Filtry
Ładowanie...
Drożdże do piw w stylu amerykańskim, produkujące neutralne i dobrze zbilansowane piwa, czyste i wytrawne. Tworzą mocną drożdżową czapę i wykazują bardzo dobrą zdolność do sedymentacji podczas fermentacji. Idealne do amerykańskich...
Duża dostępność
Szczep drożdży górnej fermentacji polecany szczególnie do piw o wysokiej gęstości brzeczki takich jak IPA, Porter, Russian Imperial Stout, Imperial IPA. Produkują piwa dość wytrawne z zachowaniem wyraźnego profil słodu i chmielu. Delikatny estrowy charakter.
Wyeast 1028 London Ale, piwa przy użyciu tego szczepu drożdży posiadają treściwy smak oraz wytrawne zakończenie, a jednocześnie rześkość i odrobinę owocowych nut. Często używany do mocniejszych rodzajów piw typu Ale.
Szczep drożdży górnej fermentacji znany z czystego profilu smakowego fermentowanych piw, o niskim poziomie wytwarzania estrów. Podkreśla chmielowy charakter piwa. Drożdże niezwykle wszechstronne, możliwość zastosowania do prawie każdego piwa typu Ale.
Odmiana ta zapewnia zrównoważony aromat i smak owoców. Jest idealna do piw w stylu Abbey, w tym dubbeli, trippeli i mocnych belgijskich piw.
Chwilowy brak towaru Planowana dostawa:
Powiadom mnie kiedy będzie dostępny
Drożdże górnej fermentacji do produkcji piw typu klasztornego. Produkują piwa o przyjemnym estrowym profilu oraz dobrze zharmonizoawnymi z rozgrzewającym alkoholem pikantnymi nutami fenolowymi.
Doskonały szczep drożdży do stosowania w ciemnych mocnych piwach belgijskich. Ta odmiana ma stosunkowo czysty profil, który pozwala wyeksponować słód i charakterystyczny etanol. Delikatne estry suszonych owoców wytwarzane w wyższych temperaturach fermentacji lub w brzeczce o wysokiej gęstości.
Jest to tradycyjna belgijska odmiana idealna do stosowania w dubbeach, tripelach i mocnych belgijskich piwach z powodu bardzo wysokiej tolerancji na alkohol do 15% ABV. Produkuje estry wiśni, śliwek i gruszek. Średnia flokulacja powoduje, że piwo jest jasne i rześkie.
Tworzy subtelny owocowy profil estrowy, który można opisać jako nuty jabłka, miodu i gruszki. Idealny do stosowania w chmielowych amerykańskich i angielskich stylach typu IPA, Pale Ale oraz do porterów i stoutów.
Chwilowy brak towaru Planowana dostawa:
Powiadom mnie kiedy będzie dostępny
Wspaniały, wszechstronny szczep drożdży stosowany prawie do każdego stylu piwa, używany jako podstawowy przez lokalnego piwowara Denny Conn. Produkują piwa o bogatej pełni smakowej uwydatniając nuty słodowe.
Silnie fermentujący szczep popularnie nazywany „Conan”. Brzoskwiniowe, morelowe i ananasowe nuty są sterydami dla chmielu, uzupełniając aromaty zwłaszcza nowoczesnych chmieli. Przerwa diacetylowa jest zalecana, jeśli jest fermentowany w niższym zakresie temperatur.
Posiada podobny neutralny charakter jak WLP001 z nieco wyższą produkcją estrów. Odfermentowanie tego szczepu pozostawia resztkową słodycz, która poprawia odczucie w ustach i równoważy chmielową gorycz. Nadaje piwu charakterystyczną...
Chwilowy brak towaru Planowana dostawa:
Powiadom mnie kiedy będzie dostępny
Jeden z najlepszych szczepów drożdży. Produkują piwo o bardziej owocowych nutach niż 1056 American Ale. Wytwarzają delikatnie orzechowy, czysty, lekko cierpki profil smakowy. Przeprowadzanie fermentacji w wyższych temperaturach zwiększa chmielowy i owocowy akcent piwa, natomiast niższe temperatury fermentacji wprowadzają nuty cytrusowe.
