Filtry
Ładowanie...
Drożdże do piw w stylu amerykańskim, produkujące neutralne i dobrze zbilansowane piwa, czyste i wytrawne. Tworzą mocną drożdżową czapę i wykazują bardzo dobrą zdolność do sedymentacji podczas fermentacji. Idealne do amerykańskich rodzajów piwa i piw z dużymi ilościami chmielu.
Duża dostępność
Szczep drożdży górnej fermentacji polecany szczególnie do piw o wysokiej gęstości brzeczki takich jak IPA, Porter, Russian Imperial Stout, Imperial IPA. Produkują piwa dość wytrawne z zachowaniem wyraźnego profil słodu i chmielu. Delikatny estrowy charakter.
Piwa przy użyciu tego szczepu posiadają treściwy smak oraz wytrawne zakończenie, a jednocześnie rześkość i odrobinę owocowych nut. Często używany do mocniejszych rodzajów piw typu Ale.
Szczep drożdży górnej fermentacji znany z czystego profilu smakowego fermentowanych piw, o niskim poziomie wytwarzania estrów. Podkreśla chmielowy charakter piwa. Drożdże niezwykle wszechstronne, możliwość zastosowania do prawie każdego piwa typu Ale.
Szczep z południowej Belgii przeznaczony do piw w stylu biere blanche (witbier).
Chwilowy brak towaru Planowana dostawa:
Powiadom mnie kiedy będzie dostępny
Ten wszechstronny, drożdżowy szczep może być stosowany w różnych piwach w stylu belgijskim. Wytwarza złożony profil smakowy zdominowany przez pikantne fenole z niską do umiarkowanej produkcją estrów. Jest to świetny wybór szczepu, jeśli chcesz, aby delikatny profil goździkowy nie był przyćmiony przez estry.
Idealny szczep dla belgijskich Witbier lub White Ale. Wysoka produkcja fenolu zapewnia ziołowy aromat i nuty smakowe, które dobrze komponują się z dodatkami ziołowymi i owocowymi.
Czysty i świeży w smaku szczep uwydatniający w gotowym piwie chmielowość jak również i słodowość. Polecany do wszystkich amerykańskich piw typu ale.
Duża dostępność
Bardzo czysty, wyraźny smak z niską owocowością i łagodnym wytwarzaniem estru. Uniwersalne drożdże do stylów, które pożądają dominującego charakteru słodu i chmielu.
Jeden z najlepszych szczepów drożdży. Produkują piwo o bardziej owocowych nutach niż 1056 American Ale. Wytwarzają delikatnie orzechowy, czysty, lekko cierpki profil smakowy. Przeprowadzanie fermentacji w wyższych temperaturach zwiększa chmielowy i owocowy akcent piwa, natomiast niższe temperatury fermentacji wprowadzają nuty cytrusowe.
Mieszanka trzech odmian, tworzy czysty i neutralny charakter fermentacji, dzięki czemu idealnie nadaje się do stosowania w wielu różnych amerykańskich stylach piwa. Nadaje złożoności gotowemu piwu, ma wyraźny, czysty charakter lagerowy z zaakcentowanymi aromatami chmielowymi i goryczką.
Drożdże górnej fermentacji M12 Kveik, oferują szybką fermentację w bardzo wysokich temperaturach, zachowując przy tym neutralny smak z subtelnymi nutami owoców cytrusowych. Drożdże M12 Kveik nadają się do różnych stylów, od norweskiego piwa Ale Farmhouse po Pale Ale i IPA.
Duża dostępność
Tradycyjny norweski szczep pochodzący z miejscowości Voss. Pozyskany dzięki uprzejmości Sigmunda Gjernesa. Daje piwa bogate w aromaty owocowe.
Piwa przy użyciu tego szczepu posiadają treściwy smak oraz wytrawne zakończenie, a jednocześnie rześkość i odrobinę owocowych nut. Często używany do mocniejszych rodzajów piw typu Ale.
Duża dostępność
Drożdże górnej fermentacji, płynne, pochodzące z angielskiego browaru. Nadają piwu treściwy smak z nutką owocową. Stosowane do piw słodowych i delikatnie chmielonych.
Szczep Drożdży do typowych angielskich piw typu ale. Piwa wytrawne, z zachowanym słodowego charakteru. Przyjemny "dębowy" estrowy profil. Dobrze uwydatniają chmielową goryczkę.
Szczep drożdży polecany do piw w stylu California Common. Podczas fermentacji w 18°C zachowuje cechy lagera, czysty profil niski poziom estrów. Produkuje piwa słodowe. Drożdże nie pracują w niskim zakresie temperatur typowym dla dolnej fermentacji.
Chwilowy brak towaru Planowana dostawa:
Powiadom mnie kiedy będzie dostępny
Wyjątkowy szczep drożdży dający czysty profil smakowy typowy dla piw typu lager przy temperaturze fermentacji 18-20°C. Produkują piwa z wyraźnie zaakcentowanym smakiem słodu i chmielu. Nie wymagają długiego lagerowania stosowanego dla piw dolnej fermentacji. Polecany do piw typu California Common oraz klasycznych dolnofermentacyjnych styli.
Szczep drożdży do piw dolnej fermentacji. Produkuje piwa czyste, delikatne o słodowym profilu. Niski poziom diacetylu i siarki.
