, niska goryczka piwa, delikatne nuty palonego jęczmienia. Chmielone na zimno angielskim chmielem Goldings.
Belgijski słód "bursztynowy" palony w wyższych temperaturach niż słody podstawowe, nadaje brzeczce nuty chleba, orzechów i owoców. Gorzki charakter słodu zmniejsza sie wraz z czasem, początkowo może być intensywny.
Drożdże do piw w stylu amerykańskim, produkujące neutralne i dobrze zbilansowane piwa, czyste i wytrawne. Tworzą mocną drożdżową czapę i wykazują bardzo dobrą zdolność do sedymentacji podczas fermentacji. Idealne do amerykańskich rodzajów piwa i piw z dużymi ilościami chmielu.
Ten belgijski słód nadaje piwu kawowego smaku i aromatu oraz wzmacnia barwę piwa. Stosowany do piw typu Porter, Stout, Brown Ale.
Polecany do produkcji piw ciemnych i mocnych oraz Pale Ale, Amber, Bock, Brown ale. W małych ilościach w połączeniu ze słodem pilzneńskim nadaje się do produkcji lekkich piw jasnych o słodowym smaku i zapachu.
Słód melanoidynowy to produkt o intensywnym aromacie i smaku. Tworzy pełnię smakową piwa. Używany do wyrobu piw typu Scottish ales, Amber ales, Red Ales, Irish Ales, Bock, Doppelbock.
Polecany do produkcji piw ciemnych i mocnych oraz Pale Ale, Amber, Bock, Brown ale. W małych ilościach w połączeniu ze słodem pilzneńskim nadaje się do produkcji lekkich piw jasnych o słodowym smaku i zapachu.
Wyprodukowany z wysokiej jakości jęczmienia jarego. Starannie palony, aby dodać kawowo-brązowy kolor, aromat podobny do espresso.
Chmiel o właściwościach uniwersalnych. Opisywany przez piwowarów jako " Zapierający dech w piersiach " ze względu na złożoność olejków i wytwarzanego owocowego aromatu. Nuty białych winogron i słodkich owoców tropikalnych. Stosowany do piw specjalnych, piw górnej fermentacji.
Chmiel o właściwościach zarówno goryczkowych jak i aromatycznych. Piwa chmielone nim dla aromatu określane są jako niezwykle bogate w aromaty cytrusowe, jednak nieco inne niż w przypadku amerykańskich odmian, dominuje intensywność owoców tropikalnych a zwłaszcza pomarańczy. Często stosowany w piwach typu "single hop", czyli chmielonych tylko jednym chmielem.
Chmiel o właściwościach zarówno goryczkowych jak i aromatycznych. Piwa chmielone nim dla aromatu określane są jako niezwykle bogate w aromaty cytrusowe, jednak nieco inne niż w przypadku amerykańskich odmian, dominuje intensywność owoców tropikalnych a zwłaszcza pomarańczy. Często stosowany w piwach typu "single hop", czyli chmielonych tylko jednym chmielem.
Nowa odmiana francuskiego chmielu. Nadaje posmaku czerwonych owoców, z wyczuwalnymi nutami truskawki i wiśni. Polecany również do chmielenia na zimno, dając zaskakujące efekty, w smaku przypominające sorbet truskawkowy.
Chmiel o właściwościach uniwersalnych o intensywnym aromacie tropikalnych owoców stosowany także do chmielenia na zimno. Stosowany do chmielenia piw górnej fermentacji.
Filtry
Ładowanie...
Drożdże do piw w stylu amerykańskim, produkujące neutralne i dobrze zbilansowane piwa, czyste i wytrawne. Tworzą mocną drożdżową czapę i wykazują bardzo dobrą zdolność do sedymentacji podczas fermentacji. Idealne do amerykańskich rodzajów piwa i piw z dużymi ilościami chmielu.
Duża dostępność
Szczep drożdży górnej fermentacji polecany szczególnie do piw o wysokiej gęstości brzeczki takich jak IPA, Porter, Russian Imperial Stout, Imperial IPA. Produkują piwa dość wytrawne z zachowaniem wyraźnego profil słodu i chmielu. Delikatny estrowy charakter.
Piwa przy użyciu tego szczepu posiadają treściwy smak oraz wytrawne zakończenie, a jednocześnie rześkość i odrobinę owocowych nut. Często używany do mocniejszych rodzajów piw typu Ale.
Szczep drożdży górnej fermentacji znany z czystego profilu smakowego fermentowanych piw, o niskim poziomie wytwarzania estrów. Podkreśla chmielowy charakter piwa. Drożdże niezwykle wszechstronne, możliwość zastosowania do prawie każdego piwa typu Ale.