Szczep drożdży pochodzący z północnej Kalifornii, bardziej owocowy niż WLP001, mniejszy stopień odfermentowania niż WLP001 co daje bardziej treściwe piwa.
Tropical IPA to wyjątkowa odmiana Saccharomyces poprzednio sklasyfikowana jako odmiana Brettanomyces, która wytwarza delikatne, cierpkie, tropikalne owoce mango i ananasa z czystym finiszem. Wypróbuj go w wyższych temperaturach, aby wydobyć tropikalnych aromatów. Jest uparcie nieflokulujący, ale warto.
Drożdże dolnej fermentacji do piw typu lager. Niska produkcja siarki podczas fermentacji. Dobrze wyeksponowane smaki słodu i chmielu.
Chwilowy brak towaru Planowana dostawa:
Powiadom mnie kiedy będzie dostępny
Szczep dolnej fermentacji z rejonu Monachium.
Szczep Drożdży do piw dolnej fermentacji. Słodowy profil piwa jaki wytwarzają te drożdże jest idealnie dobrany do piw typu Bock, Dopplebock, Oktoberfest.
Bardzo pylisty szczep do piw w stylu New England, HAZY IPA, daje przyjemny, zbalansowany profil owocowych estrów, podkreślając jednocześnie mocne chmielenie aromatycznymi odmianami chmielu. W niższych temperaturach fermentacji może dać...
Duża dostępność
Doskonały szczep dla piw w stylu New England IPA/Vermont IPA, Hazy IPA. Wytwarza deliktanie estrowy/owocowy profil i zostawia sporą ilość cukrów resztkowych, dzięki czemu piwo jest niezwykle gładkie i delikatne. Dobrze uwydatnia profil słodowy i podkreśla owocowe aromaty chmielu. Dzięki niskiej flokulacji piwa długo zachowują mętność pożądaną dla stylu.
Doskonały szczep do piw typu NEIPA. Ten szczep drożdży jest idealny do produkcji piw o mglistej konsystencji i tropikalnych estrach. Nadaje się do produkcji piw wytrawnych a jednocześnie soczystych z wyraźnymi aromatami mango i ananasa.
Szczep dedykowany do wytrawnych piw górnej fermentacji w stylu west coast. Neutralny profil smakowy współgrający z amerykańskimi chmielami, szybka praca i wysokie odfermentowanie, dobra flokulacja.
Duża dostępność
Szczep drożdży górnej fermentacji znany z czystego profilu smakowego fermentowanych piw, o niskim poziomie wytwarzania estrów. Podkreśla chmielowy charakter piwa. Drożdże niezwykle wszechstronne, możliwość zastosowania do prawie każdego piwa typu Ale.
Szczep drożdży pochodzący z północnej Kalifornii, bardziej owocowy niż WLP001, mniejszy stopień odfermentowania niż WLP001 co daje bardziej treściwe piwa.
Tradycyjny norweski szczep pochodzący z miejscowości Voss. Pozyskany dzięki uprzejmości Sigmunda Gjernesa. Daje piwa bogate w aromaty owocowe.
Duża dostępność
Drożdże górnej fermentacji M12 Kveik, oferują szybką fermentację w bardzo wysokich temperaturach, zachowując przy tym neutralny smak z subtelnymi nutami owoców cytrusowych. Drożdże M12 Kveik nadają się do różnych stylów, od norweskiego piwa Ale Farmhouse po Pale Ale i IPA.
Szczep kveik został wyizolowany z kultury, która należała do Haralda Opshauga, piwowara wiejskiego w Stranda w Norwegii. Szczep ten został pierwotnie użyty w latach 90. do produkcji kilku piw typu kornol. Posiada czysty profil smakowy i toleruje temperatury do 35°C, kończąc fermentację w ciągu trzech do czterech dni.
