Opinie i oceny klientów

Opinie i oceny klientów

Jeszcze nikt nie zamieścił opinii
Bestseller
White Labs WLP655 Belgian Sour Mix 1 Zobacz większe
White Labs WLP655 Belgian Sour Mix 1

White Labs WLP655 Belgian Sour Mix 1

  • Data ważności: 2022-11-15

Nowy produkt

Specjalna mieszanka do kwaskowych piw belgijskich typu Sour Ale. Zawiera szczepy drożdży Brettanomyces, Saccharomyces oraz szczepy bakterii Lactobacillus i Pediococcus.

Więcej szczegółów

Chwilowy brak towaru

Szukasz zamiennika tego produktu?

Najniższa cena produktu z dnia

Obecna cena jest najniższa w ciągu ostatnich 30 dni

64,89 zł brutto

brutto

Powiadom mnie kiedy będzie dostępny

Bezpieczne płatności dzięki ochronie SSL

Cechy produktu

Do piwBerliner Weisse
Do piwLambic
Do piwPiwa kwaśne
Do piwFlanders
Do piwWild Ale
RodzajBakterie
RodzajDzikie Drożdże
RodzajAle
ProducentWhite Labs
OdfermentowanieNiskie
OdfermentowanieŚrednie
Tolerancja na alkohol12%
Rodzaj SzczepuLactobacillus
Rodzaj SzczepuSaccharomyces cerevisiae
Rodzaj SzczepuBrettanomyces
TypPłynne

Specjalna mieszanka do kwaskowych piw belgijskich typu Sour Ale. Zawiera szczepy drożdży Brettanomyces, Saccharomyces oraz szczepy bakterii Lactobacillus i Pediococcus.

CECHY PRODUKTU:

Zastosowanie surowca: Gose, Lambic, Flanders, Berlines Weisse

Temperatura fermentacji: 27-29°C

Flokulacja: niska/średnia

Odfermentowanie: 70-80%

Tolerancja na alkohol: 12%

Dozowanie: 1 saszetka na 20L brzeczki o gęstości 12BLG (OG=1.048), dla większych gęstości zalecany jest starter.

SKŁADNIKI:

Drożdże Brettanomyces, Saccharomyces, Lactobacillus, Pediococcus
Słód jęczmienny, aminokwasy, minerały

PRODUCENT:

White Labs, Inc.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I WARUNKI PRZECHOWYWANIA:

Drożdże należy przechowywać w lodówce (w zakresie temp. 4°C).

1.Wyjąć z lodówki i pozostawić do osiągnięcia temperatury pokojowej (21°C).
2.Wymieszaj potrząsając, zdezynfekuj opakowanie, otwieraj zdezynfekowanymi nożyczkami, dodaj do dobrze napowietrzonej wychłodzonej brzeczki.

ZAWARTOĆ NETTO:

40ml

Inni klienci kupili również

Odpowiedniki produktu

  • 99,00 zł
    Do piw - Piwa kwaśne
    Rodzaj - Bakterie
    Producent - Lallemand
    Rodzaj Szczepu - Lactobacillus
    Typ - Suche

    WildBrew Sour Pitch jest gotową do użycia, wysokowydajną i czystą bakterią kwasu mlekowego specjalnie dobraną ze względu na jej zdolność do produkcji szerokiej gamy piw kwaśnych. WildBrew Sour Pitch zapewnia czysty i zrównoważony profil smaku cytrusów typowy zarówno dla tradycyjnych, jak i nowoczesnych stylów kwaśnego piwa. 

    99,00 zł
    Więcej
  • 71,92 zł 89,90 zł Oczekiwanie na dostawę
    Do piw - Wild Ale
    Do piw - Piwa kwaśne
    Rodzaj - Ale
    Rodzaj - Bakterie
    Rodzaj - Dzikie Drożdże
    Producent - The Yeast Bay
    Odfermentowanie - Wysokie
    Tolerancja na alkohol - 13%
    Rodzaj Szczepu - Lactobacillus
    Rodzaj Szczepu - Saccharomyces cerevisiae
    Rodzaj Szczepu - Brettanomyces
    Typ - Płynne

    The Yeast Bay WLP4633 Mélange Yeast Blend PurePitch® Next Generation - niezwykła mieszanka do produkcji piw kwaśnych! Jedna z najbardziej złożonych mieszanek organizmów fermentacji do produkcji piw kwaśnych pozwalająca uzyskać idealną równowagę estrów, ziemistości, funku i kwaskowatości.

    71,92 zł 89,90 zł
    Do koszyka
    Więcej
    Obniżka! -20%
    Oczekiwanie na dostawę
Yellow Drop icon Go top