Opinie i oceny klientów

Opinie i oceny klientów

Jeszcze nikt nie zamieścił opinii
Bestseller
White Labs WLP644 Saccharomyces "bruxellensis" Trois Zobacz większe
White Labs WLP644 Saccharomyces "bruxellensis" Trois
White Labs WLP644 Saccharomyces "bruxellensis" Trois White Labs WLP644 Saccharomyces "bruxellensis" Trois

White Labs WLP644 Saccharomyces brux-like Trois

  • Data ważności: 2024-07-15

Nowy produkt

White Labs WLP644 Saccharomyces brux-like Trois PurePitch® Next Generation - belgijski dziki szczep używany do tradycyjnych piw spontanicznej fermentacji. Wytwarza lekko cierpkie piwo o delikatnych cechach mango i ananasa.

Więcej szczegółów

Chwilowy brak towaru

Najniższa cena produktu z dnia

Obecna cena jest najniższa w ciągu ostatnich 30 dni

59,90 zł brutto

brutto

Powiadom mnie kiedy będzie dostępny

Bezpieczne płatności dzięki ochronie SSL

Cechy produktu

Do piwIPA
Do piwPale Ale
Do piwWild Ale
Do piwNEIPA
Do piwFarmhouse
RodzajDzikie Drożdże
RodzajAle
ProducentWhite Labs
OdfermentowanieWysokie
Tolerancja na alkohol12%
Rodzaj SzczepuBrettanomyces
Rodzaj SzczepuSaccharomyces cerevisiae
TypPłynne

White Labs WLP644 Saccharomyces brux-like Trois PurePitch® Next Generation - belgijski dziki szczep używany do tradycyjnych piw spontanicznej fermentacji. Wytwarza lekko cierpkie piwo o delikatnych cechach mango i ananasa. Te dzikie drożdże zyskały popularność w stylach takich jak American IPA, American Pale i Blonde Ale ze względu na smaki i aromaty owoców tropikalnych i pestkowych. Ten szczep można używać podobnie jak innych szczepów saccharomyces i można go łatwo oczyścić za pomocą odpowiednich procedur CIP.

PurePitch® Next Generation oferuje stałe stężenie 7,5 miliona komórek/ml. Dodając 1 saszetkę PurePitch® Next Generation do 19 l brzeczki, osiągniesz komercyjnie zalecaną ilość komórek drożdżowych, bez konieczności przygotowywania startera. Zaszczep swoją brzeczkę jak profesjonaliści i zapewnij swoim piwom niezawodną fermentację!

CECHY PRODUKTU:

Zastosowanie surowca: American IPA, Blonde Ale, Double IPA, Hazy/Juicy IPA, Pale Ale, Piwa dzikie

Temperatura fermentacji: 21-30°C

Flokulacja: niskie

Odfermentowanie: 70-85%

Tolerancja na alkohol: 10-15%

STA1 : Pozytywny

Dozowanie: 1 saszetka 70ml na 20L brzeczki o gęstości do 17°BLG (OG=1.073), lub dla 25L o gęstości do 15°BLG,  dla większych gęstości zalecany jest starter.

SKŁADNIKI:

Drożdże Brettanomyces, Saccharomyces
Słód jęczmienny, aminokwasy, minerały

PRODUCENT:

White Labs, Inc.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I WARUNKI PRZECHOWYWANIA:

Drożdże należy przechowywać w lodówce (w zakresie temp. 2-4°C), zalecane daty przydatności dla optymalnej wydajności to 5-7 miesięcy od daty produkcji. Data na opakowaniu. 

1.Wyjąć z lodówki co najmniej 2h przed użyciem i pozostawić do osiągnięcia temperatury pokojowej.
2.Wymieszaj potrząsając, zdezynfekuj opakowanie, odkręć nakrętkę i dodaj do dobrze napowietrzonej wychłodzonej brzeczki.

Raz otwartej torebki można użyć ponownie, jeśli pozostaje szczelnie zamknięta w lodówce, do daty przydatności do użycia.

ZAWARTOĆ NETTO:

70ml

Polecane

Go top