Opinie i oceny klientów

Opinie i oceny klientów

Jeszcze nikt nie zamieścił opinii
Bestseller
whatZapp - 12°BLG Zobacz większe
whatZapp - 12°BLG

whatZapp - Hazy Pale Ale 12°BLG - z ekstraktów

    Nowy produkt

    whatZapp - soczkowate piwo w stylu Hazy Pale Ale połączone z północnoamerykańską odmiana Humulus lupulus, neomexicanus - Zappa. Soczyste i lekkie z mocnymi nutami owoców tropikalnych (mango, marakui), cytrusów i sosny. 

    Więcej szczegółów

    Chwilowy brak towaru

    Najniższa cena produktu z dnia

    Obecna cena jest najniższa w ciągu ostatnich 30 dni

    169,00 zł brutto

    brutto

    Powiadom mnie kiedy będzie dostępny

    Bezpieczne płatności dzięki ochronie SSL

    Cechy produktu

    RodzajZestawy z ekstraktu
    BarwaJasne
    Chmielenie na zimnoTak
    Zawartość alkoholu2,1 - 4 %
    Goryczka IBU25
    Alkohol %3,1%
    FermentacjaGórna
    Zestaw na:19L
    StyleNowofalowe

    whatZapp - soczkowate piwo w stylu Hazy Pale Ale połączone z północnoamerykańską odmiana Humulus lupulus, neomexicanus - Zappa. Soczyste i lekkie z mocnymi nutami owoców tropikalnych (mango, marakui), cytrusów i sosny. 

    CECHY PRODUKTU:

    Zestaw z ekstraktów słodowych: 19L

    SKŁAD PRODUKTU:

    Zestaw na 19L:

    Ekstrakty:
    Pszeniczny płynny ekstrakt słodowy - 3,0kg

    Chmiele:
    Chmiel Zappa - 200g

    Dodatki:
    Słód owsiany - 0,5kg

    Każdy zestaw zawiera instrukcję.

    Informacja o alergenach: 
    Słody zawierają gluten

    PRODUCENT:

    Twój Browar

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I WARUNKI PRZECHOWYWANIA:

    Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu;
    Ekstrakt przed otwarciem powinien być ogrzany.

    ZAWARTOŚĆ NETTO:

    Zestaw 19L - ekstrakty słodowe 3,0kg, chmiele 200g, dodatki 0,5kg

    DODATKOWE INFORMACJE:

    Do przygotowania piwa z ekstraktu mogą przydać się siateczki muślinowe.

    Drożdże: Nie wchodzą w skład zestawu
    Wybierz proponowany szczep drożdży.

    DROŻDŻE SUCHE:

    Fermentis S-33 - dobrze sprawdzą się w NEIPA. Idealne drożdże do belgijskich piw typu Ales (blond, dubbel, tripel, quadrupel) i mocnych angielskich Ale (np. Imperial Stout). 

    S-33

    LalBrew New England - odmiana górnej fermentacji wyselekcjonowana specjalnie ze względu na jej zdolność do tworzenia unikalnego owocowego profilu estru pożądanego w stylach piwa East Coast. Produkują estry tropikalne i owocowe, takie jak brzoskwinia, wykazują średnie do wysokiego odfermentowanie ze średnią flokulacją, co czyni je idealnym wyborem dla piwa typu Hazy.

    New England

    Mangrove Jack's Hophead Ale M66 - Mieszanka drożdży i enzymów, która wzmacnia aromaty i estry, idealna do New England, Hazy i owocowych IPA. Wybrane enzymy poprawiają aromat i smak chmielu i dodatków owocowych.

    M66

    DROŻDŻE PŁYNNE:

    Wyeast 1318 London Ale III - Drożdże górnej fermentacji, płynne, pochodzące z angielskiego browaru. Nadają piwu treściwy smak z nutką owocową. Stosowane do piw słodowych i delikatnie chmielonych. London Ale III stał się synonimem produkcji NEIPA, znanego również jako "juicy" lub "hazy" IPA, i dobrze równoważy właściwości owoców tropikalnych z chmielenia na zimno.

    1098

    Fermentum Mobile FM55 Zielone Wzgórze - Bardzo pylisty szczep do piw w stylu New England IPA, daje przyjemny, zbalansowany profil owocowych estrów, podkreślając jednocześnie mocne chmielenie aromatycznymi odmianami chmielu. W niższych temperaturach fermentacji może dać silny profil fenolowy.

    fm55

    White Labs WLP066 London Fog Ale - Doskonały szczep dla piw w stylu New England IPA/Vermont IPA. Wytwarza deliktanie estrowy/owocowy profil i zostawia sporą ilość cukrów resztkowych, dzięki czemu piwo jest niezwykle gładkie i delikatne. Dobrze uwydatnia profil słodowy i podkreśla owocowe aromaty chmielu. Dzięki niskiej flokulacji piwa długo zachowują mętność pożądaną dla stylu.

    066

    Polecane

    Go top