Drożdże górnej fermentacji do produkcji piw typu klasztornego. Produkują piwa o przyjemnym estrowym profilu oraz dobrze zharmonizoawnymi z rozgrzewającym alkoholem pikantnymi nutami fenolowymi.
Chwilowy brak towaru Planowana dostawa:
Powiadom mnie kiedy będzie dostępny
Uniwersalny szczep polecany do belgijskich piw klasztornych, profil smakowo-zapachowy charakterystyczny dla piw typu belgijski ale.
Doskonały szczep drożdży do stosowania w ciemnych mocnych piwach belgijskich. Ta odmiana ma stosunkowo czysty profil, który pozwala wyeksponować słód i charakterystyczny etanol. Delikatne estry suszonych owoców wytwarzane w wyższych temperaturach fermentacji lub w brzeczce o wysokiej gęstości.
Jest to tradycyjna belgijska odmiana idealna do stosowania w dubbeach, tripelach i mocnych belgijskich piwach z powodu bardzo wysokiej tolerancji na alkohol do 15% ABV. Produkuje estry wiśni, śliwek i gruszek. Średnia flokulacja powoduje, że piwo jest jasne i rześkie.
Szczep do fermentacji piwa typu lager w tydzień. Fermentować należy w temperaturze pokojowej; 17-20°C poniżej 1,0 bara (14,7 PSI), aż do osiągnięcia końcowej gęstości. Zwykle trwa to do jednego tygodnia.
Duża dostępność
Używana przez wiele niemieckich browarów do produkcji bogatych, pełnych, słodowych piw, ta odmiana jest dobrym wyborem dla bocków i doppelbocków. Po zakończeniu fermentacji zalecany jest dokładny odpoczynek diacetylowy.
Szczep drożdży dolnej fermentacji pochodzący z browaru w Monachium. Bardzo wyraźny profil słodowy. Po zakończeniu fermentacji zalecany jest dokładny odpoczynek diacetylowy.
Blend lagerowych odmian, ma na celu wyprodukowanie bogatego, słodowego, złożonego i pełnego piwa w stylu Octoberfest. Dobrze odfermentowuje, pozostawiając dużo słodowego charakteru i pełne odczucie w ustach. Ma niską produkcję siarki.
Szczep Drożdży do piw dolnej fermentacji. Produkuje piwa czyste, słodowe, niski poziom diacetylu.
Północnoeuropejska odmiana lager. Aromaty słodowe są zwykle na drugim planie, co sprzyja pijalności. Jest idealna dla lagerów wiedeńskich, lub amerykańskich oraz do Schwarzbier.
Ostatnie egzemplarze
Drożdże dolnej fermentacji, płynne. Łagodny owocowy i kwiatowy aromat. stosowany do produkcji piwa Bohemian Pilsner. Pełnia smakowa i wyraźna słodowość piwa.
Klasyczny szczep drożdży dolnej fermentacji American Pilsner. Łagodny profil słodowy. Piwa wytrawne i rześkie z minimalną ilością siarki i diacetylu.
Klasyczny szczep drożdży wywodzący się z Czech. Idealny do klasycznych piw jasnych dolnej fermentacji o słodowym charakterze. Z tego szczepu powstaje czyste, rześkie piwo, które jest nieco wytrawne ze słodowym finiszem.
Szczep Drożdży do piw dolnej fermentacji. Produkuje piwa czyste, słodowe, niski poziom diacetylu.
Ostatnie egzemplarze
Używana przez wiele niemieckich browarów do produkcji bogatych, pełnych, słodowych piw, ta odmiana jest dobrym wyborem dla bocków i doppelbocków. Po zakończeniu fermentacji zalecany jest dokładny odpoczynek diacetylowy.
Szczep drożdży dolnej fermentacji pochodzący z browaru w Monachium. Bardzo wyraźny profil słodowy. Po zakończeniu fermentacji zalecany jest dokładny odpoczynek diacetylowy.
Klasyczny szczep drożdży do piw jasnych w stylu niemieckim. Produkuje piwa czyste o słodowym charakterze.
Szczep drożdży do piw dolnej fermentacji. Produkuje piwa czyste, delikatne o słodowym profilu. Niski poziom diacetylu i siarki.
Duża dostępność
Klasyczny szczep drożdży dolnej fermentacji American Pilsner. Łagodny profil słodowy. Piwa wytrawne i rześkie z minimalną ilością siarki i diacetylu.
Szczep drożdży polecany do piw w stylu California Common. Podczas fermentacji w 18°C zachowuje cechy lagera, czysty profil niski poziom estrów. Produkuje piwa słodowe. Drożdże nie pracują w niskim zakresie temperatur typowym dla dolnej fermentacji.
Klasyczny szczep drożdży wywodzący się z Czech. Idealny do klasycznych piw jasnych dolnej fermentacji o słodowym charakterze. Z tego szczepu powstaje czyste, rześkie piwo, które jest nieco wytrawne ze słodowym finiszem.