Unikalny i wyjątkowy norweski „kveik”, Hornindal, wytwarza tropikalny smak i złożony aromat, który może ujawniać się jako owoc pestkowy, ananas i suszona skórka owocowa, idealnie uzupełnia owocowe aromaty chmielu. Dodaj jeszcze więcej wymiaru chmielowi i zwiększ intensywność estrów dzięki wysokiej temperaturze fermentacji.
Czysty i świeży w smaku szczep uwydatniający w gotowym piwie chmielowość jak również i słodowość. Polecany do wszystkich amerykańskich piw typu ale.
Duża dostępność
Bardzo czysty, wyraźny smak z niską owocowością i łagodnym wytwarzaniem estru. Uniwersalne drożdże do stylów, które pożądają dominującego charakteru słodu i chmielu.
Jeden z najlepszych szczepów drożdży. Produkują piwo o bardziej owocowych nutach niż 1056 American Ale. Wytwarzają delikatnie orzechowy, czysty, lekko cierpki profil smakowy. Przeprowadzanie fermentacji w wyższych temperaturach zwiększa chmielowy i owocowy akcent piwa, natomiast niższe temperatury fermentacji wprowadzają nuty cytrusowe.
Mieszanka trzech odmian, tworzy czysty i neutralny charakter fermentacji, dzięki czemu idealnie nadaje się do stosowania w wielu różnych amerykańskich stylach piwa. Nadaje złożoności gotowemu piwu, ma wyraźny, czysty charakter lagerowy z zaakcentowanymi aromatami chmielowymi i goryczką.
Szczep pochodzący z północnych Niemiec polecany do tradycyjnych piw górnej fermentacji, neutralny profil smakowy, niska produkcja estrów, szeroki zakres temperatur.
Duża dostępność
Prawdziwe drożdże o niskim poziomie estrów i szerokim zakresie temperatur. Przeprowadzenie fermentacji w niższych temperaturach (zimna fermentacja) nadaje się do wyrobu piw typu lager. Wyższe temperatury powodują powstawanie delikatnych nut owocowych.
Szczep drożdży wywodzący się z kolońskiego mikrobrowaru. Akcentuje chmiel w gotowym piwie. Czysty profil smakowy. Odleżakowane piwo będzie miało lagerowy charakter. Dedykowany do piw typu Kolsch, Alt.
Brewkit do produkcji piwa pszenicznego, w stylu Weissbier. Piwo delikatne, wręcz deserowe, w smaku dominuje słodowość lekko zrównoważona goryczką. Charakterystyczne dla tego stylu są nuty bananowo goździkowe pochodzące ze specjalnych szczepów drożdży.
Słód Pszeniczny zapewnia świeżość i typowy smak piwa pszenicznego. Jest produkowany wyłącznie z wysokiej jakości pszenicy browarnej. Ponieważ ma wyższą zawartość białka niż słód pilzneński, nadaje się nie tylko do produkcji typowych piw pszenicznych, ale także poprawia pełnię i pianę wszystkich stylów piwa z górnej fermentacji
Słód Pszeniczny zapewnia świeżość i typowy smak piwa pszenicznego. Jest produkowany wyłącznie z wysokiej jakości pszenicy browarnej. Ponieważ ma wyższą zawartość białka niż słód pilzneński, nadaje się nie tylko do produkcji typowych piw pszenicznych, ale także poprawia pełnię i pianę wszystkich stylów piwa z górnej fermentacji
Płatki owsiane dodawane min do piw w stylu: white beers, grand cru, lambic. Wpływają na pełnię smakową piwa, wyrazisty smak oraz nadają kremowej konstystencji. Używany do zacierania wraz ze słodami w podstawowym zasypie.
Płatki pszeniczne jako alternatywa dla słodu pszenicznego, zapewniają przyjemną słodycz pszenicy w gotowym piwie, zwiększają ciało oraz poprawiają pianę. Używane do zacierania wraz ze słodami w podstawowym zasypie.
Skorzystaj z naszego innowacyjnego kalkulatora!