Opinie i oceny klientów
Opinie i oceny klientów
Nowy produkt
Szczep drożdży górnej fermentacji znany z czystego profilu smakowego fermentowanych piw, o niskim poziomie wytwarzania estrów. Podkreśla chmielowy charakter piwa. Drożdże niezwykle wszechstronne, możliwość zastosowania do prawie każdego piwa typu Ale.
Duża dostępność
25 Przedmiot Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Szukasz zamiennika tego produktu?
Do piw | American Ale | |
Do piw | IPA | |
Do piw | Pale Ale | |
Do piw | Barleywine | |
Do piw | Kölsch | |
Do piw | APA | |
Do piw | Stout | |
Do piw | Scottish Ale | |
Rodzaj | Ale | |
Producent | White Labs | |
Odfermentowanie | Wysokie | |
Tolerancja na alkohol | 15% | |
Rodzaj Szczepu | Saccharomyces cerevisiae | |
Typ | Płynne |
Szczep drożdży górnej fermentacji znany z czystego profilu smakowego fermentowanych piw, o niskim poziomie wytwarzania estrów. Podkreśla chmielowy charakter piwa. Drożdże niezwykle wszechstronne, możliwość zastosowania do prawie każdego piwa typu Ale.
CECHY PRODUKTU:
Zastosowanie surowca: American Ale, Altbier, Barleywine, Brown Ale, Bitter, Stout, IIPA, Kolsch, APA, AIPA.
Temperatura fermentacji: 20-23°C
Flokulacja: średnia
Odfermentowanie: 73-80%
Tolerancja na alkohol: 15%
Dozowanie: 1 saszetka na 20L brzeczki o gęstości 12BLG (OG=1.048), dla większych gęstości zalecany jest starter.
SKŁADNIKI:
Drożdże Saccharomyces cerevisiae,
Słód jęczmienny, aminokwasy, minerały
PRODUCENT:
White Labs, Inc.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Drożdże należy przechowywać w lodówce (w zakresie temp. 4°C).
1.Wyjąć z lodówki i pozostawić do osiągnięcia temperatury pokojowej (21°C).
2.Wymieszaj potrząsając, zdezynfekuj opakowanie, otwieraj zdezynfekowanymi nożyczkami, dodaj do dobrze napowietrzonej wychłodzonej brzeczki.
ZAWARTOĆ NETTO:
40ml
Czysty i świeży w smaku szczep uwydatniający w gotowym piwie chmielowość jak również i słodowość. Polecany do wszystkich amerykańskich piw typu ale.
Bardzo czysty, wyraźny smak z niską owocowością i łagodnym wytwarzaniem estru. Uniwersalne drożdże do stylów, które pożądają dominującego charakteru słodu i chmielu.
Szczep drożdży pochodzący z północnej Kalifornii, bardziej owocowy niż WLP001, mniejszy stopień odfermentowania niż WLP001 co daje bardziej treściwe piwa.
Skorzystaj z naszego innowacyjnego kalkulatora!