Opinie i oceny klientów

Opinie i oceny klientów

Jeszcze nikt nie zamieścił opinii
Bestseller
Redukwas - regulator kwasowości Zobacz większe
Redukwas - regulator kwasowości

Redukwas - regulator kwasowości

    Nowy produkt

    W Polsce winiarze borykają się często ze zbyt wysoką kwasowością soków i moszczów. Optymalna kwasowość wina powinna wynosić 6-9 g/L. Metodą obniżania kwasowości jest rozcieńczanie wodą, jednak często zbyt duży dodatek wody powoduje utratę aromatów i smaku. Redukwas neutralizuje kwasy obecne w owocach, obniża kwasowość o maks. 2 g/L.

    Więcej szczegółów

    Chwilowy brak towaru

    Najniższa cena produktu z dnia

    Obecna cena jest najniższa w ciągu ostatnich 30 dni

    3,51 zł brutto

    brutto

    Powiadom mnie kiedy będzie dostępny

    Bezpieczne płatności dzięki ochronie SSL

    W Polsce winiarze borykają się często ze zbyt wysoką kwasowością soków i moszczów. Optymalna kwasowość wina powinna wynosić 6-9 g/L. Metodą obniżania kwasowości jest rozcieńczanie wodą, jednak często zbyt duży dodatek wody powoduje utratę aromatów i smaku. Redukwas neutralizuje kwasy obecne w owocach, obniża kwasowość o maks. 2 g/L.

    SKŁAD PRODUKTU:

    Węglan wapnia CaCO3

    PRODUCENT:

    Browin Sp. z o.o. Sp.k.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I WARUNKI PRZECHOWYWANIA:

    Przechowywać w suchym miejscu, w temp. pokojowej.

    Redukwas wymieszaj w 100 ml wody, dodaj do moszczu lub wina, dokładnie wymieszaj. Po dobie moszcz zlej znad utworzonego osadu. Nie przekraczaj dawki 15 g na 10 L moszczu.

    ZAWARTOŚĆ NETTO:

    15g

    Polecane

    Go top