Doskonały szczep drożdży do stosowania w ciemnych mocnych piwach belgijskich. Ta odmiana ma stosunkowo czysty profil, który pozwala wyeksponować słód i charakterystyczny etanol. Delikatne estry suszonych owoców wytwarzane w wyższych temperaturach fermentacji lub w brzeczce o wysokiej gęstości.
Chwilowy brak towaru Planowana dostawa:
Powiadom mnie kiedy będzie dostępny
Drożdże górnej fermentacji do produkcji piw typu klasztornego. Produkują piwa o przyjemnym estrowym profilu oraz dobrze zharmonizoawnymi z rozgrzewającym alkoholem pikantnymi nutami fenolowymi.
Jest to tradycyjna belgijska odmiana idealna do stosowania w dubbeach, tripelach i mocnych belgijskich piwach z powodu bardzo wysokiej tolerancji na alkohol do 15% ABV. Produkuje estry wiśni, śliwek i gruszek. Średnia flokulacja powoduje, że piwo jest jasne i rześkie.
Odmiana ta zapewnia zrównoważony aromat i smak owoców. Jest idealna do piw w stylu Abbey, w tym dubbeli, trippeli i mocnych belgijskich piw.
Doskonały szczep do piw typu IPA. Nadaję się do produkcji piw o wyższym poziomie estrów niż w przypadku WLP001. Łączy się z chmielowymi aromatami i smakami, jednocześnie równoważąc gorycz.
Chwilowy brak towaru Planowana dostawa:
Powiadom mnie kiedy będzie dostępny
Jeden z najlepszych szczepów drożdży. Produkują piwo o bardziej owocowych nutach niż 1056 American Ale. Wytwarzają delikatnie orzechowy, czysty, lekko cierpki profil smakowy. Przeprowadzanie fermentacji w wyższych temperaturach zwiększa chmielowy i owocowy akcent piwa, natomiast niższe temperatury fermentacji wprowadzają nuty cytrusowe.
Wspaniały, wszechstronny szczep drożdży stosowany prawie do każdego stylu piwa, używany jako podstawowy przez lokalnego piwowara Denny Conn. Produkują piwa o bogatej pełni smakowej uwydatniając nuty słodowe.
Szczep dedykowany do wytrawnych piw górnej fermentacji w stylu west coast. Neutralny profil smakowy współgrający z amerykańskimi chmielami, szybka praca i wysokie odfermentowanie, dobra flokulacja.
Chwilowy brak towaru Planowana dostawa:
Powiadom mnie kiedy będzie dostępny
Szczep drożdży górnej fermentacji znany z czystego profilu smakowego fermentowanych piw, o niskim poziomie wytwarzania estrów. Podkreśla chmielowy charakter piwa. Drożdże niezwykle wszechstronne, możliwość zastosowania do prawie każdego piwa typu Ale.
Szczep drożdży pochodzący z północnej Kalifornii, bardziej owocowy niż WLP001, mniejszy stopień odfermentowania niż WLP001 co daje bardziej treściwe piwa.
Tradycyjny norweski szczep pochodzący z miejscowości Voss. Pozyskany dzięki uprzejmości Sigmunda Gjernesa. Daje piwa bogate w aromaty owocowe.
Ostatnie egzemplarze
Drożdże górnej fermentacji M12 Kveik, oferują szybką fermentację w bardzo wysokich temperaturach, zachowując przy tym neutralny smak z subtelnymi nutami owoców cytrusowych. Drożdże M12 Kveik nadają się do różnych stylów, od norweskiego piwa Ale Farmhouse po Pale Ale i IPA.
Szczep kveik został wyizolowany z kultury, która należała do Haralda Opshauga, piwowara wiejskiego w Stranda w Norwegii. Szczep ten został pierwotnie użyty w latach 90. do produkcji kilku piw typu kornol. Posiada czysty profil smakowy i toleruje temperatury do 35°C, kończąc fermentację w ciągu trzech do czterech dni.
Chusta lniana do wyrobu sera domowego. Rozmiar 50x50cm
Chusta serowarska o rozmiarze 90x90cm, wykonana z elastycznego polietylenu. Stożkowy kształt otworów, przez które odpływa serwatka, powoduje, że nie powraca ona do masy serowarskiej. Ta właściwość nadaje chustom wyjątkową przydatność, poprzez zapewnienie kapilarnego osączania serwatki w produkcji twarogów i serów.
Siatka o wymiarach 3m x 12cm, dedykowana przede wszystkim miłośnikom wędzonych serów własnego wyrobu. Siatka ta charakteryzuje się dużą wytrzymałością i uniwersalną wielkością oczek splotu.
Klinek serowarski, wykonany z elastycznego polietylenu. Stożkowy kształt otworów, przez które odpływa serwatka, powoduje, że nie powraca ona do masy serowarskiej. Ta właściwość nadaje chustom wyjątkową przydatność, poprzez zapewnienie kapilarnego osączania serwatki w produkcji twarogów i serów.
Klinek serowarski, wykonany z elastycznego polietylenu. Stożkowy kształt otworów, przez które odpływa serwatka, powoduje, że nie powraca ona do masy serowarskiej. Ta właściwość nadaje chustom wyjątkową przydatność, poprzez zapewnienie kapilarnego osączania serwatki w produkcji twarogów i serów.
Skorzystaj z naszego innowacyjnego kalkulatora!