Sery (Jest 69 produktów.)

Wybrane specjalnie dla Ciebie

  • Chocolate Brown Ale - Mangrove Jacks
    69,00 zł
    Chocolate Brown Ale - Mangrove Jacks

    Niezwykła kombinacja smaków czekolady, orzechów i brązowego cukru wraz z unikalnym aromatem owoców.

    69,00 zł
  • Irish Red Ale - Mangrove Jacks
    79,00 zł
    Irish Red Ale - Mangrove Jacks

    Klasyczny irlandzki styl piwa. Czerwone "ale". Ciemnomiedziana barwa, wyraźna słodowość, niska goryczka piwa, delikatne nuty palonego jęczmienia. Chmielone na zimno angielskim chmielem Goldings.

    79,00 zł
  • Słód Abbey 0,5kg Castlemalting
    4,50 zł
    Słód Abbey 0,5kg Castlemalting

    Belgijski słód "bursztynowy" palony w wyższych temperaturach niż słody podstawowe, nadaje brzeczce nuty chleba, orzechów i owoców. Gorzki charakter słodu zmniejsza sie wraz z czasem, początkowo może być intensywny.

    4,50 zł
  • Fermentis US-05
    11,00 zł
    Fermentis US-05

    Drożdże do piw w stylu amerykańskim, produkujące neutralne i dobrze zbilansowane piwa, czyste i wytrawne. Tworzą mocną drożdżową czapę i wykazują bardzo dobrą zdolność do sedymentacji podczas fermentacji. Idealne do amerykańskich rodzajów piwa i piw z dużymi ilościami chmielu.

    11,00 zł
  • Nelson Sauvin 50g NZ
    14,40 zł 15,99 zł -10%
    Nelson Sauvin 50g NZ

    Chmiel o właściwościach uniwersalnych. Opisywany przez piwowarów jako " Zapierający dech w piersiach " ze względu na złożoność olejków i wytwarzanego owocowego aromatu. Nuty białych winogron i słodkich owoców tropikalnych. Stosowany do piw specjalnych, piw górnej fermentacji.

    14,40 zł 15,99 zł -10%
    Obniżka!
  • Pacifica 50g NZ
    12,60 zł 14,00 zł -10%
    Pacifica 50g NZ

    Chmiel o właściwościach zarówno goryczkowych jak i aromatycznych. Piwa chmielone nim dla aromatu określane są jako niezwykle bogate w aromaty cytrusowe, jednak nieco inne niż w przypadku amerykańskich odmian, dominuje intensywność owoców tropikalnych a zwłaszcza pomarańczy. Często stosowany w piwach typu "single hop", czyli chmielonych tylko jednym chmielem.

    12,60 zł 14,00 zł -10%
    Obniżka!
  • Pacific Jade 50g NZ
    12,60 zł 14,00 zł -10%
    Pacific Jade 50g NZ

    Chmiel o właściwościach zarówno goryczkowych jak i aromatycznych. Piwa chmielone nim dla aromatu określane są jako niezwykle bogate w aromaty cytrusowe, jednak nieco inne niż w przypadku amerykańskich odmian, dominuje intensywność owoców tropikalnych a zwłaszcza pomarańczy. Często stosowany w piwach typu "single hop", czyli chmielonych tylko jednym chmielem.

    12,60 zł 14,00 zł -10%
    Obniżka!
  • Barbe Rouge 50g FR
    6,75 zł 9,00 zł -25%
    Barbe Rouge 50g FR

    Nowa odmiana francuskiego chmielu. Nadaje posmaku czerwonych owoców, z wyczuwalnymi nutami truskawki i wiśni. Polecany również do chmielenia na zimno, dając zaskakujące efekty, w smaku przypominające sorbet truskawkowy.

    6,75 zł 9,00 zł -25%
    Obniżka!
  • Citra 50g USA
    11,70 zł 13,00 zł -10%
    Citra 50g USA

    Chmiel o właściwościach uniwersalnych o intensywnym aromacie tropikalnych owoców stosowany także do chmielenia na zimno. Stosowany do chmielenia piw górnej fermentacji.

