Aroamat i smak wytrawnego Bourbonu. Typowy dla tzw. "Kwaśnych zacierów", dających bogaty profil smakowy dzięki zachowaniu w procesie fermentacji części cukrów pozyskanych z zacieru.
Duża dostępność
Zaprawka nadająca smak i aromat klasycznego, karaibskiego rumu, szczególnie polecanego do słodkich drinków.
Duża dostępność
Esencja smakowa Napoleon Brandy. Bogaty owocowy smak brandy z łagodnym zakończeniem.
Duża dostępność
Esencja smakowa Kentucky Bourbon. Bogaty, owocowy, słodki smak bourbonu przypominający klasyczne amerykańskie trunki.
Duża dostępność
Esencja smakowa klasycznego jamajskiego rumu. Wyraźny smak i aromat ciemnej melasy.
Duża dostępność
Połączenie smaku i aromatu Bourbona z wyraźnymi nutami miodu. Delikatny deserowy smak i aromat.
Chwilowy brak towaru Planowana dostawa:
Powiadom mnie kiedy będzie dostępny
Lekkie, malinowe nuty w połączeniu ze smakiem pszenicy nadają temu lekkiemu, orzeźwiającemu piwu idealny aromat i smak. Oczekuj czystej, cierpkiej kwaskowatości i rześkiego, wytrawnego finiszu.
WildBrew Sour Pitch jest gotową do użycia, wysokowydajną i czystą bakterią kwasu mlekowego specjalnie dobraną ze względu na jej zdolność do produkcji szerokiej gamy piw kwaśnych. WildBrew Sour Pitch zapewnia czysty i zrównoważony profil smaku cytrusów typowy zarówno dla tradycyjnych, jak i nowoczesnych stylów kwaśnego piwa.
Wszechstronne drożdże wyjątkowo dobrze fermentują w ciemnych brzeczkach. Dobry wybór do większości piw o wysokiej gęstości. Piwa fermentowane w niższym zakresie temperatur wytwarzają wytrawny, rześki profil z subtelną owocowością. Estry owocowe wytwarzane, gdy temperatura fermentacji wzrośnie powyżej 18°C.
Piwa z użyciem tego szczepu charakteryzują się łagodnym słodowym profilem z lekko owocowymi nutami. Niższa temperatura fermentacji powoduje uzyskanie piwa czystego o niskiej zawartości estrów w profilu smakowym.
Szczep drożdży nadający profil charakterystyczny dla brytyjskich i kanadyjskich piw górnej fermentacji. Słodowe, rześkie, czyste.
Skorzystaj z naszego innowacyjnego kalkulatora!