Klasyczne drożdże ze słynnego bawarskiego klasztoru. Ten szczep rozwija kremowy, słodowy profil piwa z niską produkcją siarki i niskimi estrami. Jest to doskonały wybór do stylów takich jak tradycyjne helles, Oktoberfest, bock i dunkel.
Chwilowy brak towaru Planowana dostawa:
Powiadom mnie kiedy będzie dostępny
Używana przez wiele niemieckich browarów do produkcji bogatych, pełnych, słodowych piw, ta odmiana jest dobrym wyborem dla bocków i doppelbocków. Po zakończeniu fermentacji zalecany jest dokładny odpoczynek diacetylowy.
Szczep drożdży dolnej fermentacji pochodzący z browaru w Monachium. Bardzo wyraźny profil słodowy. Po zakończeniu fermentacji zalecany jest dokładny odpoczynek diacetylowy.
Blend lagerowych odmian, ma na celu wyprodukowanie bogatego, słodowego, złożonego i pełnego piwa w stylu Octoberfest. Dobrze odfermentowuje, pozostawiając dużo słodowego charakteru i pełne odczucie w ustach. Ma niską produkcję siarki.
Szczep Drożdży do piw dolnej fermentacji. Produkuje piwa czyste, słodowe, niski poziom diacetylu.
Szczep Drożdży do piw dolnej fermentacji. Produkuje piwa bardzo słodowe, drożdże te mogą startować z niewielkim opóźnieniem dlatego zaleca się przygotowanie startera drożdżowego.
Duża dostępność
Używana przez wiele niemieckich browarów do produkcji bogatych, pełnych, słodowych piw, ta odmiana jest dobrym wyborem dla bocków i doppelbocków. Po zakończeniu fermentacji zalecany jest dokładny odpoczynek diacetylowy.
Szczep drożdży dolnej fermentacji pochodzący z browaru w Monachium. Bardzo wyraźny profil słodowy. Po zakończeniu fermentacji zalecany jest dokładny odpoczynek diacetylowy.
Klasyczny szczep drożdży do piw jasnych w stylu niemieckim. Produkuje piwa czyste o słodowym charakterze.
Szczep Drożdży do piw dolnej fermentacji. Produkuje piwa czyste, słodowe, niski poziom diacetylu.
Klasyczny szczep drożdży wywodzący się z Czech. Idealny do klasycznych piw jasnych dolnej fermentacji o słodowym charakterze. Z tego szczepu powstaje czyste, rześkie piwo, które jest nieco wytrawne ze słodowym finiszem.
Duża dostępność
Szczep typowy dla piw dolnej fermentacji w stylu Czeskim.
Drożdże dolnej fermentacji, płynne. Łagodny owocowy i kwiatowy aromat. stosowany do produkcji piwa Bohemian Pilsner. Pełnia smakowa i wyraźna słodowość piwa.
Klasyczny szczep drożdży dolnej fermentacji American Pilsner. Łagodny profil słodowy. Piwa wytrawne i rześkie z minimalną ilością siarki i diacetylu.
Bakterie te, zwykle występują w probiotykach, wytwarzają wysoki poziom kwasu mlekowego. Szczep ten jest idealny do kwaśnych piw.
Duża dostępność
WildBrew Sour Pitch jest gotową do użycia, wysokowydajną i czystą bakterią kwasu mlekowego specjalnie dobraną ze względu na jej zdolność do produkcji szerokiej gamy piw kwaśnych. WildBrew Sour Pitch zapewnia czysty i zrównoważony profil smaku cytrusów typowy zarówno dla tradycyjnych, jak i nowoczesnych stylów kwaśnego piwa.
Mieszanka Lactobacillus składa się z trzech szczepów, jednego szczepu Lactobacillus plantarum i dwóch szczepów Lactobacillus brevis. Jeden ze szczepów L. brevis został wyizolowany z kwaśnego chmielowego blond ale z meksykańskiego browaru rzemieślniczego i wykazuje silną tolerancję chmielu (15-20 IBU).
Popularny w piwowarstwie szczep bakterii kwasu mlekowego do zakwaszania piwa. Zwykle wytwarza więcej kwasu mlekowego niż lactobacillus delbrueckii. Idealne do wszelkich piw kwaśnych.
Mieszanka Lactobacillus brevis i plantarum, która daje czysty profil, niezawodna w szerokim zakresie temperatur. Plantarum, wyizolowany we współpracy z Marz Community Brewing, działa skutecznie nawet w niższych temperaturach. Maksymalne zakwaszenie rozwija się zwykle w ciągu 48 godzin bez potrzeby utrzymywania wysokich temperatur.
Skorzystaj z naszego innowacyjnego kalkulatora!