    11,70 zł 13,00 zł -10%
    Obniżka!
Filtry

Filtry

Sery (Jest 69 produktów.)
Sortuj
  • 20,00 zł

    Ilość

    Akcesoria Serowarskie - Chusty serowarskie

    Termometr stanowi niezbędny asortyment w trakcie produkcji serów domowych. Jego użycie ułatwia skala z naniesionymi zakresami temperatur, w których rekomenduje się dodawać składniki typu bakterie czy  podpuszczka. Produkt wykonano z wysokiej jakości stali nierdzewnej oraz szkła odpornego na wysoką temperaturę. 

    20,00 zł

    Duża dostępność

    • 20,00 zł

      Ilość

      Akcesoria Serowarskie - Chusty serowarskie

      Chusta lniana do wyrobu sera domowego. Rozmiar 50x50cm

      20,00 zł
      Więcej
    • 7,50 zł

      Ilość

      Akcesoria Serowarskie - Chusty serowarskie

      Chusta serowarska o rozmiarze 90x90cm, wykonana z elastycznego polietylenu. Stożkowy kształt otworów, przez które odpływa serwatka, powoduje, że nie powraca ona do masy serowarskiej. Ta właściwość nadaje chustom wyjątkową przydatność, poprzez zapewnienie kapilarnego osączania serwatki w produkcji twarogów i serów.

      7,50 zł
      Więcej
  • 11,00 zł

    Ilość

    Surowce Serowarskie - Podpuszczki

    Naturalna płynna podpuszczka pozyskana z chymozyny i pepsyny z trawieńców cielęcych to gwarancja zdrowego składu, delikatnego smaku i zachwycającego aromatu domowych serów!

    11,00 zł

    Duża dostępność

    • 9,00 zł

      Ilość

      Surowce Serowarskie - Podpuszczki

      Podpuszczka do produkcji serów. Podpuszczka mikrobiologiczna to preparat enzymatyczny uzyskany w wyniku kontrolowanej fermentacji specyficznych szczepów Rhizomucor miehei. 1 g podpuszczki wystarcza na 20 litrów mleka. Sprawdzi się zarówno przy przygotowywaniu potraw z mleka krowiego, jak i koziego oraz sojowego.

      9,00 zł
      Więcej
    • 25,01 zł Oczekiwanie na dostawę
      Surowce Serowarskie - Podpuszczki

      Podpuszczka mikrobiologiczna to preparat enzymatyczny uzyskany w wyniku kontrolowanej fermentacji specyficznych szczepów Rhizomucor miehei.11 kropli podpuszczki wystarcza na 10 litrów mleka. Produkt sprawdzi się zarówno przy przygotowywaniu potraw z mleka krowiego, jak i koziego oraz sojowego.

      25,01 zł
      Do koszyka
      Więcej
      Oczekiwanie na dostawę
    • 23,00 zł Oczekiwanie na dostawę
      Surowce Serowarskie - Podpuszczki

      Natural Rennet to podpuszczka naturalna w płynie zawierająca dwa aktywne składniki, enzymy chymozynę i pepsynę. Proporcja pomiędzy tymi dwoma enzymami zależy od wieku żołądka cielęcego. Standardowo wynosi około 80% chymozyny i 20% pepsyny.

      23,00 zł
      Do koszyka
      Więcej
      Oczekiwanie na dostawę
  • 8,50 zł

    Ilość

    Surowce Serowarskie - Podpuszczki

    Naturalna suszona podpuszczka pozyskana z chymozyny i pepsyny z trawieńców cielęcych to gwarancja udanego serowarstwa! Wykonaj ser własnej roboty, a już nigdy nie sięgniesz po te dostępne na sklepowych półkach! 

    8,50 zł

    Duża dostępność

    • 11,00 zł

      Ilość

      Surowce Serowarskie - Podpuszczki

      Podpuszczka mikrobiologiczna to preparat enzymatyczny uzyskany w wyniku kontrolowanej fermentacji specyficznych szczepów Rhizomucor miehei.5 kropli podpuszczki wystarcza na 1 litr mleka. Produkt sprawdzi się zarówno przy przygotowywaniu potraw z mleka krowiego, jak i koziego oraz sojowego.

      11,00 zł
      Więcej
    • 25,01 zł Oczekiwanie na dostawę
      Surowce Serowarskie - Podpuszczki

      Podpuszczka mikrobiologiczna to preparat enzymatyczny uzyskany w wyniku kontrolowanej fermentacji specyficznych szczepów Rhizomucor miehei.11 kropli podpuszczki wystarcza na 10 litrów mleka. Produkt sprawdzi się zarówno przy przygotowywaniu potraw z mleka krowiego, jak i koziego oraz sojowego.

