Piwo w stylu Wild IPA. Fermentowane w 100% wyselekcjonowanym szczepem dzikich drożdży Brettanomyces bruxellensis. Dzięki temu uzyskuje bardzo złożony owocowy aromat. Pochodzące od drożdży nuty białych winogron, moreli,agrestu....
Duża dostępność
Kriek Lambic - piwo fermentowane z 5 litrami naturalnego soku z wiśni przy użyciu mieszanki bakterii i drożdży dających wyraźny kwaśny smak. Refermentowane dzikimi drożdżami Brettanomyces. Dzięki temu piwo ma bardzo złożony aromat....
Duża dostępność
Orval to legenda belgijskich piw. Warzone przez opactwo trapistów Notre-Dame d’Orval w Walonii. Sławę zawdzięcza wyjątkowemu bukietowi smaków, który powstaje dzięki drożdżom Brettanomyces użytym podczas refermentacji. Piwo wytrawne, na...
Duża dostępność
Piwowar jest jedynym w Polsce drukowanym magazynem poświęconym piwu i piwowarstwu. Porusza on tematykę piwowarstwa domowego jak również szerzej rozumiane zagadnienia związane z piwem, jego produkcją, kulturą degustacji, historią. Magazyn...
Duża dostępność
Piwowar jest jedynym w Polsce drukowanym magazynem poświęconym piwu i piwowarstwu. Porusza on tematykę piwowarstwa domowego jak również szerzej rozumiane zagadnienia związane z piwem, jego produkcją, kulturą degustacji, historią. Magazyn przedstawia relacje i wiadomości z bieżących wydarzeń piwowarskich w Polsce i na świecie.
Piwowar jest jedynym w Polsce drukowanym magazynem poświęconym piwu i piwowarstwu. Porusza on tematykę piwowarstwa domowego jak również szerzej rozumiane zagadnienia związane z piwem, jego produkcją, kulturą degustacji, historią. Magazyn przedstawia relacje i wiadomości z bieżących wydarzeń piwowarskich w Polsce i na świecie.
Piwowar jest jedynym w Polsce drukowanym magazynem poświęconym piwu i piwowarstwu. Porusza on tematykę piwowarstwa domowego jak również szerzej rozumiane zagadnienia związane z piwem, jego produkcją, kulturą degustacji, historią. Magazyn przedstawia relacje i wiadomości z bieżących wydarzeń piwowarskich w Polsce i na świecie.
Wąż zbrojony 6,0 × 2,5 mm wykonany z PVC ze wzmocnieniem tekstylnym, przeznaczony do przesyłu pod ciśnieniem, powietrza, lekkich chemikaliów, wody pitnej oraz substancji spożywczych. Dzięki wysokiej wytrzymałości aż 20 bar idealnie...
Duża dostępność
Beer Gun nalewak ze stali nierdzewnej z trójdrożnym zaworem do napełniania butelek z piwem pod ciśnieniem i w osłonie CO 2 . Rozlew do butelek pod osłoną CO 2 redukuje problemy z utlenianiem się piwa, a dzięki napełnianiu pod...
Duża dostępność
Keg King - Chubby - 30L fermentor i keg ciśnieniowy w jednym, rewolucyjny system umożliwiający fermentację ciśnieniową oraz wyszynk piwa. Idealny do fermentacji 25L piwa pod ciśnieniem. Fermentacja ciśnieniowa nigdy nie była taka prosta!
Chwilowy brak towaru Planowana dostawa:
Powiadom mnie kiedy będzie dostępny
SafBrew™ BR-8 to pierwsze drożdże Brettanomyces bruxellensis dostępne dla piwowarów domowych w postaci suszonych mikrogranulek. Szczep oferuje wszystkie zalety smakowe „dzikich” drożdży Brett z większą kontrolą i niezawodnością,...
Duża dostępność
French Saioson, głęboko odfermentowujący szczep nadający charkterystyczne przyprawowo-pikantne nuty oraz lekko owocowy profil. Produkuje piwa rześkie, dobrze pijalne, nie uwydatnia alkoholowych nut. Doskonałe do piw typu Saison, Farmhouse Ale, Belgian IPA.
Klasyczna odmiana saison pochodząca z belgijskiego regionu Walonii, wytwarzaja smaki i aromaty znane jako ziemiste, pieprzne i pikantne. Odfermentowanie średnio od 70 do 75%, eksponuje słodycz słodu.
Skorzystaj z naszego innowacyjnego kalkulatora!