Opinie i oceny klientów

Opinie i oceny klientów

Jeszcze nikt nie zamieścił opinii
Bestseller
Słód Kawowy Ciemny 0,5kg Castlemalting Zobacz większe
Słód Kawowy Ciemny 0,5kg Castlemalting

Słód Kawowy Ciemny 0,5kg Castlemalting

    Nowy produkt

    Słód Château Café nadaje piwu orzechowy i wyraźny kawowy smak i aromat, wnosi nutę „kawową” w Stouty i Portery. Dodaje gładkości w ustach i złożoności każdemu ciemnemu ale. Wzmacnia kolor piwa

    Więcej szczegółów

    Duża dostępność

    7 Przedmioty

    Szukasz zamiennika tego produktu?

    4,50 zł brutto

    brutto

    Bezpieczne płatności dzięki ochronie SSL

    Cechy produktu

    Waga0,5kg
    Kraj pochodzeniaBelgia
    Aromat / SmakŚliwkowy / suszone owoce
    Aromat / SmakCzekoladowy / Kawowy
    RodzajPalone
    Barwa słodu420-520 EBC
    SłodowniaCastlemalting
    % Zasypu10
    Barwa słodu500

    Słód Château Café nadaje piwu orzechowy i wyraźny kawowy smak i aromat, wnosi nutę „kawową” w Stouty i Portery. Dodaje gładkości w ustach i złożoności każdemu ciemnemu ale. Wzmacnia kolor piwa

    CECHY PRODUKTU:

    Użycie: 10% zasypu

    Barwa EBC: 420-520

    Zastosowanie surowca: Porter, Stout, Brown Ale.

    Słód: Nieśrutowany
    (Wybierz Tak w opcjach produktu dla dodania usługi śrutowania 0,80zł za 1 kg)

    SKŁAD PRODUKTU:

    100% słód kawowy ciemny

    Informacja dla alergików: 
    Słód jęczmienny zawiera gluten.

    PRODUCENT:

    Castlemalting, Belgia

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I WARUNKI PRZECHOWYWANIA:

    Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu;
    Słód przed użyciem powinien być rozdrobniony (ześrutowany).

    ZAWARTOŚĆ NETTO:

    0,5kg

    Napisz swoją opinię jako pierwszy ! Oceń

    Odpowiedniki produktu

    • 4,50 zł
      Waga - 0,5kg
      Kraj pochodzenia - Polska
      Aromat / Smak - Gorzka czekolada / kakao
      Rodzaj - Palone
      Barwa słodu - 350-450 EBC
      Słodownia - Viking Malt
      % Zasypu - 10
      Barwa słodu - 400

      Czekoladowy słód jasny produkowany jest przez prażenie, ze słodu pilzneńskiego. Nadaje  delikatnie palonych smaków i aromatów z nutą ciemnej czekolady i kawy w każdym piwie. „Czekolada” odnosi się przede wszystkim do koloru słodu, a mniej do jego smaku. Aktywność amylolityczna słodu wynosi zero, a ilość fermentowalnego ekstraktu jest raczej niska.

      4,50 zł
      Więcej
    Yellow Drop icon Go top