      25,01 zł
      Do koszyka
      Więcej
      Oczekiwanie na dostawę
    • 23,00 zł Oczekiwanie na dostawę
      Surowce Serowarskie - Podpuszczki

      Natural Rennet to podpuszczka naturalna w płynie zawierająca dwa aktywne składniki, enzymy chymozynę i pepsynę. Proporcja pomiędzy tymi dwoma enzymami zależy od wieku żołądka cielęcego. Standardowo wynosi około 80% chymozyny i 20% pepsyny.

      23,00 zł
      Do koszyka
      Więcej
      Oczekiwanie na dostawę
  • 17,99 zł

    Ilość

    Akcesoria Serowarskie - Pozostałe akcesoria

    Niezastąpiony w przetwórstwie, wędliniarstwie oraz przy produkcji sera. Dokonując pomiaru stężenia soli w solance przy pomocy solomierza - należy wlać do wąskiej menzurki pomiarowej badaną solankę w ilości pozwalającej na swobodne zanurzenie pływaka.Po włożeniu areometru do menzurki odczytujemy bezpośrednio ze skali stężenie roztworu w [g] soli na 1[L]...

    17,99 zł

    Duża dostępność

  • 11,00 zł

    Ilość

    Surowce Serowarskie - Podpuszczki

    Podpuszczka mikrobiologiczna to preparat enzymatyczny uzyskany w wyniku kontrolowanej fermentacji specyficznych szczepów Rhizomucor miehei.5 kropli podpuszczki wystarcza na 1 litr mleka. Produkt sprawdzi się zarówno przy przygotowywaniu potraw z mleka krowiego, jak i koziego oraz sojowego.

    11,00 zł

    Duża dostępność

    • 9,00 zł

      Ilość

      Surowce Serowarskie - Podpuszczki

      Podpuszczka do produkcji serów. Podpuszczka mikrobiologiczna to preparat enzymatyczny uzyskany w wyniku kontrolowanej fermentacji specyficznych szczepów Rhizomucor miehei. 1 g podpuszczki wystarcza na 20 litrów mleka. Sprawdzi się zarówno przy przygotowywaniu potraw z mleka krowiego, jak i koziego oraz sojowego.

      9,00 zł
      Więcej
    • 25,01 zł Oczekiwanie na dostawę
      Surowce Serowarskie - Podpuszczki

      Podpuszczka mikrobiologiczna to preparat enzymatyczny uzyskany w wyniku kontrolowanej fermentacji specyficznych szczepów Rhizomucor miehei.11 kropli podpuszczki wystarcza na 10 litrów mleka. Produkt sprawdzi się zarówno przy przygotowywaniu potraw z mleka krowiego, jak i koziego oraz sojowego.

      25,01 zł
      Do koszyka
      Więcej
      Oczekiwanie na dostawę
    • 23,00 zł Oczekiwanie na dostawę
      Surowce Serowarskie - Podpuszczki

      Natural Rennet to podpuszczka naturalna w płynie zawierająca dwa aktywne składniki, enzymy chymozynę i pepsynę. Proporcja pomiędzy tymi dwoma enzymami zależy od wieku żołądka cielęcego. Standardowo wynosi około 80% chymozyny i 20% pepsyny.

      23,00 zł
      Do koszyka
      Więcej
      Oczekiwanie na dostawę
  • 20,00 zł

    Ilość

    Akcesoria Serowarskie - Chusty serowarskie

    Chusta lniana do wyrobu sera domowego. Rozmiar 50x50cm

    20,00 zł

    Duża dostępność

    • 10,00 zł

      Ilość

      Akcesoria Serowarskie - Chusty serowarskie

      Chusta serowarska, tetrowa, jest idealna do domowego wyrobu sera. Umożliwia łatwe wyjęcie sera z prasy. Produkt polski, wykonany z bawełny wysokiej jakości, wielokrotnego użytku, chustę można prać i prasować. Dla prawdziwych tradycjonalistów!

      10,00 zł
      Więcej
  • 7,00 zł

    Ilość

    Surowce Serowarskie - Dodatki

    Chlorek wapnia należy dodawać do mleka w celu zwiększenia wydajności produkcji sera – polepsza konsystencję i krzepliwość mleka oraz wzbogaca je w wapń. Jego użycie zmniejsza straty kazeiny oraz tłuszczu.

