Opinie i oceny klientów

Opinie i oceny klientów

Jeszcze nikt nie zamieścił opinii
Bestseller
White Labs WLP661 Pediococcus Damnosus Zobacz większe
White Labs WLP661 Pediococcus Damnosus

White Labs WLP661 Pediococcus Damnosus

  • Data ważności: 2021-03-09

Nowy produkt

Szczep bakterii znany ze swoich zdolności zakwaszających poprzez produkcję kwasu mlekowego. Idealne do produkcji piw kwaśnych. Jest silnym producentem diacetylu i powoli rośnie, dlatego zaleca się stosowanie z innymi kulturami.

Więcej szczegółów

Ostatnie egzemplarze

1 Przedmiot

Ostatnie egzemplarze!

Szukasz zamiennika tego produktu?

36,90 zł brutto

brutto

Bezpieczne płatności dzięki ochronie SSL

Cechy produktu

Do piwLambic
Do piwFlanders
Do piwPiwa kwaśne
RodzajBakterie
ProducentWhite Labs
Tolerancja na alkohol12%
Rodzaj SzczepuLactobacillus
TypPłynne

Szczep bakterii znany ze swoich zdolności zakwaszających poprzez produkcję kwasu mlekowego. Idealne do produkcji piw kwaśnych. Jest silnym producentem diacetylu i powoli rośnie, dlatego zaleca się stosowanie z innymi kulturami.

CECHY PRODUKTU:

Zastosowanie surowca: Lambic, Flanders

Temperatura fermentacji: bd

Flokulacja: niska

Odfermentowanie: bd

Tolerancja na alkohol: 12%

Dozowanie: 1 saszetka na 20L brzeczki o gęstości 12BLG (OG=1.048), dla większych gęstości zalecany jest starter.

SKŁADNIKI:

Bakterie: Pediococcus damnosus
Słód jęczmienny, aminokwasy, minerały

PRODUCENT:

White Labs, Inc.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I WARUNKI PRZECHOWYWANIA:

Drożdże należy przechowywać w lodówce (w zakresie temp. 4°C).

1.Wyjąć z lodówki i pozostawić do osiągnięcia temperatury pokojowej (21°C).
2.Wymieszaj potrząsając, zdezynfekuj opakowanie, otwieraj zdezynfekowanymi nożyczkami, dodaj do dobrze napowietrzonej wychłodzonej brzeczki.

ZAWARTOĆ NETTO:

40ml

Napisz swoją opinię jako pierwszy ! Oceń

Odpowiedniki produktu

  • 73,00 zł
    Do piw - Piwa kwaśne
    Rodzaj - Bakterie
    Producent - Lallemand
    Rodzaj Szczepu - Lactobacillus
    Typ - Suche

    WildBrew Sour Pitch jest gotową do użycia, wysokowydajną i czystą bakterią kwasu mlekowego specjalnie dobraną ze względu na jej zdolność do produkcji szerokiej gamy piw kwaśnych. WildBrew Sour Pitch zapewnia czysty i zrównoważony profil smaku cytrusów typowy zarówno dla tradycyjnych, jak i nowoczesnych stylów kwaśnego piwa. 

    73,00 zł
    Więcej
  • 36,90 zł
    Do piw - Flanders
    Do piw - Piwa kwaśne
    Do piw - Berliner Weisse
    Do piw - Lambic
    Rodzaj - Bakterie
    Producent - White Labs
    Tolerancja na alkohol - 10%
    Rodzaj Szczepu - Lactobacillus
    Typ - Płynne

    Popularny w piwowarstwie szczep bakterii kwasu mlekowego do zakwaszania piwa. Zwykle wytwarza więcej kwasu mlekowego niż lactobacillus delbrueckii. Idealne do wszelkich piw kwaśnych.

    36,90 zł
    Więcej
Yellow Drop icon Go top