Wino

Akcesoria i dodatki do domowego wyrobu wina. Wyselekcjonowane szczepy drożdży, pożywki dla drożdży winiarskich, środki do klarowania i stabilizacji wina oraz wiele innych dodatków pomagających uzyskać pożądany smak i barwę domowego wina.

czytaj więcej

Wybrane specjalnie dla Ciebie

  • Chocolate Brown Ale - Mangrove Jacks
    69,00 zł
    Chocolate Brown Ale - Mangrove Jacks

    Niezwykła kombinacja smaków czekolady, orzechów i brązowego cukru wraz z unikalnym aromatem owoców.

    69,00 zł
  • Irish Red Ale - Mangrove Jacks
    79,00 zł
    Irish Red Ale - Mangrove Jacks

    Klasyczny irlandzki styl piwa. Czerwone "ale". Ciemnomiedziana barwa, wyraźna słodowość, niska goryczka piwa, delikatne nuty palonego jęczmienia. Chmielone na zimno angielskim chmielem Goldings.

    79,00 zł
  • Słód Abbey 0,5kg Castlemalting
    4,50 zł
    Słód Abbey 0,5kg Castlemalting

    Belgijski słód "bursztynowy" palony w wyższych temperaturach niż słody podstawowe, nadaje brzeczce nuty chleba, orzechów i owoców. Gorzki charakter słodu zmniejsza sie wraz z czasem, początkowo może być intensywny.

    4,50 zł
  • Fermentis US-05
    11,00 zł
    Fermentis US-05

    Drożdże do piw w stylu amerykańskim, produkujące neutralne i dobrze zbilansowane piwa, czyste i wytrawne. Tworzą mocną drożdżową czapę i wykazują bardzo dobrą zdolność do sedymentacji podczas fermentacji. Idealne do amerykańskich rodzajów piwa i piw z dużymi ilościami chmielu.

    11,00 zł
  • Nelson Sauvin 50g NZ
    14,40 zł 15,99 zł -10%
    Nelson Sauvin 50g NZ

    Chmiel o właściwościach uniwersalnych. Opisywany przez piwowarów jako " Zapierający dech w piersiach " ze względu na złożoność olejków i wytwarzanego owocowego aromatu. Nuty białych winogron i słodkich owoców tropikalnych. Stosowany do piw specjalnych, piw górnej fermentacji.

    14,40 zł 15,99 zł -10%
    Obniżka!
  • Pacifica 50g NZ
    12,60 zł 14,00 zł -10%
    Pacifica 50g NZ

    Chmiel o właściwościach zarówno goryczkowych jak i aromatycznych. Piwa chmielone nim dla aromatu określane są jako niezwykle bogate w aromaty cytrusowe, jednak nieco inne niż w przypadku amerykańskich odmian, dominuje intensywność owoców tropikalnych a zwłaszcza pomarańczy. Często stosowany w piwach typu "single hop", czyli chmielonych tylko jednym chmielem.

    12,60 zł 14,00 zł -10%
    Obniżka!
  • Pacific Jade 50g NZ
    12,60 zł 14,00 zł -10%
    Pacific Jade 50g NZ

    Chmiel o właściwościach zarówno goryczkowych jak i aromatycznych. Piwa chmielone nim dla aromatu określane są jako niezwykle bogate w aromaty cytrusowe, jednak nieco inne niż w przypadku amerykańskich odmian, dominuje intensywność owoców tropikalnych a zwłaszcza pomarańczy. Często stosowany w piwach typu "single hop", czyli chmielonych tylko jednym chmielem.

    12,60 zł 14,00 zł -10%
    Obniżka!
  • Barbe Rouge 50g FR
    6,75 zł 9,00 zł -25%
    Barbe Rouge 50g FR

    Nowa odmiana francuskiego chmielu. Nadaje posmaku czerwonych owoców, z wyczuwalnymi nutami truskawki i wiśni. Polecany również do chmielenia na zimno, dając zaskakujące efekty, w smaku przypominające sorbet truskawkowy.

    6,75 zł 9,00 zł -25%
    Obniżka!
  • Citra 50g USA
    11,70 zł 13,00 zł -10%
    Citra 50g USA

    Chmiel o właściwościach uniwersalnych o intensywnym aromacie tropikalnych owoców stosowany także do chmielenia na zimno. Stosowany do chmielenia piw górnej fermentacji.

    11,70 zł 13,00 zł -10%
    Obniżka!

Na naszym blogu

Chcesz zacząć warzyć piwo w domu, ale nic o tym nie wiesz? Zajrzyj na naszego bloga. Dzielimy się swoją wiedzą z tymi co stawiają pierwsze piwowarskie kroki, jak i z tymi co już warzą. Piwowarstwo domowe nie jest trudne!

Przygotowanie piwa z ekstraktów - WIDEO BLOG

Przygotowanie piwa z ekstraktów - WIDEO BLOG

Zastanawiasz się nad zrobieniem piwa, ale zacieranie wydaje Ci się jeszcze być zbyt trudnym procesem? Przygotuj piwo z ekstraktów słodowych - efektem na pewno nie będziesz zawiedziony, a to duży krok ku temu, by przejść do zacierania!  
Data publikacji:
12
Kwiecień
2021
Zobacz więcej
Zacieranie – co się dzieje w trakcie przerwy scukrzającej

Zacieranie – co się dzieje w trakcie przerwy scukrzającej

Photo by M. B from FreeImages Przerwa scukrzająca, to jeden z najważniejszych etapów podczas zacierania słodów. W trakcie jej trwania niefermentowalna skrobia zawarta w słodach zamienia się w cukry, które drożdże będą mogły fermentować. Jednak opis ten jest bardzo...
Data publikacji:
26
Marzec
2021
Zobacz więcej
Yellow Drop icon Go top