    7,00 zł

    Duża dostępność

    Ocena:
    (5/5) z 1 ocen
    • 3,51 zł

      Ilość

      Surowce Serowarskie - Dodatki

      Chlorek wapnia należy dodawać do mleka w celu zwiększenia wydajności produkcji sera – polepsza konsystencję i krzepliwość mleka oraz wzbogaca je w wapń. Jego użycie zmniejsza straty kazeiny oraz tłuszczu.

      3,51 zł
      Więcej
    • 15,01 zł

      Ilość

      Rodzaj - Modyfikacja wody

      Roztwór naturalnego i czystego chlorku wapnia E509 (odpowiedni do żywności) zawiera 33% chlorku wapnia, soli browarniczej często używanej przez browary komercyjne. Chlorki nadają piwu miękki, pełny i bardziej słodki smak, a wapń przyczynia się do flokulacji białek i stabilizacji smaku.

      15,01 zł
      Więcej
      Ocena:
      (2/5) z 1 ocen
  • 22,00 zł Oczekiwanie na dostawę
    Surowce Serowarskie - Kultury serowe

    Kultury bakterii do wyrobu sera Stagionato. Popularny we Włoszech ser półtwardy z mleka owczego. Posiada wyrazisty ostry smak, często z nutą orzechów. Przepis na ser w opisie produktu.

    22,00 zł

    Chwilowy brak towaru

    Oczekiwanie na dostawę
  • 23,00 zł Oczekiwanie na dostawę
    Surowce Serowarskie - Podpuszczki

    Natural Rennet to podpuszczka naturalna w płynie zawierająca dwa aktywne składniki, enzymy chymozynę i pepsynę. Proporcja pomiędzy tymi dwoma enzymami zależy od wieku żołądka cielęcego. Standardowo wynosi około 80% chymozyny i 20% pepsyny.

    23,00 zł

    Chwilowy brak towaru

    Oczekiwanie na dostawę
    • 9,00 zł

      Ilość

      Surowce Serowarskie - Podpuszczki

      Podpuszczka do produkcji serów. Podpuszczka mikrobiologiczna to preparat enzymatyczny uzyskany w wyniku kontrolowanej fermentacji specyficznych szczepów Rhizomucor miehei. 1 g podpuszczki wystarcza na 20 litrów mleka. Sprawdzi się zarówno przy przygotowywaniu potraw z mleka krowiego, jak i koziego oraz sojowego.

      9,00 zł
      Więcej
    • 11,00 zł

      Ilość

      Surowce Serowarskie - Podpuszczki

      Podpuszczka mikrobiologiczna to preparat enzymatyczny uzyskany w wyniku kontrolowanej fermentacji specyficznych szczepów Rhizomucor miehei.5 kropli podpuszczki wystarcza na 1 litr mleka. Produkt sprawdzi się zarówno przy przygotowywaniu potraw z mleka krowiego, jak i koziego oraz sojowego.

      11,00 zł
      Więcej
    • 25,01 zł Oczekiwanie na dostawę
      Surowce Serowarskie - Podpuszczki

      Podpuszczka mikrobiologiczna to preparat enzymatyczny uzyskany w wyniku kontrolowanej fermentacji specyficznych szczepów Rhizomucor miehei.11 kropli podpuszczki wystarcza na 10 litrów mleka. Produkt sprawdzi się zarówno przy przygotowywaniu potraw z mleka krowiego, jak i koziego oraz sojowego.

      25,01 zł
      Do koszyka
      Więcej
      Oczekiwanie na dostawę
  • 13,00 zł

    Ilość

    Akcesoria Serowarskie - Pozostałe akcesoria

    Pędzel serowarski jest narzędziem, które idealnie zaspokaja potrzeby każdego serowara. Wykonany z naturalnego włosia dzika oraz drewna brzozowego idealnie wpisuje się w ideologię SLOWFOOD. Produkt jest dopuszczony do kontaktu z żywnością. 

    13,00 zł

    Ostatnie egzemplarze

Sortuj
Brakuje Ci jakiegoś produktu w naszej ofercie? Napisz do nas
Pokazuje 1 - 10 z 69 elementów
Yellow Drop icon Go top